Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO/VIDEO. Protest cu fumigene și scandal. Polițiștii s-au îmbrâncit cu jandarmii

ACTUALIZARE: Jandarmii au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliștilor din Poliție care au protestat, miercuri, în fața Palatului Cotroceni, pentru că au folosit fumigene, transmite Mediafax.

Potrivit Jandarmeriei București, au fost aplicate patru amenzi organizatorilor protestului în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

Zeci de angajaţi din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice au protestat în faţa Palatului Cotroceni și la Guvern. Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi față de înghețarea salariilor și a sporurilor. Nu au lipsit însă incidentele.

La Cotroceni, câțiva protestatari, sindicaliști din Poliție, s-au certat cu jandarmii și au acuzat că aceștia „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”. La un moment dat, protestul a degenerat, iar mai mulți manifestanți au aruncat cu fumigene. Ei sunt nemulțumiți că stau în stradă de atâtea zile și nu îi bagă nimeni în seamă.

Jandarmeria București transmite că intervenția de la Cotroceni “nu a creat busculadă, ci a urmărit desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate”.

,,Personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase. Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei București.

SURSA: Digi24

10 comentarii

  1. D. Trump Răspunde

    nu le-ar fi rusine,nu se gandesc ca muncitorii de la drm lucreaza pe 1700 ron pe luna,huuuooo,jos labele de pe gubern

  2. Altu Răspunde

    Dumnezeu există,se bat bugetofagii între ei,ha -ha . Dar când vor protesta jandarmii,pe ei cine îi gazează 🤔?

  3. Gyuri Răspunde

    Asta se întâmplă într-un stat care 31 de ani a tot votat populismul, demagogia și corupția.
    Acești oameni cu asta au crescut.
    Ei nu știu altceva.
    Până nu vom înțelege ce și de ce ni se întâmplă, nu vom ieși la “lumină”.
    Nu vă lăsați manipulați!
    Informați-vă!
    O zi bună tuturor!

  4. H&R Răspunde

    @Gyuri. Dar n-ai pe cine alege. Pe cine?? Spune-mi pe cineva care nu-i patat.

  5. Satmarean Răspunde

    Mai bine o fost cu PSD-ul în orice caz, nu era atâta haos și râcă între oameni, pensionarii au primit indemnizatii, muncitorii la fel, nu ca acum numai rău ceea ce fac pnl-istii ăstia cu neamtu cu tăt !!!. F…ai ala sore amu ia ni !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.