Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Cîțu: În toamnă se va putea renunța oficial la măști, dacă vor fi suficienți români vaccinați

Premierul Florin Cîţu a declarat că în toamnă se va putea renunţa oficial la purtatul măştii dacă va exista până atunci un număr suficient de cetăţeni români vaccinaţi. Conform celor mai recente date CNCAV, peste 1,8 milioane de români s-au vaccinat până în prezent cu unul din cele trei vaccinuri aprobate: Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

„2 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID, adică 10% in populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România”, a declarat premierul Cîţu într-o postare publicată pe Facebook.

„Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii. Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creșterea numărului de infectări și să îmbunătățim situația din spitale”, a spus Florin Cîţu.

Sursa: Digi24

24 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Nu se pune problema vaccinarii, cine vrea sa se vaccineze si o considera o procedura sigura nu are decat . in rest eu sunt de parere ca voi nu mai apuca toamna pe posturile actuale si nici la guvernare .

    • Calu' Răspunde

      “Voi nu mai apuca toamna pe posturile actuale si nici la guvernare” psd-istule. Voi “apuca” paştele… cailor la guvernare. Ti-e dor de dăncilă?! Sau? Poate sosoaca te reprezinta…

  2. Golf Răspunde

    Cum să renunț la ceva ce nu am folosit niciodată cîțule?

  3. Calu' Răspunde

    Da, ai dreptate. Nu poti renunța nici la inteligența. Nu poți renunța la ceva ce nu exista.

  4. c-block Răspunde

    Și între timp tiptil guvernul a pus ascuns în dezbatere o lege antidefăimare. Adică dacă cumva ai altă părere față de poziția oficială ești pasibil de …….. Asta va ajunge democrația noastră originală. Copiii care au murit degeaba în decembrie 89 vă transmit că vă scuipă în față dacă veți permite asta. Să nu spuneți că nu v-am avertizat. Guvernul actual numai cu numele mai este liberal. Guvernul PSD al lui Adrian Năstase a aplicat măsuri mult mai liberale decât actualii decidenți vremelnic puși acolo pur accidental.

    • Cetateanul Răspunde

      Este DOVEDIT cu STUDIU STIINTIFIC faptul ca MASURILE UCID MAI MULTI OAMENI DECAT O FACE VIRUSUL .
      De aici fiecare trage concluziile, fiecare isi alege tabara . Inca din aprilie, de catre doctorul John Ioannidis .
      Lasam virusul sa ucida o foarte mica parte dintre noi sau luam masuri care ucid mai multi oameni pe termen lung ?

    • Cetateanul Răspunde

      Cazurile de autism :
      1975 … unul din 5000
      1982 … unul din 2500
      1994 … unul din 500
      2000 … unul din 166
      2004 … unul din 150
      2009 … unul din 110
      2011 … unul din 68
      2013 .. unul din 45

      Daca continua in acest RITM
      2032 … unul din doi

      Intelegi acum de ce NU AI VOIE pe asa-zisele platforme big tech sa denunti vaccinarea ?

      • USA Răspunde

        Problema este ca pe vremuri se lua vaccinul una cate una , si nu era problema , acum sunt pt copii cu 3-4- 5-6 deodata ( hexavalent ) organismul lor nu stie sa castige batalia deodata si careva produce inflamatie in creer .
        Pt adulti ,si cate un singur vaccin nu e problema ,dar nici mai multe administrate separat pt ca creierul este deja format nu in dezvoltare .Multi fac vaccinuri necesare pt calatorii in tari exotice , nu poti intra fara ele .Si nimeni nu a patit nimic.

        • Cetateanul Răspunde

          Stimate, va doresc tot binele din lume, daca asta presupune si vaccinarea asa sa fie ! Eu am grija de sanatatea mea si a familiei mele (nu avem nevoie de nici un vaccin) .
          Nu vi se pare CEL PUTIN DUBIOS faptul ca a durat DECENII pentru a se stabili o corelatie ?

      • Golf Răspunde

        Trebuie și puțină minte (nu multă) pentru a face corelația dintre explozia cazurilor de autism și creșterea explozivă a numărului de chimicale băgate în bebeluși înainte să li se dezvolte sistemul imunitar.

        Părinții care fac corelația își salvează copii de la multe neplăceri.

        • Cetateanul Răspunde

          Mda, numai ca “chimicalele” respective au trecut niste teste si (teoretic) s-au dovedit a fi sigure . Normal, poporul e de vina . Si la acest virus amarat e la fel . STUPID PEOPLE, ce sa mai …

          • ...

            Și E-urile toate au trecut testele acelea, nu? Apoi de aia avem fel de fel de reacții la copii, explozii de cazuri de intoleranță la lactoză ori chiar alergie la făină sau carne de porc ori la te miri mai ce. 2 cazuri am în familie așa. Ajungi să-ți hrănești copilul cu aer! Adevărul că după accepțiunea unora autoritățile ne vor tot binele, se dau peste cap pentru noi și noi nu și nu, nu ne lăsăm convinși.
            Tot repet la Dobitoceras involuta asta de @covid19 că nu la papagalul lui pe care tot repetă sunt curios (că aici ne domină cu brio) ci la argumentele și răspunsurile lui. Dar nu reușește nicicum. Serios mă gândeam ieri că ce fericit ar fi acum Ceaușescu de ar vedea cum a reușit până la urmă proiectul lui, aia cu “omul de tip nou”. Adică aia care nu gândește și înghite toate pe nemestecate. Se pare că au ajuns majoritari în țară.😱😪
            Măi iameni buni! Să nu cumva să gândiți! Lăsați asat pe seama lui Cîțu! El le știe cel mai bine! De aia a ajuns el politician și prim ministru că are interdicție clară de a mai profesa ca bancher! Pentru devalizarea și atacul asupra monedei naționale el trebuia băgat undeva de mult. Dar nu! Îl promovăm că e bun de prim-ministru!
            Eu nici o grădiniță nu aș fi lăsat pe mâna lui.

  5. Golf Răspunde

    @…, S-ar putea să fie mulți cetățeni care văd altfel lucrurile decât “realitatea” prezentată de mass media și autorități. Cenzura incredibilă la care asistăm este o dovadă clară al acestui lucru. Doar aici pe portalsm mai poți să-ți spui părerea, încearcă pe alte siteuri din sm sau pe social media și vezi ce se întâmplă.

    Am spus de nenumărate ori că autoritățile, corporațiile (mai ales big pharma) nu doresc binele populației pentru că o populație educată și sănătoasă nu ar accepta măgăriile lor. Suntem într-un război total împotriva omului educat și sănătos.

    Vezi unde s-a ajuns la cele mai înalte nivele din comisia europeană și parlamentul european când preocuparea lor este scoaterea termenilor de mamă și tată din documente…

    • Cetateanul Răspunde

      Cuvantul si deci conceptul de normalitate este iarasi interzis . Jignesti pe altul ! Probabil normalitatea are conotatii vizavi de sanatatea psihica si e jignitor pentru unii sa spui ca tie iti place normalitatea, viata normala cu valori si principii clare, in care OMUL si MORALA CRESTINA reprezinta valorile supreme !

    • Cetateanul Răspunde

      Doar uita-te la filmele din anii 50-60, sa vezi cum erau prezentati barbatii . Capi de familie responsabili, muncitori cu valori morale solide . Uita-te acuma la “filme” . Barbatii sunt reprezentati ca afemeiati fara de leac, alcoolisti, drogati, dependenti de jocuri de noroc, cu cluje de doi bani, saraci, ridicoli, iresponsabili .
      Am urmarit ani de zile un om foarte inteligent, a absolvit si apoi a predat la cele mai prestigioase universitati din SUA, omul a demonstrat clar cum clasa de mijoc practic nu mai exista si toata bogatia a luat drumul “elitelor” . Oamenii nu-si mai pot da copiii la o facultate, nu isi permit o casa desi muncesc ca sclavii, si asta sunt cu repercusiuni extrem de grave asupra sanatatii populatiei . Saraci si bolnavi, cam asta e populatia generala in oligarhie, asa-zisul capitalism .

    • ... Răspunde

      @Golf. Ca să citez nu chiar cuvânt cu cuvânt un prieten bun care spunea la un moment dat între colegi că știm cu toții vedem care e treaba dar către ceilalți trebuie să exprimăm poziția oficială. Deci? Peste un timp cu toții vom plânge cum am pus botul la tâmpenii. Bineînțeles tot noi vom fi de vină că de ce nu am insistat și de ce nu am fost mai gălăgioși. Dar sincer se putea? Din punctul meu de vedere am o poziție clară. Dacă vine cineva și mă convinge dar cu argumente și nu gen covid19 cu hauhau-baubau atunci ascult. Dar nu uit că acum 31 de ani niște oameni au murit ca noi ceilalți să putem să ne exprimăm părerea. Atât. Cei gen @covid19 abia așteaptă ca alții să gândească și pentru ei. Gânditul e riscant și obositor.

      • covid 19 Răspunde

        @…, Păcăliciule, să nu-mi spui că Israelul şi-a injectat cetăţenii ca să le facă rău. Să nu-mi spui că Germania are măsuri mult mai aspre decât noi pentru aşi pune pe butuci economia. În ce lume mică trăieşt!i. E soare, ieşi şi imunizează-te.

        • ... Răspunde

          Ești retardat total. Și nu poți ieși afară doară ți s-a spus că e pericol cu baubau și vei muri. Eu încă nu am auzit de pandemie ca asta umflată cu pompa care chiar dacă e umflată și se caută cei covid pozitivi tot o mortalitate cam de 2,5% are doar! Gripa normală necovid de acum un an, doi sau trei avea 4, măi handicapatule mintal! Atunci de ce nu era pandemie declarată? De ce nu se aplicau toate mădurile, măi! Ți-am mai spus, cu tine nu am ce discuta. Tremură și izmenele alea căcăcioase și nespălate de pe tine. Păcălici plătit ce ești! Las’ că va veni vremea când va trebui să dai socoteală! Sau ai adăpostocul antiatomic deja pregătit? Mi-e milă de familia ta. Dacă și cu ei faci la fel. Ești jalnic. Îți doresc îmbolnăvire grabnică. De ce spun asta? Pentru că văd că tare te preocupă și tot nu lași oamenii în pace. Ave covid!

  6. Cetateanul Răspunde

    Profesorul se numeste Richard Wolff .

  7. cizmaru Răspunde

    covid 19 vad ca esti ingustat de tot cred ca nu ai fost mai departe de locul unde traiesti daca crezi ca in Germania nu se poate intimpla cea ce spui sau in alta tara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.