Ultima actualizare: azi, 20:44

Naţionale

Primul copil născut în anul 2021 este o fetiță. Mama ei are doar 15 ani!

Primul copil născut în anul 2021 este o fetiță. O adolescentă în vârstă de 15 ani a devenit mama unei fetițe chiar în noaptea de Revelion.

Potrivit medicului Maria Olaru de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, mama, care are domiciliul în judeţul Mureş, a născut la termen, pe cale naturală. Copilul a avut la naştere o greutate de 2.340 de grame, starea de sănătate a acestuia fiind bună.

Adolescenta şi fetiţa acesteia se află încă sub supraveghere medicală.

Un studiu Eurostat arată că România e pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul minorelor. 12,3% este rata la nivel naţional, în timp ce media europeană e de 4%.

14 comentarii

  1. România Răspunde

    Urmează ca cei de la DGASPC-ul local să fie felicitați pentru că uite iar nu și-au făcut treaba! Dar ceva dosar penal nu se face? Sau dacă a avut mască pe timpul conceperii atunci nu se pune? Vă dați seama că nici școala nu a terminat-o și până la majorat mai are șansa să producă pe linia de asamblare încă doi??? Care vor ajunge mai mult ca sigur în sistemul de protecție? Adică alt copil care va consuma resurse? Chiar nu se poate face nimic? Măcar să văd că autoritățile schițează ceva gest.😱

    • Gyuri Răspunde

      Educația sexuală in școli.
      Când unii au vrut să introducă acest subiect în programa școlară, DACII LIBERI DIN GRĂDINA MAICII DOMNULUI, s-au revoltat.
      Acum doar se culege “educația”
      Nu vă mirați și comentați aiurea!
      Faceți petiții pt a educa copiii,in școală, să spună spună “NU”.
      Să știe ce se poate întâmpla dacă incepe activitatea sexuală.
      Să se protejeze sau să riposteze, să își cunoască drepturile, pentru că totul pleacă de la Educație.

      • România Răspunde

        Eu sunt de acord cu tine. Nu am făcut și nu am semnat veci petiții din astea și nici familia tradițională nu am fost să o votez la referendum. La multe aspecte ale educației suntem absolut deficitari apoi să nu ne mai mirăm când vine barza și mămica proaspătă nu știe ce o așteaptă. În 99% din cazuri familia ei e și mai varză așa că nu are pe ce a se sprijini. Rezultatul va fi casa de copiii. Și încă o generație de “nene dă-mi un leu” la intrarea în supermarket. Nu e bine oameni buni! Săracul copil! El ce vină are?

  2. erogirg Răspunde

    creste nr de tigani!

  3. Hitler Răspunde

    Tiganii ar trebui sters de pe pamant….rasa imputita

  4. Pop Ioan Răspunde

    In scoli s-ar preda partea teoretica. Acasa sau in parc ar urma partea practica a ceea ce s-a predat in scoala.

    • România Răspunde

      Nu fi așa fățarnic că sunt sigur nici tu nu ai stat să discuți cu copiii tăi. Au aflat totul de la alții. Sper ca măcar te-a lăsat să transpiri bine jumate de oră când ai explicat faza cu albinuța. Am mai auzit eu din astea. De parcă sfințiile voastre a coborât din ceruri și nu prin contact sexual. Nu trebuie generalizat la școli dar trebuie explicat la copiii într-un mod decent.

    • apropo Răspunde

      Cam atat va duce capul

  5. Heydrich Răspunde

    Si, cum o cheama ?

  6. Mesesan Răspunde

    Ma gandesc ca mamica e de etnie suedeza sau norvegiana…

    Sunt contra educatiei sexuale, deoarece nu este solutia.

    Educatia propriu zisa trebuie schimbata radical la noi in Rromania, nu introdusa educatia sexuala…

    Doamne ajuta!

    • Anonim Răspunde

      Total de-acord în educația generala sa includă și cunoștințe practice de igiena și funcționare a corpurilor noastre de protecție în potriva sarcinilor nedorite care poate fi și abstinenta care trebuie susținuta prin religie și sau consultați psihologice .Străbunici oare la ce varstra au fost concepuți ? .Pietrele nu sunt pentru a lovi oameni ci pentru a pava drumuri pe care sa ajungi repede departe . Viata este complicata și frumoasa

  7. Nha Răspunde

    D-apoi , dupa cum se vede din comentarii , in general zic , cred ca educatia care lipseste este de mai multe feluri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.