Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Accident mortal provocat de o sătmăreancă de 18 ani! Impact frontal pe Meseș

Accident mortal provocat de o sătmăreancă în vârstă de 18 ani pe Meseș! Şoferiţa a intrat în coliziune frontală cu un camion, iar în urma impactului, o femeie în vârstă de 49 de ani – pasager în autoturismul condus de tânără – a decedat pe loc, titrează sportulsalajean.ro.

Lipsa de experienţă a şoferiţei din Satu Mare şi-a spus cuvântul, iar în timp ce se îndrepta spre Cluj-Napoca, autoturismul condus de aceasta a intrat în coliziune cu un camion condusă de un bărbat în vârstă de 49 de ani.

,,Vineri, 11 decembrie, o adolescentă de 18 ani, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Național 1F, pe direcția Zalău – Cluj Napoca, la km 77+700 m, a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat, în vârstă de 49 de ani, care circula din sensul opus”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

În urma impactului a rezultat decesul unei femei, în vârstă de 49 de ani și rănirea altor două persoane, toate pasagere în mașina condusă de adolescentă. Polițiștii sunt prezenți la fața locului și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la producerea acestui accident.

 

Sursa: sportulsalajean.ro

42 comentarii

  1. Norick Răspunde

    Din păcate asta se intămpla cănd se poate cumpăra examenul auto.
    Proba de condus in oraş costă 200 de euro sau 400, depinde de unde eşti

  2. IOANA Răspunde

    400 euro costa de obicei ….tara tuturor posibilitatilor….
    MAI RAU SA NU FIE !!!!!

  3. Unu Răspunde

    Atâta e, poate și mai mult !!!

  4. Sătmărean Răspunde

    Uitați-vă ce palate și-au ridicat cei de la examinări și înmatriculări și până mai ieri stăteau în bloc !!

  5. Sătmărean Răspunde

    Văd că pe ăștia nu-i verifică DNA-ul numai pe cei care nu trebuie !

    • Rodica Răspunde

      Cine aruncă primul cu piatra? Cel mai bun lucru e să vă rugați pentru ea

      • România Răspunde

        Corect. Am totuși o observație. La școala de șoferi ți se explică destul de clar anumite aspecte legate de ce și cum cu șofatul, ce și cum cu condusul pe drumuri lungi, conduita preventivă etc.. Se pare că cineva nu a fost destul de atentă. Păcat. Oameni buni, fiți mai atenți! Nu e nici o Formula 1 pe șosele, nu primești nici un premiu dacă faci șmecherii pe asfalt sau ajungi cu 5 minute mai devreme! Iar dacă să zicem ești bolnav sună la 112 și vine salvarea ori smurdul și nu fă pe shumaheru! Toată lumea de aia se urcă în mașină ca să ajungă la destinație. Aveți grijă unul de celălalt. Fierul(caroseria) este înlocuibil/-ă, viața de om nu.

  6. altu fără bmw Răspunde

    Să fii începătoare și să pleci către Cluj pe Meseș pe așa vreme? Cât de inconștientă poți fi? Șoferi ca asta sunt adevărați ucigași. Ar trebui văzut și unde a căpătat permisul. O dată și o dată tot ar trebui purecați și ăia. Măcar să fie luați la întrebare nu să dea din umeri. La mai multe astfel de evenimente nedorite cel care i-a dat permisul să nu mai fie lăsat la examinare. Înseamnă că nu e destul de strict. Asta spun fără supărare.

    • Meses Răspunde

      Imi spui si mie unde scrie ca la 18 ani nu am voie sa merg pe Meses? Atata timp cat fata avea permis putea sa mearga unde vrea ea in europa. Problema cea mai mare era la masina pe care o conducea, tractiunea spate(ceva ce un incepator nu ar trebui sa aiba) si cel mai probabil cauciucurile ieftine au cauzat acest accident.

      • altu fără bmw Răspunde

        Nu scrie nicăieri. Doar că faptul că ai permis de conducere nu înseamnă că ești ȘOFER. Înseamnă doar că ai dreptul să conduci un autovehicul. Treaba e că acum a murit un pasager de-al ei. Adică în inconștiența sau nesăbuința ei a omorât un om absolut nevinovat. Asta nu mai poate schimba nimeni. Întrebarea este oare a meritat?

      • h Auleu Maica Răspunde

        Meseș.
        Eu , i ți spun ceva……Degeaba ai dreptul să te arunci in apă , dacă nu știi să innoți , Dacă ai ințeles e bine,
        dacă nu …..

  7. HBC Răspunde

    la noi cu pile ori ce se pote rezolva …….
    dupa terminarea cercetarilor o sa reiese ca victima a fost vinovata…….
    tara asta este condamnata la moarte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Driver Răspunde

    HBC, satmarean…foarte corect punctat.
    Şi-au ridicat palate, maşini de lux (peste 40.000 de euro)…şi din ce, din şpagă.
    Acuma indiferent dacă ştii sau NU să conduci contează doar banii.
    Situația e Idem şi la poliție, poliţia de frontieră ( acuma acolo au salar in fiecare zii, vin străinii cu dubele..vai..vai, spagă şi iar şpagă), finanțe şi alte instituții ale statului

  9. cârcotaş Răspunde

    Oameni buni, a fost un accident cu un mort şi doi răniţi şi voi ştiţi că s-a dat şpagă…Sigur că la 18 ani nu mergi pe Meseş dar asta e, nu judecăm până nu ştim împrejurările. Ar trebui nişte protocoale de urmărire timp de doi ani a şoferilor tineri cum ar fi documentarea drumurilor mai lungi de 100 de km (la ce oră pleci, la ce oră soseşti, martori electronici pe traseu…) camere de luat vederi pe traseu etc.

  10. Boul de carcotas Răspunde

    Trebe un singur lucru boule, să se dea examenul pe ce ştii., pe bune.
    Am in familie, intre prieteni…copii de 18 ani cei care acuma au dat examen, in ultimele 2 ani, nu plăteşti NU treci. Atăt !!!
    Ai inţeles gunoiule sau eşti cumva miliţian, măgarule ce eşti

    • Sătmărean Răspunde

      Măi dacă nu dai, nu treci, să fie foarte clar !. După aia cum ți morocu

    • cârcotaş Răspunde

      Bostane, doar cei care dau mită au certitudinea că se primeşte mită. Copiii mei n-au dat mită. Mita au inventat-o bostanii ca tine. Voi care nu puteţi învăţa minte nişte lucruri simple pentru că creierul vostru e neted ca-n palmă. Iar după ce aţi luat permisul (dând mită, cum recunoşti) consideraţi că sunteţi ,,din sistem” şi şoselele sunt ale voastre. Greşit! Mita iţi procură permisul, nu minte sau bun simţ.

    • No Răspunde

      D-apoi , dragu’ meu , daca nu stie la voi sa scrie si sa citeste io nici pe bani nu v’as da permise , capisi ?!

  11. Sătmărean Răspunde

    A hi vorbită la telefon ori scria mesaje. Cum a putut face așa ceva și mai ales cu persoane în mașină ???. Iresponsabilitate totală !!!

  12. Maria Răspunde

    Fata este cea mai buna din clasa, a invatat foarte bine, nu se pune problema de spaga la permis. Masina i-a luat-o taica-sau acum vreo 3 luni, nu e o masina scumpa, fata numai aia a vrut-o, invatand asa de bine si fiind asa de cuminte nu a refuzat-o. Sa mearga in Cluj nu a vrut dar matusa ei aceea ce a murit a insistat, a sunat in Germania la parinti sa o lasa. Parintii su terminati fata a fost operata de urgenta pe creier, este in coma. Nu mai palavragiti aiurea. Este o tragedie

    • altu fără bmw Răspunde

      Da. Sunt de acord. Este o tragedie. Dar NU părinții trebuiau să dea voie să meargă până-n Cluj și NU mătușa trebuue să decidă în locul tău care mătușă probabil nu a stat la volan nici 2 secunde în viața ei. Este majoră și fiecare trebuie să știe cât poate. Eu când am luat permisul anno (1992) nici prin gând nu mi-a trecut să o iau pe Meseș sau chiar nici pe Gutin. Circulația de atunci nici nu se compară cu nebunia de acum de pe șosele. Probabil betoniera sau nu știu cu ce s-a ciocnit a venit în viteză, i s-a părut fetei că-i taie calea (nebunii ăștia de pe mașinile mari și așa merg ca niște cretini) și probabil s-a speriat și a tras de volan. Sincer nu știu ce o mai ajuta experiența. Eu sunt învățat. Când văd animale din astea pe șosea las să se ducă. Eu încetinesc sau trag pe dreapta. Nu e concurs. Eu de aia circul ca să ajung ÎNTREG din punctul A în punctul B. Să nu mă credeți că mă duc încet, am mers și cu 180 km/h în țară dar unde se poate.

      • Maria Răspunde

        Fata nu a fost niciodata pe acel drum nu stia ce o așteaptă. Mai opriți-va cu rautatile, azi-noapte a fost operata a2a oara pe creier de urgenta. Mai degraba spuneti un Doamne ajuta. Ca nu suntem noi judecatori, sa judecam daca a facut bine sau nu.

        • altu fără bmw Răspunde

          Am înțeles și nu e răutate. Din păcate se întâmplă. E lipsă de experiență și chestie de șosea umedă. Poate crezi poate nu dar eu în aproape 30 de ani nu am condus deloc pe Meseș. Am lăsat pe alții mai experimentați. Asta trebuia să spună cineva și domnișoarei nu că hai și du-mă dacă tot ai permis. Însănătoșire grabnică.
          PS. Dacă ai luat permisul de curând nu înseamnă că ești și șofer. Înseamnă doar că ai dreptul să conduci mașina și într-o eventualitate să te omori sau să omori pe altul. Citez pe instructorul meu de acum mulți-mulți ani.
          PS2. Dacă în ce am scris tu găsești răutate atunci problema e la tine nu la mine. Aveți grijă de voi și de ceilalți când conduceți că vedeți ce se întâmplă!
          Sper ca șoferul autotrenului nu doarme măcar o lună de zile. Merită.

    • Cineva Răspunde

      Maria, ceea ce spui tu este adevărat cu o mică mare excepție. Pentru a lua examenul la proba de condus, mama soferiței a plătit 200 EURO. Deși fata nu a fost de acord, părinții au vrut să fie siguri că aceasta își va lua permisul de la prima încercare. Aici a jucat un rol foarte mare mândria prostească a părinților.
      În ceea ce privește achiziționarea acestui bolid, fata l-a dorit într-adevăr. Și aici nu prețul mașinii are importanță. Ci, în ciuda faptului că tatăl ( care personal nu deține permis de conducere) a fost atenționat că un asemenea autoturism nu este pentru un șofer începător, nu a ținut cont de acest lucru. Aici a dat un răspuns evaziv :,, dacă asta o vrea, o iau… ”. Deci, cine este cel
      ( cei) responsabil(i) pentru cele întâmplate?
      !

      • Maria Răspunde

        Stiu ca au fost atentionati ca masina nu e pt incepatori, dar fata numai aia a vrut-o.

        • altu fără bmw Răspunde

          Deci atunci și ei au partea lor de vină. Singura problemă în situația dată e că nu se poate reseta nimic, nu merge nici ALT+CTRL+DEL pentru că asta e viața reală. Sănătate doresc la toți și să conducă fără evenimente rutiere!

    • MOL Răspunde

      Ce masina era?

  13. Gheorghe Răspunde

    Multumesc Maria.Accidente putem sa facem chiar daca avem experienta in condus.Da voi nu ati vazut soferi profesionisti care au batut europa in lung si in lat fara accidente.cu milioane de km de condus si au facut accident mortal intr-un sat la o neacordare de prioritate sau intrând pe vontrasesn ltaind o curba?Nu sunt mici polițist sau vreun simpatizant al lor.Fica mea si-a luat permisul in urma cu foi ani.Pe cuvant de onoare ca nu am dat nici un banut imanui.Dupa fericitul eveniment am iesit împreună cu ea in trafic.Pe bune!!!Emotii,alea,alea….cum am avut toti incepatorii.Am iesit cu ea zilnic cu masina….dimineata,seara si noaptea pentru a invata pentru a face practica.Giratorii, in parcări parcarea cu spatele,parcare laterală pe străzile fin C2…parcări cu spatele,pornitrea de pe loc din rampa si multe alte manevre pe care ea nu le stăpânea….timp de vreo doua trei luni nu a iesit singura cu masina….Cand am vazut ca care putin a siguranta ca stie sa se asigure ca stie sa aprecieze si sa anticipeze …i am dat masina familiei pe mana.Vreau stiu care dintre voi nu ati incalcat mici o regula de circulatie?care nu ati scapat ca prin urehile acului dintr-o situatie (uneori creata chiar de voi)grava de posibil accident?Care n-ati taiat o curba si era sa-l luati pe celalalt de pe contrasens sau nu ati depasit neregulamentar,ori nu ati dat prioritate…sau aveti masini care le țineți in garaj si le scoateți doar sa le spălați?.Tare mai stim noi sa dăm cu parul,sa lovim pe cel cazut dar nu ne gândim ca ni se poate intampla si noua sau copiilor nostri niste lucruri asemănătoare.Sa aveti o zi frumoasa cu toții!

    • Johnny Răspunde

      Tot se spui este foarte pertinent.
      De multă vreme nu am regăsit pe portalsm un comentariu echilibrat si de bun simt.
      Ma bucur sa constat ca mai exista oameni normali…

    • Manea Răspunde

      Corect ce spui . Si eu am facut la fel cu fata mea . Daca e adevarat ce se spune intrun comentariu anterior , ca matusa ar fi insistat sa fie dusa la Cluj , eu cred ca este destul de nedrept …. . Matusa ar fi trebuit sa fie cea care sa o avertizeze in primul rand ca nu are experienta necesara pentru a porni la drum pe o asa vreme .

  14. Gheorghe Răspunde

    Multumesc pentru compliment Johnny.Eu doar mi-am spus parerea si am mentionat experienta mea,in rest fiecare spune ceea ce crede el de cuviinta.Incerc sa-i inteleg si pe altii dar sa stii ca nu poti sa fii un om disciplinat,cultivat,pasnic,un altruist afara din masina iar cand intri in masina imdiat devii ALTFEL.Nu,nu,nu…fiecare este in la volan exact asa cum este si in afara masinii.Daca nu pastram o masura a bunului simpt,ce mai ramane..??

  15. Meses Răspunde

    Pentru toti soferii de duminica din comentarii care afirma ca fata nu avea ce cauta la 18 ani pe Meses as avea o intrebare. Cum ati dori ca un sofer de 18 ani sa isi dezvolte abilitatile de condus? Mergand cu 30 prin oras Duminica seara cand nu e vreo masina pe strada? Sau conducand pe drum drept pana la Baia Mare? Accidentele in Romania se intampla de cele mai multe ori din cauza soferilor de duminica care umbla in oras cea mai mare parte din timp, ca apoi sa iasa din afara localitatii mergand cu 60-70 in zone cu limitare de 100, formand dupa ei coloane de zeci de masini, impingand astfel soferii la depasiri riscante.Asa ca nu mai criticati fata pentru ca si-a permis sa mearga pe Meses la 18 ani, AVEA TOT DREPTUL DIN LUME.Incercati sa scapati de ura fata de conducatorii incepatori si nu uitati ca un incepator care conduce inca din primul an in afara localitatii parcurgand distante lungi este un sofer mai bun decat unul care are permisul de 10 ani, dar care iese in afara localitatii o data pe luna.

    • cârcotaş Răspunde

      Nu de şoferi buni duce lipsă ţara ci de şoferi prudenţi, ştii, ăia care conduc în limita a ceea ce au deprins. Nu te duci pe Meses şă înveţi cu mătuşa ci îţi întăreşti siguranţa în condus la şes iar când ai ajuns prima dată pe Meseş nu mergi decât cu a 2-a , a 3-a şi nu faci depăşiri. Chiar nu vreau să dojenesc victima pt. că nu de asta este nevoie acum. Iar la depăşiri nu te poţi opune la acest lucru chiar dacă mergi cu 100. Unii au boala depăşirii.

    • altu fără bmw Răspunde

      Mda. S-ar putea să rămână doar cu dreptul și doar atât. Eu am serioase îndoieli că de scapă se va mai urca la volan. E o mare traumă. Și da, susțin în continuare că la 3 luni de la momentul luării permisului nu te arunci cu capul înainte pe un astfel de traseu și mai ales pe așa vreme. Dar asta e. Da. Fata avea dreptul. Doar de aia a luat și permisul mă gândesc.

      • Latz Răspunde

        “Doar de aia a LUAT și permisul mă gândesc”
        LUAT= CUMPARAT
        Are dreptate careva mai sus, daca nu sunt cine sa dea mita,nu vor fii nici cine sa pretinda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.