Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

FOTO/VIDEO. Ungaria acuză România că nu a oprit ”covoarele” de deșeuri de pe Someș

În urma inundaţiilor, covoare de deşeuri de plastic au fost aduse în ultimele zile de ape peste graniţă în Ungaria, conform autorităţilor de acolo. Ungaria ceruse anterior statelor vecine din amonte, Ucraina şi România, să oprească poluarea cu deșeuri, titrează Digi24.

Până luni, unităţile de eliminare a deşeurilor plutitoare au îndepărtat 500 de metri cubi de pe râurile Tisa şi Someş, a declarat Gabriella Siklos, purtătoare de cuvânt a Direcţiei pentru gestionarea apelor din Ungaria. Sticle de plastic ajung în apele Tisei din Ucraina şi pe râul Someş care curge din România, a spus Gabor Molnar, inginer în cadrul direcţiei, adăugând că deşeurile sunt numărate de colegii săi situaţi în amonte, la intrarea în Ungaria.

,,La Tivadar (un sat de pe Tisa), 50-70 de sticle ajung în continuare în fiecare minut, iar cifre similare sunt pe râul Someş”, a declarat el.

În timp ce o mare parte din resturile care curg în aval sunt materiale organice luate de ape la creşterea nivelului râurilor, Molnar a precizat că există şi deşeuri menajere, inclusiv papuci şi chiar televizoare, alături de sticle de plastic.

Deşeurile plutitoare aduse de ape la graniţa Ungariei la sfârşitul săptămânii trecute au impus desfăşurarea echipelor însărcinate cu eliminarea acestora pentru a şasea oară în ultimul an şi jumătate, a notat Siklos, adăugând că această cantitate de resturi a fost similară cu cea din cazurile anterioare.

Sursa: Digi24

23 comentarii

  1. Norick Răspunde

    Era de asteptat.

    • Norick Răspunde

      Da’ un alt nickname n-ai gasit hotule ? N-ai primit de la ma-ta educatie ? Sau si ea fura napolitanele de la Barta Ati ?? 😛 🙂 Manca-te-ar jarul… 😛

      • Spitalul 9 Răspunde

        De când a fost trimis frumos acasă legat fedeleș și nu poate “lucra” în “construcții” în UK trebuie să-și descarce undeva surplusul de “energie”. Dar chiar nu-i frumos. Nu-i înțeleg plăcerea. Sau îi e rușine? Nu are curaj?

        • Norick Răspunde

          Asta nu cred ca ar fi fost nici pana-n Dorolt. Sa ajungi in UK totusi ai nevoie de o inteligenta mai mare cat are o caramida…. 😛 🙂

          • Spitalul 9

            @Norick, bun banc asta cu cărămida!! Îl merită din plin! 😅🤣😂

      • Norick Răspunde

        Nu sunt prost ca comentarile tale non stop.

  2. Ardeleanul Răspunde

    Lasa ca tot cereti si aveti pretentii la toate, na acuma sa ziceti ca nu va dau romanii drepturi, cam asa ceva meritati

    • Romanistan citizen Răspunde

      Eu în locul ungurilor aș lăsa să se ducă-n jos tot! Ba mai mult de atât aș da în consemn la sârbi ca nu cumva să strângă ceva pe Dunăre ori pe Tisa. Apoi peste vreo 10 zile când ajunge iară pe teritoriul nostru vom putea vedea la știri de breking news că mamă-mamă ce vine pe Dunăre!!! Oare de unde vine? Ungurii sunt de vină, nu?
      Suntem jmekeri dar ne kkm în palma proprie! Apoi când ne curge “zeama” ne va deranja că pute, nu? Retardați!!!

    • Ardeleanul Răspunde

      Iarasi mi-am furat caciula. Hoppa Mitika..

  3. 😁😁 Răspunde

    E de mirare cu toti schmecheri si cu toti increzuti din Tara lui peste! Unde-i Vlad oare??

    • Ardeleanul Răspunde

      Mie imi place tare mult ase. Ase ma simt acasa numai. Altfel nu styiu undye stau. Inca balegarul de la vaca lipseste de acolo. Dar am io acasuca..

  4. Ardeleanul Răspunde

    Unde am pus rachiul … Acum tre sa beu otet. Ca tre sa beu ceva.

  5. Sm Răspunde

    Voi trimis maghiari la noi în Ardeal,noi trimitem la voi gunoaie. Am trimite napoi rudele voastre dar apoi Bruxelles spune că facem discriminare. Așa că mulțumiți pt gunoaie. Ierted? Sau cum se spune la limbu vostru.

  6. Norick Răspunde

    Ioi ungarica nostre ce va face acuma ne trimit românii gunoaiele înapoi

  7. Dacus Răspunde

    Ba bine ca ungurii au dat o gramada de bani pe niste combine plutitoare cu care aduna plasticele din apa raurilor, pacat ca sunt cam depasite de cantitatea de gunoaie, asa ca le vom putea admira in Delta.

  8. Ionica Răspunde

    Toata tara asta ii o groapa de gunoi….cu tot cu caracterul de cacat al oamenilor ….

  9. radical2 Răspunde

    Noh sa astepte. Pana chelnerii de la noi rezolva, o sa treaca ceva.:))) Dar heii…acest serviciu se poate externaliza, de ce sa lucreze cei care primesc salar pentru asta, cand sunt bani destui in buget pentru a externaliza serviciul? 😉

    • un cunoscăto Răspunde

      Asemenea servicii unde lucra și duduia habarnistă neznaiu care a fost angajată apoi dată afară de la Ape de la Bârlad merg 24 h și nu prea se pot externaliza. Sau tu crezi că putem externaliza Salvarea sau Pompierii? Că tot în aceeași categorie intră. De fapt de Cîțu se poate face orice, te poți aștepta și la așa ceva. Mare e foamea de bani, mai mare ca gaura-n bujet!

  10. pentru sm Răspunde

    Draga “sm” , nu trebe sa stii neaparat multa istorie, dar ungurii din ardeal nu sunt trimiti de nimeni, ci au ramas intrun loc, numa granitele au schimbat. De unda atata ura? Hai scriemi in privat, iti dau o adresa, nu inteleg cand eu am fost copil in satu mare in anii 80 eram toti prieteni romanii cu ungurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.