Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Ministrul Educației: Vacanța de primăvară va fi prelungită din 2 aprilie în 4 mai

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că vacanţa de primăvară va fi prelungită, astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie.

„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a spus Cîmpeanu.

Durata semestrului al doilea nu va fi prelungită, a mai spus ministrul.

2 comentarii

  1. Amna Răspunde

    Isi bat joc de aceste generatii de copii..si asa sunt ramasi in urma..asta mai lipsea o vacanta de o luna..puteau ramane online..si ii mai fac analfabeti..rusine!!! S-au vaccinat oamenii..si totusi cresc cazurile de covid..Inghitim toate minciunile ca prostii..

  2. ... Răspunde

    Știu că nu citește ministrul ce scriu aici. Dar ar fi bine ca autoritățile să se gândească mai bine la ce fac. Această brambureală se va întoarce asupra lor și copiii, cei în clase terminale cel puțin, se vor răzbune într-un fel. Nu se poate să îți bați joc de învățământ în halul ăsta! Aceste măsuri afectează viitorul și posibila carieră a lor. Iar asta are efecte asupra economiei în general. Ca să nu spun că această distanțare socială inventată de ei și prelungită de mai bine de un an de zile are efecte și asupra stării mentale a populației ca să nu mai vorbesc de mortalitate și de natalitate care este o mare catastrofă. Și așa stăteam foarte prost la acest capitol. Iar la sfârșit când vom trage linie va ieși un minus enorm.
    Vă spun eu ce se va întâmpla în cel mai bun caz! Tineretul de azi va trage concluzia că pe actuala conducere nu te poți baza, dar defel!! Cred că știți ce va urma dacă se vor supăra și se vor hotărâ să meargă în masă la vot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.