Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

VIDEO. Ce au lăsat în urmă oile pe digul Someșului. Unii le admiră, alții sunt revoltați

Ce au lăsat în urmă oile de pe digul Someșului. În cursul zilei de sâmbătă, am publicat pe pagina de Facebook a paginii PortalSM (Click AICI) o imagine artistică a sătmăreanului Thomas Hackl în care putea fi observată o turmă de oi plimbându-se pe digul Someșului.

Imaginea a stârnit foarte multe reacții, unele fiind pozitive, altele mai puțin. Pe deoparte sunt oamenii ce se bucură să vadă oi pe dig, spunând că astfel de imagini sunt tot mai rare, pe de altă parte sunt oamenii cărora nu le convine situația deloc, subliniind lipsa de civilizație pe care astfel de situații le reprezintă.

Un sătmărean a mers pe urma oilor, filmând mizeria pe care o lasă turma de oi. El spune că poliția nu își face datoria în acest caz, situația repetându-se destul de des în zona respectivă.

VIDEO

18 comentarii

  1. ... Răspunde

    Să vă mai întrebați oare de ce avem cazuri de căpușe în municipiu! Oare de ce???🤔🤔🤔😱😱😤😤🤯🤯

  2. Prostu! Răspunde

    Măcar ăsta e sigur Bio!Nu ca restul produselor de la Auchan,Kaufland,etc….

    • Jan Răspunde

      No, bine-i dară amu, umpic de ingrasamant. Nu va puteti da cu bițigli liniștiți de nu tăt pozați și comentați atâta aiurea și fără de rost.

  3. Haha Răspunde

    Exact . Poate tie-ti place sa zaci in cacat , altora nu .

  4. H&R Răspunde

    Puteti duce acasa cativa oi ca in vremuri in Baia Mare la blocuri. Prima saptamana e mai nasol pana ce te obisnuiesti cu mirosul. Dupa aia e fain si frumos.

  5. hingeru Răspunde

    Ciobanu nu trebuie sa stranga dupa ei? Numai rahatul de catel pute? Eu de ce sa strang?

    • H&R Răspunde

      @hingeru, ciobanul nu are timp. 🙂 Ar trebui sa treaca si intre blocuri sau in centru in SM. Sa fie bucuria unora si mai mare.

  6. ... Răspunde

    Asta-i nivelul nostru! Căcăreze pe dig ziua în amiaza mare, “decorațiuni” eco în secolul 21 într-o localitate reședință de județ! Felicitări! Ce mai urmează? Ne jucăm de-a “Miorița” sau de-a “Baltagul” undeva pe ceva bulevard? Cum este permis așa ceva? Și ce caută oile afară în ianuarie când oricum este interzis să fie scoase la păscut? Are păstor orașul ăsta? Boala Lyme să-i mănânce pe ăia care din incompetență sau lene permit așa ceva! Acum câțiva ani o turmă de oi a traversat și podul Decebal noapte. Suntem penibili.

  7. Satmarean Răspunde

    Cel mai bun îngrășământ. Nici nu vă dați seama cât de benefic e gunoiul de oaie solului. Întrebați de orice specialist, nu tot behăiți atâta.

    • H&R Răspunde

      @Satmarean, tine acasa la tine in locuinta ca si carnea de oaie sau de miel e buna. La multi ani.

    • H&R Răspunde

      Stiu ca e bun ingrasamant rahatul de la oaie, dar nu asa se procedeaza. Atat ar fi doar problema. Si asfaltul nu cred ca va fi mai bun dupa fertilizarea asta. Asta s-a dovedit si pe autostrazile din RO. Au tot incercat sa fertilizeze si acolo tot asa , dar a fost un esec. De atunci autostrazile apar tot mai greu. Ar trebui incercat cu vaci sau bivoli. Poate atunci.

    • România Răspunde

      @Satmarean. Atuncea ce ar fi să iei niște mioare sub haripă. Le iei frumos acas’, le bagi la tine-n living să se cace acolo ca să îngrașe covorul să aibă fire mai dese și mai lungi? Ce invidioși vor fi vecinii de vor vedea ce covor persan plin de răhățele și de miresme ți-ai tras! Amintiri din copilărie, nu? Du-te mă!

      • fermier Răspunde

        Ce știți voi blochiștii, tătă zâua s-o frecsți în bloc și să comentați. Hai la lucru !!!

        • România Răspunde

          Nu stau la bloc ci am casă cu curte și grădină. Acum nu prea ai ce face în grădină că seră încă nu am. Nu cred că pentru faptul că ești țăran ori @fermier înseamnă să te și kaci în propria palmă. Dacă vrem la oraș și să trăim civilizat cu apă caldă și cu restul atunci așa ceva nu e ceva normal în 2021. Iar dacă vrei turme de mioare beeee știi în ce direcție să o iei, nu? Dealtfel pășunatul acum este interzis prin lege. Acum oile obligatoriu trebuie ținute în saivane și furajate până-n primăvară. Dar tu mare fermier nu ai de unde să știi asta. Umbli și acum pe tarlaua vecinilor ca oile să mănânce ce a mai rămas nestrâns după porumb. E mai ieftin, nu?

  8. oșan Răspunde

    Bine mă H&R, te iau cioban la mine. De aiesta îmi trabă mie. De când caut unu ca tine !

    • H&R Răspunde

      @oșan. S-a inventat demult gardul electric. Dar de unde să știi tu așa ceva? Știi numsi să claxonezi la granița Petea. La oi eșt tu numai măgarul. Ai tu doar gura mare căscată.

  9. radical2 Răspunde

    Nu degeaba se numeste “Satu” Mare :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.