Ultima actualizare: ieri, 21:48

Publicitate

Care sunt criteriile de selectare a imprimantelor potrivite

Selectarea imprimantelor potrivite poate fi o adevărată provocare, în special pentru persoanele mai puţin familiarizate cu termenii specifici.

Trebuie să recunoaştem că cei mulţi dintre noi căutăm întâi aspectele legate de preţ. Greșit, ne avertizează specialiştii, care susțin că incorect selectată imprimanta poate deveni o investiţie neinspirată. Iată ce trebuie să analizăm înainte de a achiziţiona imprimanta:

  • necesarul lunar de print
  • tipul conținutului imprimant
  • dimensiuni şi funcții speciale

Cât printezi în fiecare lună?

Aceasta este prima întrebare la care trebuie să îţi răspunzi. Dacă ai nevoie de 30-50 de pagini imprimate în fiecare lună pentru proiectele copiilor, este clar că ai nevoie de o imprimantă inkjet, sau mai degrabă de un sistem all în one. Acestea reuşesc să execute şi alte sarcini, deci sunt perfecte pentru astfel de situaţii.

Dacă volumul de lucru este mare, de 500-1000 de coli lunar cu siguranţă trebuie să iei în calcul achiziționarea unei imprimante laserjet. Mai rapide şi mai versatile, deci mai potrivite pentru astfel de situații. O imprimante cu tehnologie laser HP care funcționează cu toner imprimantă HP poate fi soluţie perfectă!

Tipul de conținut imprimat

Dacă necesarul tău de imprimare se rezumă la facturi şi declaraţii lunare, este clar nu ai nevoie de o imprimantă cu policromie. Te poţi orienta către dispozitivele care asigura rezultate eficiente în alb-negru. Sunt soluţii ieftine, fiabile care îşi fac treabă perfect.

Dacă vrei să imprimi conţinut color şi fotografi, lucrurile sunt ceva mai complexe. Să presupunem că îţi trebuie imprimanta pentru proiectele şcolare, deci te poţi orienta către sistemele cu tehnologie inkjet  care au funcţia de policromie. Reuşesc să facă faţă provocărilor fără a pune presiune pe buget. În cazul în care doreşti să dezvolţi o afacere, lucrurile se complica puţin. Aici ai nevoie de calitate. Dispozitivele Brother sunt gândite în acest sens, deci reprezintă alternative profesionale excepţionale. În magazinele online de specialitate găseşti şi consumabile aferente, fie că vorbim toner imprimantă Brother negru, fie că vorbim de variantele color, cu siguranţă, nu eşti limitat.

Dimensiuni şi funcții speciale

Aici lucrurile trebuie văzute exclusiv prin spaţiului. Dacă vrei dispozitive pentru biroul de acasă, trebuie sa selectezi ceva compact care nu încarcă spațiul. În cazul echipamentelor profesionale nu prea putem vorbi de aparate ultra compacte, dar putem vorbi de conectivitatea bluetooth sau WiFi.

Sursa de imagine:
FabrikaSimf / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.