Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

România trece la ora de vară! Ora 3:00 devine ora 4:00

România trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 spre 28 martie 2021. Toate ceasurile vor fi date cu o oră înainte. În singura zi din an cu 23 de ore vom dormi mai puțin, pentru că ora 3.00 devine ora 4.00.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată și a fost reintrodusă în România începând cu 1979. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune  o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00), în timp ce la ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00.

7 comentarii

  1. Satmarean 1 Răspunde

    Nu se mai termina cu prostia asta odata? Sper sa fie ultimul an ,si in toamna sa revenim pt totdeauna la ora pe care am avut- o din totdeauna.

  2. Dan22 Răspunde

    Nu e prostie.
    Cel ce a gandut-o a fost un om f. destept.
    Daca te-ai gandi un pic te-ai convinge si tu.
    Doar un exemplu:
    Fara ora de vara, in lunile de vara soarele ar rasari la noi la 4:30 dimineata si ar apune la 8 seara timpul de lumina pentru noi s-ar reduce cu o ora.
    Cu ora de vara intervalul de lumina vara este intre 5:30 si 21:00 mult mai convenabil.

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Prostii. S- a urmarit sa se faca economii la curent fara sa se tina cont de efectele asupra sanatatii.

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Se pare ca din toamna se va ramine la un orar definitiv.
    Eu unul as prefera sa raminem la orarul de vara.
    Asa ziua e realmente mai lunga.

    • Romanistan citizen Răspunde

      Noi vom face exact cum va dicta Germania. Noi este prea proști ca să judecăm de unul singur orice. Dacă interesele UE și în principal ale Germaniei ar spune ca să schimbăm ora din 3 în 3 luni sunt mai mult ca sigur că s-ar găsi cercetări care să ne explice ce bine ne-ar fi nouă așa! Am ajuns o colonie bananieră. Dacă ni se dictează să sărim în puțul sec cu capul înainte noi și aia executăm fericiți.😱😤🤯🤮😭🤪😰

  5. Golf Răspunde

    Ar fi o prostie mare să se decidă ora de iarnă pentru că pe timpul verii am pierde ziua dormind având în vedere că pe la 3:30 dimineața s-ar face ziuă și la 20 noapte.

    Ar fi perfectă ora de vară pe tot timpul anului, iar dimineața până la 9 ar fi noapte dar ziua ar ține până pe la ora 18.

  6. Satmarean 1 Răspunde

    1- @Romanistan citizen-corect
    2-Ora de iarna este cea veche si am avut-o de cand lumea,cea de vara este cea inventata. Ideea este sa se hotarasca odata care ramane si gata.Corect ar fi un referendum,nu sa se spuna de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.