Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Lucrările la Centrul Nou din Satu Mare, în impas! Spargerea vechilor betoane, blocată

Ministerul Culturii a emis astăzi un punct de vedere cu privire la lucrările din Centrul Nou al municipiului Satu Mare, urmând să aibă loc o întâlnire între reprezentanții Primăriei Satu Mare și cei ai Ordinului Arhitecților referitor la modul în care vor fi continuate lucrările din centrul nou al municipiului Satu Mare, potrivit directorului Direcției de Cultură, Culte, Patrimoniu Cultural Național Satu Mare, Zamfir Danciu.

El a declarat pentru PortalSM că autorizația pentru executarea lucrării este legală, însă și arhitecții care au reclamat execuția au dreptate, el sperând ca în zilele următoare cele două părți să se întâlnească și să găsească o soluție agreată de toată lumea pentru a nu fi pus în pericol întregul proict, fiind astfel pierduți bani europeni.

„Eu sper la un dialog, astfel încât să se găsească o soluție care să mulțumească pe toată lumea. Toți au dreptate, iar interesul este să nu rămână centrul municipiului Satu Mare în noroaie. Atât Primăria, cât și Ordinul Arhitecților doresc să nu se piardă banii, mai ales că centrul trebuia reabilitat, iar de multă vreme nu s-au făcut lucrări de o astfel de anvergură în centru”, e declarat Zamfir Danciu pentru PortalSM.

Totodată, potrivit acestuia, firma executantă nu va mai deschide noi fronturi de lucru, adică nu va mai sparge betoane, pavaje, ci va continua cu lucrările deja începute.

8 comentarii

  1. tarr Răspunde

    bai voi nebunii la cap unde pun eu betonul ala scump,,,,,cum facem gabore rezolva problema ca da ca nu eu schimb la tine ,,

  2. Kuie Mereskeny Răspunde

    Vai de p*** noastra.. atat se poate in orasu asta..

  3. un satmarean Răspunde

    frumoasa parcare de mafioti,

    o intrebare: si vizavi de tarom unde s-a pus nu demult pavaj tot pentru parcare a fost pus? in fiecare zi se pot observa masini parcate acolo, este in regula?? daca vin si eu si parchez masina acolo eu iau amenda? (mentionez ca nu sunt mafiot/politician si nu am pile nicaieri, numai la servici in trusa de scule)

    • hAuleuMaica Răspunde

      Păi rezolvă măcar una din problemele menționate in paranteză și e rezolvată treaba….

  4. 😎 Europol 😎 Răspunde

    De ce tot dezinformati lumea?!? Voi cu sursele voastre sigure 🙈☠️
    Iatã ce apare pe pagina Primãriei SM:
    În ciuda unor informații false vehiculate în spațiul public, Ministerul Culturii și Direcția pentru Cultură nu au emis ordinul privind clasarea de urgență a Centrului Nou ca și Ansamblu de Arhitectură. Proiectul va fi prezentat la București la mijlocul lunii martie, de către reprezentații Primăriei și arhitecții care au proiectat investiția. Lucrările continuă conform graficului de execuție.

    Bizonyos érdekcsoportok félrevezető információi ellenére a Kulturális Minisztérium nem hagyta jóvá az újközponti munkálatok félbehagyását! A beruházás kivitelezése tovább folytatódik, miközben márciusban az illetékes minisztériumnál is tisztázza az alaptalan feljelentéseket a polgármesteri hivatal. Folytatjuk!

  5. radical2 Răspunde

    numa sa nu-i “unga” Gabor si gasca pe arhitecti. Ca atunci ne-am aranjat .

  6. Mitică Puță Mică Răspunde

    Unii așa-ziși gazetari, transformați în afaceriști cu primăriile, aruncă noroi în toți, atunci când sunt lăsați pe dinafară la cheltuirea banului public la care au fost abonați în trecut!
    Dacă nu primesc anumite sume în cont, din partea autorităților publice, cu titlu de publicitate, ei continuă să facă publicitate, dar negativă!
    Așa se întâmplă și acum, când un mojic, proprietar de fițuică tipărită, bună de șters geamuri și pe post de înlocuitor de hârtie igienică, se crede pe vremea lui Adi Caratistu’ și se dă de cecasul morții că nu pupă bani publici!
    Rușine Mitică!
    Ilie S. se zvârcolește în mormânt din cauza nesimțirii tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.