Ultima actualizare: azi, 17:25

Naţionale

Noua tulpină mai contagioasă a coronavirusului a fost confirmată și în România

Nou tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie, mult mai contagioasă, a fost confirmată oficial și în România, informează Digi24.

Noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmată în laborator la o femeie în vârstă de 27 de ani din Giurgiu care a ajuns la camera de gardă a Institutului Matei Balș duminică. Au fost recoltate probe care au fost analizate, iar astăzi a fost confirmată infectarea cu această tulpină.

Femeia are simptome ușoare și nu este internată în spital. Acum se face o anchetă epidemiologică, pentru că femeia nu a fost în străinătate și nu a călătorit în Marea Britanie. DSP încearcă să afle cu cine a intrat în contact femeia și de la cine s-ar fi putut infecta.

„Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balș.

Sursa: Digi24

30 comentarii

  1. 2020 Răspunde

    Lumea abia astepta sa scapam de 2020. 2021 a inceput si mai rau, si se pare ca se va mentine asa.

  2. Gusteru Răspunde

    Cei care au scapat pana acum cu masca sub nas , ar trebui sa treaca la stilul corect.
    Este o recomandare pt ei si cunostintele lor .
    Apropo , afecteaza mai tare si tineretul ,si copii.

    • Altu Răspunde

      @gustere,te rog ,nu mai ieși din casă. Dar ca să fii sigur că nu te infectezi,sinucide-te. Așa scapi sigur,te îngropăm cu mască ,regulamentar, să te primească Sf.Petru. Ai dreptate, chiar și copiii neproiectati sunt afectați.

      • Bogu Răspunde

        Pune masca pe gușă și nu te inflama. Selectia naturala tot trebuie cumva sa aiba loc. Pentru personaje ca tine nu e recomandata vaccinarea. Serios, nu ai auzit?!

    • Golf Răspunde

      @gustere eu voi continua să respir natural fără prostii peste nas și gură pentru că țin la sănătatea mea.

      Prostiile alea care le porți îți scad imunitatea și după aceea urmează îmbolnăvirea. Încearcă să faci o pauză de la mass media și să-ți formezi singur opiniile gândind rațional.

      • Bogu Răspunde

        Pai vezi tu care e problema ta? Medicul zice, dar tu sti mai bine. Electricianul zice, dar tu sti mai bine si alte nenumarate exemple. Ai evidentiat ca nu esti din domeniu dar tu ai o parere. Te rog sa-ti aumi si sa fi cu caracter, nu ca la un moment dat te behai ca nu ai stiut, nu ai fost informat si cineva sa te ajute. Doar medicii care faceau si inainte de pandemie interventii chirurgicale cu citez ”prostii peste nas și gura” era o chestie de trend/moda. Bravo!

        • Daniel Răspunde

          Pentru astia doi, Altu si Golf, parerea miilor de medici si specialisti din intreaga Lume nu conteaza. Conteaza ce zice Sosoaca… La specimene din astea ar trebui sa le bage un cip (apropo de teoria conspiratiei) direct in cap( am vrut sa scriu creier dar ma indoiesc ca au).Poate i-ar ajuta un pic…un I7 si 8GB face minuni.

          • Altu

            @daniel,preafericitule Daniel,care mii de specialiști. În fiecare țară sunt doi-trei care apar toată ziua la tv plătiți de guverne. Dar ce vă agitați,a apărut vaccinul,mai stați puțin la cușcă și primiți vaccinul minune și sunteți salvați. Dacă vorbești frumos îți cedez și doza mea să fii sigur în împărăția cerurilor.

          • Lectric

            Macar cipul sa fie pe lampi PL500

  3. Rational Răspunde

    @ Golf & @ Altu, vorbiți voi prostii mai mari ca și voi. Nu va doresc să vă infectați și să faceți o formă gravă. Să va ferească Dumnezeu de așa ceva. Eu încă sunt în carantină de trei săptămâni. Am făcut o formă destul de urâtă. Credeți-mă nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut. Dar atata timp cât oamenii nu respectă măsurile sanitare impuse de autorități va fi vai și amar. Eu am respectat regulile impuse, dar, se pare ca tot am luat având în vedere ca sunt idioți care țin masca sub nas sau chiar nu poartă deloc mască. Apropo sunt agent și intru în contact cu foarte multă lume, dar am niște idioți de clienți ca se ling pe degete când trebuie să-ți plătesc și după aceea numără banii și ți dă, sau se ling pe degete când despart facturile. Idioți, inculți și needucați. Nici măcar pentru ei nu își iau cele mai minime măsuri sanitare de igienă. Așa ca terminați voi cu prostiile pe care le spuneți despre măști sau orice măsură sanitară impusă de autorități. Dacă ar redpecta toată lumea măsurile sanitare impuse am fi fost departe și mult mai bine. Va doresc sănătate!

    • Altu Răspunde

      @rational, lasă gargara,mai devreme sau mai târziu toți vom lua virusul ăsta,la fel ca și gripa, toți am avut odată în viață. Se spune clar că și după vaccinare poți lua și transmite virusul,dar cică,nu faci formă gravă ( rămâne de văzut) Deci ,ne protejam de ceva de care oricum nu scăpăm. Masca pe bot la infinit. Mai știu din ăștia ca tine care s-au protejat și tot au luat Eu mă comport normal și fie ce a fi.Așa vorbiți de virusul ăsta de parcă ar fi mai periculos decât cancerul.

      • CORONAVIRUS Răspunde

        De ce a venit acasa din Anglia ?Asta-i intrebarea!!! Daca stie ca e pandemie , stie ca in Anglia deja este tulpina asta noua Stie ca Anglia sa inchis inchis granitele si zborulie sint oprite ca sa nu intra virusul in contintent , cand t lumea spune ca stai acasa , ea bineinteles vine acasa ca-i craciunul ca-i revelionul bate la usa..si vai ce fain va fi ca bag familia in carantina -in spital- in morga. Apoi cine a scapat pana acum ii ok dar dpa asta pfoaaaii ca capul nostru,valul 3 care o sa vine o sa fie si mai rau.!!!!
        Si vaccinul cine stie cand o sa primim ca primadata medicii -asistentii probabil armata, profesorii , batranii si dpa aia in final o sa primim noi ,deci inca vreo 1 luna cel putin asteptam dpa vaccinul. Si despre vacin nici nam vorbit o sa primim in 2 ture adica o sa fie 3 saptamani distanta de la prima doza… , iar dpa al 2 vaccin inca mai trebuie 1 saptamana pana o sa aibe efect sa avem inmunitate ,deci rugati nu mergeti intre oameni cal cel putin inca 2 luni inca trebuie cand o sa avem inmutitate la boala asta!! ,si va rog frumos nu veniti acasa din strainatate sa aveti bunul simti, pana nu eliminam pandemia…

        • Normalul Răspunde

          Coronavirus ai o gramatica super. Mai asimileaza niste lectii de gramatica si te mai asteptam la comentarii.

          • Altu

            @normalule,ce ai cu el,e inteligent se vaccinează. Acum poți să ai două clase, să fii agramat ca respectivul, chiar analfabet,dar dacă te vaccinezi ești al mai deștept de pe pământ. Sau invers ,poți fi un mic Einstein,dar daca nu te protejezi ești prost,pesedist sau mai nou aurit. Așa a fost divizată societatea . Dacă gândești și pui întrebări legate de viața ta ești un prost. Se merge pe deviza: crede și nu cerceta. Așa e și cu religia care are același concept,nu știu de ce e înfierată acum.

      • Bogu Răspunde

        Și câte studii ai la baza? Ai cumva și studii în direcția asta? Defapt ai citit tu ceva pe social media, TV etc. Toată informația asta ai trecut-o prin “filtrul tău fin și eficient” și uite supuratia intelectuală. Fascinant!

  4. Sm Răspunde

    “Hai la vaccinarea cea mare,
    Sclav cu sclav să ne unim,
    Internaţionala
    Prin noi s-o făurim!”
    Noul refren al inteligenților care se vaccinează.

  5. Golf Răspunde

    @daniele și bogule, voi sunteți specimenele (vă citez aici) care urmăresc doar “miile” de doctori prezentați de mass media. Cum rămâne cu doctorii care nu sunt prezentați de mass media pentru că au păreri diametral opuse narațiunii oficiale? Aceștia nu trebuie ascultați iar mai apoi să-ți formezi tu personal opinia după ce ai ascultat argumentele fiecăruia?

    Din datele parțiale, rata mortalității anuale este similară cu cea din anii trecuți. Unde-i pandemia?

    Doctorii nu poartă mască pentru prevenția infectării cu microbi, un chirurg portă mască ca să nu-i curgă nasul, saliva… în plaga deschisă a pacientului.

    Faptul că gripa a dispărut nu vă spune nimic? Logica mea îmi spune următorul lucru: toți gripații sunt trecuți în categoria coco.

    @rational, dacă nu îți stresai organismul cu purtatul măștii, poate ai fi avut o imunitate mai bună și făceai o formă ușoară de viroză sau deloc.

    • Polo Răspunde

      Dar botoșei pentru ce mai folosesc? Bănuiesc că nu există riscul să-i calce în plaga deschisă…

    • covid 19 Răspunde

      Berbecule, părerile medicilor ,,diametral opuse” nu contează dacă n-au pătruns bariera studiilor şi comunicatelor ştiinţifice. Există o rigoare în lumea ştiinţifică. Poate şi tu te consideri oareşce om de ştiinţă. În probleme de sănătate publică nu e de joacă cu emiterea unor inepţii neconfirmate ştiinţific. Argumentele lor, DACĂ AU, trebuie să le înţeleagă colegii lor nu noi care n-avem pregătire.
      Statistica anuală privind mortalitatea în Ro este de 11,6-11,9 (2005-2018) ceea ce, inseamnă o plajă de 6660 persoane la un nr. de decese anual de 257 547 persoane(2016). Evident că o parte din decedaţi mureau oricum, fiind bătrâni şi bolnavi. Care-i relevanţa cu decesele atunci? Costurile cu internarea şi efectele durabile ale bolii nu contează? Pierderea compasiunii faţă de cei care suferă este un mizilic? Lockdown-ul fabricilor la fel?
      Masca se poartă, berbecule, ca să ţii virusul aproape de tine, să nu-l difuzezi în mulţime şi dacă toţi fac acest lucru efectele se văd.
      Gripa ,,a dispărut” probabil datorită măsurilor anticovid. Şi dacă se declară morţii tot la covid care-i treaba? Scade din total cifrele morţilor de gripă din anii precedenţi.
      Că ,,stresezi” organismul cu masca este o supoziţie părereloagă nebazată pe nimic.
      În fine, de ce simţiţi voi, antivacciniştii, anti mască, să vă impuneţi părerile în public bulversând oamenii simpli?. Faceţi mult rău. Frustrarea voastră o mângâiaţi cu apartenenţa la ,,cei aleşi” care înţeleg fenomenul. Sunteţi jalnici.

      • covid 19 Răspunde

        Aceasta a vrut să fie o părere aparent documentată, cu niște cifre aruncate acolo. Se vede că am învățat bine lecția oficială. Nu mă deranjează nici faptul că inclusiv după vaccinare va trebui să port masca pentru că îmi place. Nu-mi vede nimeni mutra. Nici nu-mi dau seama cum puteam trăi până acum mii de ani fără mască și vaccin de toate felurile? Abia aștept la anul cu ce se iese pe piață!

      • Golf Răspunde

        @coco19 asta am înțeles din ce ai scris: toți (“jalnicii”) care au păreri, opinii diferite, pun la îndoială narațiunea oficială, noi “jalnicii” trebuie să ne ținem părerile pentru noi iar dacă ar fi după tine, noi “jalnicii” ar trebui să fim eventual și trimiși pe lumea aialaltă pentru nesupunere. Tu ești “omul nou” perfect modelat la creier pentru noile structuri sociale, economice și politice care se doresc a fi impuse. Globalism și progresism aka fascism, dictatură totalitară.

        Poate ar trebui să conștientizezi și costurile determinate de deciziile anticoco. Câți oameni au fost victimele deciziilor datorate lockdown-ului? Câți oameni cu boli cronice nu au mai avut acces în spitale și la proprii lor doctori? Câți oameni s-au îmbolnăvit psihic și au intrat în depresie pe fondul scăderii veniturilor sau al pierderii locului de muncă? Câți oameni s-au îmbolnăvit din cauza sedentarismului fiind închiși în locuințe? Câți oameni s-au sinucis datorită celor enumerate mai sus?

        Trebuie să fi cel puțin naiv să nu te uiți ce este dincolo de narațiunea oficială și să iei pe bune tot ce ți se spune prin mass media.

        • Peda Gogu Repetent Răspunde

          @Golf. Da. Ai uitat să pomenești de distrugerea învățământului calitativ. Un an de online afectează puternic și copiii foarte buni. Cei care vroiau să facă carieră sau să meargă să învețe afară să facă chiar CEVA nu știu ce șanse mai au. Învățământul nostru este efectiv diluat. Praf. Iar ce va urma va afecta viitorul tuturora. Dacă nu o să avem specialiști competenți în diferite domenii atunci cu cine vom pune peste ani economia pe picioare? Cu maghrebieni? Dar nu ai cui să spui. El se bucură că moare cu masca pe față și cu ajutorul covid care vine. Încă vine. Vom plăti cu toții din greu pentru niște decizii luate pe genunchi.

          • Golf

            @peda gogu, lista cu costurile provocate de lockdown este foarte lungă.

            În ceea ce privește educația, este la fel în multe țări, totul online. Este vorba de o agendă globală, nu scapă nimeni.

        • covid 19 Răspunde

          Berbecule, nimeni nu poate să-ţi interzică să crezi ce vrei. Din păcate mulţi pun botul la păreri de genul emis de antivirusişti, din lipsă de educaţie. Eu nu zic că s-au luat cele mai bune măsuri, că virusul nu trece prin mască etc., etc. dar a clama ,,libertăţi” care agravează situaţia sunt de neacceptat. Voi negaţi şi combateţi totul fără să puneţi nimic în loc. N-a fost bine cu masca, cu starea de urgenţă, nimic, nimic nu va plăcut. Acum că a apărut vaccinul nu e bine nici asta. Sunteţi diabolici! Nu vă vaccinaţi şi pace, dar influenţaţi prostimea că nu aveţi dreptul ăsta.

  6. H&R Răspunde

    De virusul asta te poti infecta si in vis. Ai visat cu virusul, esti infectat.

  7. Golf Răspunde

    @coco19

    Mai jos îți dau un link YouTube de la audierea în senatul american al unui doctor care mărturisește că medicamentul ivermectin este miraculos. Au făcut n studii cu mulți alți doctori și a fost confirmată această afirmație. Dar este o singură problemă, medicamentul este ieftin, nu trebuie create noi medicamente sau vaccinuri pentru această viroză coco.

    Pun pariu că nu ai auzit de el, mass media nu are voie să prezinte astfel de informații pentru că ar fi împotriva narațiunii oficiale, adică vaccinarea cu vaccinuri scumpe cu tehnologii noi mARN.

    Pierre Kory.

    https://youtu.be/Tq8SXOBy-4w

    • covid 19 Răspunde

      Ţi-am mai spus dar nu pricepi: teoriile medicale au calea lor de recunoaştere, publicaţii de specialitate, lucrări ştiinţifice nicidecum tribuna politică. Voi contestaţi vocile de la TV pe motiv că sunt vocile guvernului dar nu ezitaţi să vă folosiţi de tot felul de cazuri fără relevanţă.

      • Bogu Răspunde

        Ai vrut sa scrii o satira? Tu sa NU te vaccinezi, e o gripa banală, doar scria cineva pe Facebook și zicea careva invitat la un post TV obscur. Oricum, ar fi cam aiurea sa fi vaccinat, cu siguranță microcipul injectat ar dubla capacitatea RAM disponibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.