Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Coronavirus Satu Mare: 31 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 897.115 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 806.200 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.267 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

În intervalul 20.03.2021 (10:00) – 21.03.2021 (10:00) au fost raportate 76 de decese (42 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău,  Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța,  Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani. 71 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 1.334 sunt internate la ATI.

 

11 comentarii

  1. Romanistan citizen Răspunde

    În capitală și în Ilfov astăzi s-a reușit contraperformanța ca niciodată ca 48% !!! din totalul cazurilor pozitive pe țară să fie strict în zona lor!!! Noi vorbim de pandemie când de fapt o anumită zonă restrânsă dar dens populată din țară duce o “luptă” fără sens împotriva bunului simț, a regulilor elementare de igienă dar și a apei calde și a săpunului. Arafat abia așteaptă să tragă obloanele iar pe țară. Așa ne trebuie!

    • dorel Răspunde

      Du-te mă prostovane şi bate-ţi coasa! De indici de infectare ai auzit? Dar de deosebirea dintre indicator şi indice?

      • dorel Răspunde

        Sunt un prostovan. Nici datele oficiale raportate nu le recunosc daca nu vine de la Citu in persoana direct. De aia e carantina jur imorejur in Bucale si la noi ba ca ei respecta tot? Oricum nube de mirare ca scriuntampenii. Am picat la algebra de mai mukte ori inca din generala.

  2. Sm Răspunde

    @citizen,nu critica, că imediat îți bagă și la SM vreo 200 de cazuri zilnic și carantina e a noastră. Ai uitat,la noi abia erau cazuri iar apoi 200-300 zilnic și apoi carantina. Că se declară carantină și pe bază politică e altă poveste. Din păcate toată chestia pandemiei e dirijată de politic,care știe toată lumea, sunt incompetenți. Dacă lăsau specialiștii în domeniu, și aici nu mă refer la ăia care apar la TV toată ziua că aceia sunt înregimentați politic, poate ,nu, sigur, era mai bine.

    • Romanistan citizen Răspunde

      Mda. Am sesizat și eu că este o bizară coincidență între situația covid și culoarea politică a conducerii. Dacă se întâmplă o dată, de două ori mai treacă-meargă dar aici deja se vede o regulă. Cine nu mă crede să citească declarația primarului Timișoarei.
      PS1. Nu sunt negaționist-antivaccinist dar nici fraier.
      PS2. Iar pentru ceilalți doar atât. Sunt vaccinat. Dar asta nu înseamnă că accept tâmpeniile.

  3. H&R Răspunde

    Nu au făcut planul? Demisia! 🤣🤣🤣

  4. Romanistan citizen Răspunde

    Ce îmi place cel mai mult este că șe marginea problemei cu carantinarea sau recarantinarea forțată dictată de grupul Arafat&Voiculescu a Bucureștiului și a Timișoarei, asta peste capul autorităților locale se simte o tensiune foarte puternică din partea liberalilor. Tensiune exprimată în public deja în repetate rânduri inclusiv de aleșii lor (primar, deputat). Va fi interesant. Deocamdată Voiculescu a scăpat recent de moțiunea simplă dar nu-i prevăd sejur lung la minister.
    Să mai spună careva că totul nu e politic că îl trimit să-și facă ochelari de vedere!!!
    PS. Azi dimineață la ora 4.55 am văzut un virus covid zburând în fața geamului meu. Căuta disperat un “client”. Ce bine că noi stăm în casă, nu?

  5. Romanistan citizen Răspunde

    V-am spus eu! MS ia în calcul regândirea carantinării unei localități! De acum încolo se vrea ca să se ia în calcul mai degrabă aglomerarea unui spital și nu numărul de pozitivați! Adică dacă scoatem din circuit niște paturi implicit crește aglomerarea unui spital. Localitatea va fi tocmai bună de carantinare! Ce-mi “place” asta mie!? Apoi dacă se va introduce asta numai ei vor ști care localitate cum mai stă! Cred că e clară intenția, nu?
    Eu propun introducerea scenariului gri și a scenariului negru. Pentru că așa asta urmnează și încă nu avem.😱🤮💩

  6. ... Răspunde

    Uite că totuși se poate! O știre care dovedește că este undeva cineva în Ministerul Sănătății care accidental mai și gândește! Așa trebuie făcut de la bun început! Pentru că așa se poate vaccina mult mai ușor și la scară largă. Cu ocazia asta mewdicii de familie intră în contact cu toți doritorii de vaccinare și îi pot verifica mai ușor. Este mult mai bine și mult mai facil decât prin centrele astea care se supraaglomerează artificial!
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/gheorghita-spre-sfarsitul-lunii-aprilie-va-incepe-vaccinarea-la-medicii-de-familie-fara-programare-in-platforma-1471837

    • Dacus Răspunde

      Hungurii fac asta demult , au luat fata Europei ,nu asteapta murangura de la Bruxxeles, ca politicienii nostrii , care sunt interesati de afacerile proprii !!!

      • ... Răspunde

        @Dacus. Da. Apoi sunt înjurați de UE dar peste puțin timp toți fac cum au făcut ei de la început. Vezi și gardul la graniță împotriva valului de imigranți.😱🤮😪
        Până la urmă ce este mai important? Să ai o populație sănătoasă sau să sari în puț legat la ochi cum spune Merkel?
        Sincer nici în momentul de față nu pricep de ce trebuie să ne înregistrăm opnline. Decât dacă vor să folosească aceste date personale la ceva. Chestia cu controlul vaccinării nu ține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.