Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Şofer de TIR despre vama Petea: Pierdem timp şi bani! Ce fac parlamentarii?

Un şofer de TIR care este nevoie să stea ore întregi în vama Petea pentru a tranzita vama Petea trage un semnal de alarmă cu privire la această situaţie.

Coada se repetă de foarte multe ori pe an, dar se pare că nimeni nu a găsit încă o rezolvare. Soluţia nu se află la poliţiştii de frontieră şi la vameşi, ci la nivelul conducerii României, care ar trebui să pună piciorul în prag cu privire la intrarea României în spaţiul Schengen, lucru care ar duce la desfiinţarea vămii dintre România şi Ungaria. Practic se discută de ani buni despre intrarea în Schengen, dar nu s-a rezolvat nimic.

“Suntem nevoiţi să stăm câte trei patru ore la coadă în vamă, timp în care am putea parcurge jumătate din Ungaria. Stăm pe loc, pierdem timp şi pierdem bani. În tot acest timp alte state se mişcă mult mai repede. Degeaba dăm vina pe poliţiştii de frontieră şi vameşi, problema este cu spaţiul Schengen. Ce fac parlamentarii sătmăreni şi maramureşeni? Ar trebui să pună piciorul în prag şi să rezolve aderarea României la Schengen. Cine ni se opune? O ţară ca Olanda care şi-a schimbat numele din cauza reputaţiei proaste pe care o are”, a spus acesta pentru PortalSM.

 

3 comentarii

  1. Gyuri Răspunde

    Ce fac parlamentarii?
    Ce pot și ce vor.
    Dar dumneata, șofer de tir, mai lucrezi la km?
    Dacă da, atunci probabil, pierzi bani. Dar nu este legală plata la km. Știai?

  2. Valahu Răspunde

    De ce nu ceri solutii la Magyar Roland ca stie tot?

  3. Gogu Styuk Răspunde

    Care parlamentari ??!!! Nu cumva iohannis a promis ca ne baga-n Schengen da-l facem presedinte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.