Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

FOTO. USR: ,,Primăria Negrești-Oaș nu știe să gestioneze banii publici”. Acuzații de abuz

Acuzații dure la adresa reprezentanților Primăriei Negrești-Oaș. Reprezentanții USR, filiala Negrești-Oaș, susțin că primăria nu știe să gestioneze banii publici, dând și un exemplu în acest sens. Mai exact, spun cei de la USR, licitația lucrărilor de reabilitare a acoperișului unei grădinițe s-a făcut pentru o lucrare executată deja.

Redăm mai jos, integral, comunicatul de presă:

,,Obligația unui edil este a contribui la dezvoltarea comunității, nu la apărarea propriilor interese, însă acest lucru nu se aplică și la primăria din Negrești-Oaș!

Din nefericire pentru cetățeni, avem ca exemplu un caz concret și revoltător. În anul 2020 primăria Negrești-Oaș a scos spre licitație pe SEAP lucrările de reabilitare a Grădiniței nr.7 de pe strada Vrăticel, licitație câștigată de firma PERFECT DOMITIANA SRL.

Recent, în luna martie a acestui an, pe SEAP a apărut un alt anunț cu privire la o altă lucrare de reabilitare care viza schimbarea acoperișului grădiniței la o valoare de 173.975,91 RON, însă de această dată anunțul a fost publicat de Grădinița nr.7, și nu de primărie. Ce este anormal aici? Anormal este faptul că acoperișul grădiniței NU necesită schimbat, NU necesită lucrări de reabilitare. Acest lucru se poate vedea și în poze! Mai mult decât atât, procedura de licitație a fost anulată în momentul în care firma PERFECT DOMITIANA SRL (firmă care a câștigat și primele lucrări de reabilitare) s-a prezentat la procedura de selecție cu o ofertă mai mare decât a celorlalte firme, neputând astfel să câștige licitația!

Conducerea primăriei dă dovadă clară de faptul că nu știe să gestioneze banii publici! Mai mult decât atât, se poate observa intenția primăriei de a proteja interesele firmelor de casă. Astfel nu ne explicăm de ce s-ar dori înlocuirea unui acoperiș fără probleme?

Suntem conștienți cu toții că în orașul nostru există multe alte investiții care ar trebui prioritizate! Ne mai întrebăm în ce scop se face o achiziție publică după ce lucrarea a fost deja executată?

Sperăm că organele de urmărire penală se vor sesiza și vor face lumină în acest caz!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.