Ultima actualizare: azi, 18:14

Naţionale

Medicul Adrian Streinu Cercel: „Masca va rămâne obligatorie până în 2023”

Medicul Adrian Streinu Cercel a atras atenția că masca trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare și a explicat de ce, mai exact, el spune că masca va fi obligatorie până în 2023.

„Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja aveau anticorpi protectori. Este de așteptat ca această a doua doză să întărească răspunsul și să consolideze. Teoretic, după a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus. Dar, atenție, masca va rămâne obligatorie până în 2023. Acest vaccin ne protejează pe dinăuntru dar nu ne protejează și la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, aveam toate șansele să luăm un virus pe care putem să-l dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate”, potrivit RFI România.

 

14 comentarii

  1. România Răspunde

    …. asta fiind varianta optimistă adică dacă ducem la bun sfârșit campania de vaccinare. Dar cum noi avem ceva vechime în țara asta ….🤔🤔🤔😱😱😤😤

  2. Sm Răspunde

    Omul se adaptează și peste câțiva ani copiii se vor naște direct cu mască. La ce dracu ne vaccinăm dacă trebuie mască. Nu te protejează miraculosul vaccin. Așa nu am nici un motiv să mă vaccinez. Vin ei cu vrăjeală că trebuie protejați nevaccinații. Eu nu mă vaccinez ,deci îmi asum riscul,nu vreau să fiu protejat.

    • ... Răspunde

      PROSTOVANE, chiar daca te vaccinezi, tot ai sansa sa transmiti virusul familiei tale

      • ... Răspunde

        Măi hoțule de nick!
        @PROSTOVANE, atunci veci vom umbla cu masca, nu? Doar că încă nu are nimeni curajul să spună asta pentru că atunci canci nimeni nu merge la abatorul de vaccinare/insemnare. Că cine nu se vaccinează nu va avea voie la aia, aia, aia ori aia. Deja începe. În altă ordine de idei după cunoștiințele mele foarte vagi în domeniu în casă nu trebuia purtată masca. Asta spun aviz la afirmația ta că poți transmite virusul familiei. Sau tu știi ceva ce încă noi nu?
        În final cautăți alt nume.
        Semnat the real @…
        Sau te-a lăsat capul și nu ai destulă fantezie să-ți găsești un nume propriu? Așa e și la tine în familie? Nu aveți nume propriu? Vă descurcați cu ale rudelor sau ale vecinilor?

      • Sm Răspunde

        @…, atunci deșteptule nu dispare virusul în veci,cum se termină pandemia. Cui îi este frică să se vaccineze. Ești vaccinat ești protejat, ce te f..e grija de cei care nu vor vaccin.

      • Sapiens Răspunde

        Pai de aceea rrebuie sa se vaccineze toata lumea si atunci nu mai trebuie masca, distantare, etc.

        • ... Răspunde

          Si atunci va trebuie masca încă ani buni. Obișnuiește-te cu ideea. Anul trecut am zis că minim încă 5 ani. Un an a trecut deja. Anul 2021 e biztoș. Acum se spune încetuc că până în 2023. Eu cred că și 2024. Deci cine a avut dreptate?

  3. Nimeni Răspunde

    Si cand te gandesti ca multi dintre noi am crezut ca vom scapa de masca! Eu am o problema cu acest medic, nu zicea el cand inca nu era virusul in tara ca nu e nicio problema, ca e doar un fel de raceala? Vine acum si postuleaza ca pana in 2023 vom purta masca, oare cum o fi ajuns la acest rezultat? Te pomenesti ca a luat in considerare populatia tarii(care nu se stie cata mai este in tara), statistica cu mortii, cea cu nou-nascutii, perioadele migratiei populatiei de sarbatori, vaccinarile, statistica cu cei care se reinfecteaza a doua oara si a treia oara,precum si ceilalti factori care influenteaza boala, le-a bagat intr-o formula si i-a dat-o unui calculator cuantic si i-a iesit 2023? Sau medicul acesta este “Streinu” de problema si a calculat anul respectiv dupa ureche(a “Cercel”-ului, evident)?

    • covid 19 Răspunde

      Nu scapi, nici de mască nici de virus. Omu zice multe, într-un an s-au spus atâtea că nu le mai ţin şirul. Se va reveni. Tu trebuie să ştii un lucru simplu, românesc, legile sunt pt. fraieri, tu vei găsi o cale să ocoleşti ce nu-ţi convine. O ţii sub bărbie, o tragi la nevoie. Că nu eşti arătos cu ea, oriunde ai ţine-o, asta e… Nu mai ştiu care-s reglementările, este obligatorie masca? Eu o port că e trendy.

  4. H&R Răspunde

    1 ianuarie 2023 sau 31 decembrie 2023? Ca nu-i totuna.

  5. hingeru Răspunde

    Pana atunci gasim un guvern care interzice masca. Vedeti ce au zis la ineput “expertii”.
    https://www.youtube.com/watch?v=Tya4bh1Lx2I&feature=youtu.be

  6. Gyuri Răspunde

    Voi vă uitați în gura ăstuia?
    Un fripturist și un oportunist mai mare ca ăsta este sosoaca si cei de la haur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.