Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Cod galben de vreme severă la Satu Mare. Meteorologii anunță ploi și vânt puternic

Cod galben de vreme severă în județul Satu Mare. Meteorologii anunță cantități însemnate de precipitații și vânt puternic.

În intervalul 10 februarie, ora 14:00 – 11 februarie, ora 12:00, meteorologii anunță cantități însemnate de precipitații în mai multe județe din țară, inclusiv în Satu Mare.

,,În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă”, anunță meteorologii.

De asemenea, în intervalul 11 februarie, ora 06:00 – 11 februarie, ora 12:00, se anunță polei și intensificări ale vântului în vestul și nord-vestul țării.

,,Începând din dimineața zilei de joi (11 februarie) în vestul și nord-vestul țării vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea”, mai spun meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.