Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

VIDEO. Ce se întâmplă cu hotelul Dacia? Răspunsul primarului Kereskenyi

Hotelul Dacia urmează să fie reabilitat cel mai probabil în perioada în care va fi modernizată şi Piaţa Libertăţii. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat la emisiunea PortalSM LIVE că proprietarii hotelului Dacia au obţinut autorizaţia de construire şi urmează să facă unele modificări la proiectul tehnic, după care să înceapă efectiv lucrările.

“Proprietarii au obţinut autorizaţia de construire, lucrează pe proiectul tehnic, mai lucrează la modificări de temă faţă de proiectul vechi, pentru că au preluat proiectul vechi. Dar în orice caz, trebuie să se mişte. Au înţeles acest lucru, un argument important pentru ei a fost că le-am aplicat acea supraimpozitare de 500 % care pentru acel imobil chiar este o sumă consistentă. Foarte probabil lucrările vor merge în paralel (cu lucrările din centrul vechi – n.r.), aşa ar fi o sinergie cu tot ce se întâmplă în Parcul Central”, a spus edilul.

PortalSM LIVE:

17 comentarii

  1. 😎 Europol 😎 Răspunde

    … si uite asa, a trebuit sã vinã statul maghiar sã ne reabiliteze simbolul orasului. Tot de la altii asteptãm ajutor. Rusine…!
    Multumim Orbán HU 😂😁🏆👌

  2. Pai Răspunde

    AC ? Pentru ce ? Cladirea e acolo , gata construita . si parca arhitectura monumentelor istorice trebuie pastrata , sau nu ? Probabil fac parcare subterana ! 🙂

    • Pai Răspunde

      Pai scuze. Intre timp mi-am dat seana ca de fapt habar nu am de Legea constructiilor. De statutul monumentelor nici atata habar nu am. Am scris si eu asa la nimereala niste prostioare.😜🤪😲🤫🤫🤫

  3. Unu Răspunde

    Destul de rău și grav că a ajuns și această clădire pe mâna ungurilor !!!. Dar de fapt au pus mâna pe tor centrul istoric .

    • History Răspunde

      1. Fără tente naționaliste ia să vedem noi totuși când, cum și de către cine s-a construit.
      2. Nu crezi că dacă pe autorități interesa măcar un micron soarta clădirii găseau rezolvare? Nu este prima dată când anumite clădiri sunt ținta bătăi de joc a celor care ar trebui să se implice. Interesant e că tot timpul numai anumite clădiri dinte-o categorie clar definită. Te las să ghicești. Colac peste pupăză nici primăria noastră nu s-a achitat complet de sarcini. Părerea mea e că se putea și mai mult și mai repede.
      3. Altă treabă e (chiar dacă nu neglijabilă) faptul cum Dumnezeu s-a putut privatiza prin metoda MEBO această clădire de patrimoniu!
      4. Statul român să facă bine și să găsească doluții oentru finanțarea unor proiecte de acest tip pentru că sunt foarte-foarte multe orin țară. Numai dacă mă gândesc la Băile Herculane.
      Dacă era după mine făceam pe dracu-n patru și răscumpăram clădirea. Apoi reabilitam costă cât costă. Pentru că este o clădire emblemă a orașului, se putea face o minune de centru cultural acolo, era ușor de găsit plus că eu dacă eram primar mutam acolo serviciul de stare civilă – sala de cununie civilă. Toate perechile își trag o poză la nuntă cu Dacia/Pannonia, nu?
      Restul ce se mai poate acolo e deja altă discuție. Așa a venit statul maghiar prin interpuși și va reabilita clădirea. Foarte bine. Doar că noi ca simpli cetățeni nu o să ne bucurăm de asta decât admirând clădirea din exterior. Am vrut să scriu salivând. Asta s-a “reușit” prin multă incompetență!

    • zz Răspunde

      Hotelul Dacia (maghiară Dacia Szálloda), inițial numit Hotel Pannonia (maghiară Pannónia Szálló) este un monument istoric în Satu Mare.[1] A fost construit între anii 1901 și 1902, după planurile arhitecților Bálint Zoltán și Jámbor Lajos.

      citat Wikipedia

  4. Hitler Răspunde

    Unu* ar fi mai bine sa se darame? Daca guvernul Romaniei nu este interesat de bunurile pe care o are atunci mai bine vine un ungur si renoveaza el ca sa se bucure poporul de el.

  5. Calin Răspunde

    Unu cu un e doi, orasul numai castiga din renovarea hotelului, indiferent cine-l face.

  6. Oșan Răspunde

    Rușine kereskeni!!! ai dat ordin sa ne scoți din parcare de la Kaufland!!! Nu e autorizata stația Asa sa ai noroc în viitorul apropiat

  7. Hitler Răspunde

    Osan* ai supt pul@ in parcare ? Doar de acolo ai putut pleca cu stomacul plin? XD

    • comentator Răspunde

      @Lasă Mr. H! El nu poate pricepe nici atâta că parcarea este privată. Probabil vor mai trece ani buni până va înțelege asta. Dacă va înțelege în final. Să sperăm.😱😭🤔🤔🤔😅
      Trist e că dacă te gândești supăratul are și drept de vot.

      • Stalin Răspunde

        @ Mister Hikler ,comentator. Toate supermarketurile au parcare privată ,dar au și stații de taxi in colaborare cu firme tot private ,lucru care nu-l știți de fleți mărlani ce sânteți amândoi , behăiți să vă aflați in treabă .luați-vă amândoi și vă păstrați pul@ in privat folosind-o amândoi reciproc bineințeles , cu sau fără mască. Dacă totuși rămâneți nedumeriți ,chemați câțiva taximetriști .

    • Hunu’ Răspunde

      Ești grețos, nefericitule!
      Cand te privești in oglinda îți place ce vezi?🤮🤮🤮

  8. comentator Răspunde

    Ce aș da o mu13 la toți taximetriștii mai ales la pelicani! Dar tu te simți tare în bască că ai ceva susținere pe la băjeți, nu? Ăia care te iartă periodic. Du-te mă și dă repede faliment papagal ce ești!

    • hAuleuMaica Răspunde

      @coment. Stai liniștit,ti-am recomandat numai scule autorizate, vreo640 . Dacă simțiți nevoia ,in gară mai găsiți câțiva..

      • comentator Răspunde

        Tu care “lucrezi” doar la negru? Ce scule autorizate măi că nici nu știi cum arată așa ceva! La tine amenda ține loc de autorizație! Du-te și te plimbă! Dar văd că suferi de personalitate multiplă! Nici tu nu mai știi cum te cheamă! Du-te și te tratează. Probabil de când nu mai e Enătescu unul nu mai găsești să stea de vorbă cu tine! Așa e?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.