Ultima actualizare: ieri, 21:40

Locale

Protest împotriva restricțiilor, astăzi, la Satu Mare! PortalSM va transmite LIVE

Un protest împotriva restricțiilor se anunță, astăzi, la Satu Mare. Oamenii vor să iasă în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile fațăde restricțiile pe care le impune pandemia de Covid-19.

Protestul va avea loc astăzi, la ora 17:00, pe Aleea Corneliu Coposu din municipiul Satu Mare. La aceași oră vor avea loc proteste în mai multe orașe din țară, după cum anunță liderul AUR, George Simion. El i-a îndemnat pe oameni să iasă astăzi, la ora 17:00, din casă.

PortalSM  va transmite LIVE de la fața locului.

Mii de persoane s-au strâns noaptea trecută în mai multe orașe ale țării pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia autorităţilor centrale de a interzice circulaţia după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori, potrivit Mediafax.

43 comentarii

  1. Nu vrem Răspunde

    Nu vrem aia, nu vrem cealaltă, dar ce vrem? Orice dar nu ce vor autorităţile. Nouă nu ne pasă de vârstnicii care fac forme grave şi dau în primire, nu ne pasă că medicii de la ATI sunt la capătul puterilor, nu ne pasă de cheltuielile statului, nu ne pasă că şcoliile ar deveni focare de infecţie, nu ne pasă că mulţi cu forme grave ar muri acasă fără minimă asistenţă. Şcoala pe care am absolvit-o are sediul pe terasa restaurantului iar practica o facem în mall. Vrem viaţă fără restricţii, lumea suntem noi altcineva nu contează.

    • Ășâțî Răspunde

      Să se completeze și cu: “Nu vrem niciun tratament, dacă ne îmbolnăvim de Covid!”

    • Gigi contra Răspunde

      Protestul tinerilor fara parinti, fara bunici…sau carora nu le pasa de ei. Traim vremuri triste.

      • Cetateanul Răspunde

        Circa 80% dintre pacientii grav afectati au deficit de vitamina D3 . Un pulsoximetru decenta costa 60 de LEI si afli din timp daca ai afectare pulmonara, mergi din timp, ai sanse mult mai mari sa scapi fara urmari . Da, e trist faptul ca statul NU PROTEJEAZA oamenii, nu-i educa, ii terorizeaza, ii falimenteaza …
        Cine are grija de sanatate isi face timp pentru a afla parerile medicilor specialisti NEAFILIATI POLITIC !
        Daca citesti “stirile oficiale” si te bazezi pe carpe (pardon, masti) chiar ca nu ai grija de tine si nici de familie .

        • ... Răspunde

          Vezi că vei păți ca dna dr. Groșan de la Oradea! Adică majoritatea oamenilor se pot trata ambulatoriu sau chiar acasă cu medicamente și instrumente ieftine și la preț mai mult decât decente. Atenție, am zis marea majoritate a oamenilor. Dar noi la început de pandemie luni întregi am internat toți pozitivii dar fără să fie bolnavi-bolnavi și au stat pe banii statului la un fel de hotel . Șin atenție pe perioada cât au stat la spital nu li s-a dat nici un medicament pentru că nu trebuia! Viktaminele le putea lua lejer acasă. Dar dacă oamenii se tratează și devin imuni la o adică ce să mai faci cu hauhau-baubau de la televizor plus toate dotările luate pe repede înainte ca să nu vorbesc de acțiunea de vaccinare! Îs bani foarte serioși deja cheltuiți deci trebuie justificați ca nu cumva să vină cineva să ne caute după aia la buzunare.
          Să vă pregătiți la anul pentru rapelul 2, sau 3 sau 4 sau câte o fi. Veți vedea că vi se va spune că e necesar. Deja se spune că de fapt ar trebui trei vaccinări și nu 2!!!

          • covid 19

            Adevărul e că la ,,început” doar tu ştiai ce-i de făcut. Iar Groşan tratează cazurile pe care şi tu le-ai putea trata. Discursurile ei sunt de vraci popular nu de medic. timpul va dovedi ce-i cu dumneaiei. Da, i-ai prins cu numărul de vaccinuri! Bravo! Mai trebuie să zici că ne-ai spus din timp ce ne aşteaptă. Mare păcălici eşti!

          • ...

            Adevărul e că am zis că nu discut cu tine. Dar văd că această informație nu s-a imprimat pe hardul tău. De fapt cred că tu nu ai hard. Ești foarte soft, chiar light-aerian. Păcălici preplătit!

  2. Press Răspunde

    Pe lângă cel mai mare număr de decese, România a mai înregistrat marți un record nedorit în lupta cu coronavirusul. Numar tot mai mare de pacienţi sunt internaţi în stare gravă la ATI. Printre ei tot mai mulţi tineri şi chiar copii.

    Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că, în cazul adulţilor tineri fără alte afecţiuni, răspunsul imunitar exagerat poate să ducă la deces în doar câteva ore la deces.

    Din nefericire creşte şi numărul copiilor bolnavi. Înainte de începutul anului şcolar, la Timişoara sunt internaţi 8 copilaşi cu Covid-19, situaţie întâlnită doar la începutul pandemiei. Medicii spun însă că infecţiile în rândul celor mici arată, de fapt, infecţiile adulţilor tineri. Medicii clujeni atrag atenția și spun că tot mai multe persoane ajung la spital târziu și cu forme severe. Una dintre explicații este faptul că oamenii se testează foarte târziu. Au simptome de Covid, dar preferă să treacă singuri prin boală, iar unii fac forme foarte grave și trebuie intubați. În plus, doctorii spun că sunt tot mai mulți pacienți tineri care dezvoltă forme servere de Covid-19, spre deosebire de anul trecut.Medic specialist ATI:

    „Sunt mult mai multe persoane tinere, de până în 35 de ani, cu afectare pulmonară gravă, fără comorbidități. A scăzut vârsta celor care fac forme grave.”

    • nuconteaza Răspunde

      @Press Sursa despre “Printre ei tot mai mulţi tineri şi chiar copii.” Ca eu nu gasesc.

      O sa pun si eu ceva aici.
      https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/covid-data/investigations-discovery/hospitalization-death-by-age.html
      info din 21 februarie 2021. Probabil siteu e fake, in principiu cdc.gov nu e agentia de boli infectioase din SUA. Sa nu mai zic ca e publica, deci is aproape 100% sigur ca e fake.
      Adevarul e ca pe site-ul WHO nu gasesc nimic legat de mortalitate pe varsta. Probabil se moare in acelasi procentaj indiferent de varsta (dupa cum se vede si pe link-ul fake de mai sus *wink* *wink*).

      Eh, dar ce stim noi, oile proaste care nu manca tot rahatu de la DighiTV / Antene3 / PROsTV / NeRealitateaTV / etc. Daca ne-am uita acolo am vedea ca pamantu arde… iar fara vaccin.. nici trenu nu porneste. Ah da.. batranii atat de ingrijorati is legat de virusu asta ca aproape pot promite ca duminica nu-s gramada la biserica (ah stai, loc sfant, acolo ii fereste de toate, oops.. imi cer mii de scuze).

  3. satmarean Răspunde

    De ce in tarile unde nu sunt restrictii severe sunt mai putini bolnavi si mai putini morti ?

    • Cetateanul Răspunde

      Pentru ca stresul, nebunia, terorismul de stat UCID MAI MULTI OAMENI ! Comparativ cu ce face acest virus amarat pe care foarte multi habar nu au ca-l au (eventual) .
      Omul nu mai are loc de munca, nu mai are afacere sau se afla in pragul falimentului iar sansele de revenire sunt ZERO BARAT … este vanat de cum iese din casa … asta este TERORISM DE STAT !

    • hAuleuMaica Răspunde

      Nuțu din Stâna spunea că restricțiile vin după imbolnăviri și nu invers….In Australia nu sânt restricții și nici imbolnăviri..

  4. Pentru @Nu vrem și pentru @Press Răspunde

    Vedeți că până la urmă tot se află cine, cum și în ce fel plătește aceste postări-susțineri ceea ce practicați voi și încă câțiva. Rămân urme. Totuși suntem în secolul XXI și voi sunteți adepți înfocați al online-ului la orice.

    • Nu vrem Răspunde

      @, Se află ce? Ce nenorocit poţi să fii să insinuezi ameninţări de tip securist… Şi pentru ce? Dar adepţii căror lucruri ai vrea să fim? A nesupunerii civice, a haosului, a debandadei?

      • Pentru @Nu vrem Răspunde

        Reformulează ce ai afirmat. Deocamdată pe tapet este plata din campanie a lui Firea la absolut toate posturile tv. Ce crezi, ceilalți sunt altfel? Adu-ți aminte ce anticovid era la început Bnt! 1TV. Apoi după “ajutorul” financiar primit de la guvern brusc au schimbat placa! Ce interesant! Să mai dau exemple? Mi-e milă de tine. Atât de limitat la intelect și crezi că toți suntem la fel?
        Haos a creat guvernul. Citez OUG pentru modificarea și completarea OUG care modifică sau abrogă OUG care șamd. Așa nu poți conduce o țară că ce azi e legal mâine înseamnă pușcărie curată.

      • abc Răspunde

        Se afla sursa de venit. Aia se afla. Ong-uri, organizatii, alte chestii, societati culturale sau sportive. Sa nu spui ca nu asa faceti. Crezi ca toti sunt castigat la loz in plic? Bate la ochi agresivitatea voastra la care nu ii vad pe moment rostul. Orice e legat de masuri anticovid daca cineva comenteaza se sare pe el si i se da in cap. Mai luati o pauza. Ati si uitat sa vorbiti civilizat. Ca frumos nici nu am pretentii de la voi.

    • Cetateanul Răspunde

      Plateste Rusia ! Are de unde !

  5. Satmarean 1 Răspunde

    @Satmarean. Care sunt tarile alea?In marea majoritate sunt restrictiimai mari ca la noi!!!!!!!!!!!
    @Nu vrem. Bine zis. Unii nu vor nimic,doar debandada. Ce n-as da sa fiu medic si sa-i vad cum stau la rand sa se elibereze un pat la ATI,

  6. Lavinia's Răspunde

    A ieși în stradă și a da cu pietre e simplu , dar nu cred că asta este soluția . Dacă tot nu aveți altă treabă , ieșiți cu propuneri concrete , cu soluții , cu rezolvări . Le aveți ? Dacă se destabilizează țara și va fi mai rău , veți răspunde ? Credeți că cei care vă îndeamnă să ieșiți în stradă au soluția ? Dacă o au de ce nu pun umărul să rezolve pandemia , sau ei vor doar puterea … Dar dacă vom ajunge că și Iugoslavia va fi mai bine ? La toți ne este greu și pandemie nu e doar in Romania și nici restricțiile cele mai absurde …e doar o părere.

    • pentru @Lavinia's Răspunde

      Teste rapide gratis și utilizate la scară largă, astea pentru izolare focare, anchete epidemiologice făcute cum trebuie și nu pe genunchi, verificarea la sânge a celor care intră în țară că doar nu noi, cei care stăm și nu plecăm, respectăm normele sanitare am băgat varianta britanică în România. Pentru început ajunge. Deocamdată de un an de zile luăm măsuri dar nu au finalitate, nu le facem până la capăt apoi ne trezim cu surprize. Nu avem noi cine să ia măsuri cum trebuie. Dacă baza e DSP-urile apoi eu nu am mari speranțe. Nu trebuie să mă contraziceți ori să mă certați. Vă uitați la cifre și singur ajungeți la aceleași concluzii. Asta este!

      • Cetateanul Răspunde

        Testarea in masa pentru un virus respirator este inutila deoarece ar presupune o testare continua, nu mai luam la socoteala faptul ca nici testele nu au acuratete ridicata . Asta o spun profesionisti dupa o viata de munca .
        Trebuia protejata populatia cu D3 si Zinc urgent, eventual si alte vitamine urgent si dotarea cu pulsoximetre .
        Nu este tarziu nici acum, numai trebuie VOINTA POLITICA ! SA PUNEM PRESIUNE PE EI ! SA SALVAM VIETI ! CU ADEVARAT !

        • pentru @Lavinia's Răspunde

          Testarea în masă și continuă ar fi utilă în locuri cu aflux mare de oameni gen școală sau alte activități culturale sau sportive. Asta ar permite să se țină școala deschisă și să se poată organiza evenimente. De un an de zile nu e voie, câtă răbdare să mai aibă omul??? Nu știu unde e problema să se facă lunea o testare la absolut toți copiii de la școla respectivă. Cel pșuțin ar trebui încercat undeva să vedem cum funcționează. Pentru că școala online e praf și pulbere față de o oră la clasă. Indiferent de școală, elev sau profesor.
          Sunt curios ce va ieși din experimentul de la Barcelona cu concertul ținut. Să vedemn dacă vor fi ceva îmbolnăviri. Asta ar trebui făcut nu tralala stai acasă că deja omul este sătul și vede că trece timpul și totuși e din ce în ce mai rău. Sincer.

    • Cetateanul Răspunde

      MDA, este demonstrat, se cunoaste, se stie faptul ca vitamina D3 ajuta in lupta cu coronavirusii din circulatie . De ce nu s-a administrat de urgenta, la scara nationala aceasta vitamina ? Circa 80% dintre pacientii cu forme grave au carente de vitamina D3, iar toate categoriile care au lipsa din diferite cauze (pozitionare geografica, varsta, boli, obezitate, etc sunt mai afectate, deci este clar) . Pulsoximetre iarasi sunt vitale in aceasta perioada deoarece omul poate sa aiba saturatie de oxigen de 80% si habar sa nu aiba, in schimb daca-si monitorizeaza zilnic saturatia ajunge la doctor rapid si este mult mai probabil sa fie tratat cu succes !
      Doua lucruri ELEMENTARE care trebuiau facute URGENT inca de cand au aparut problemele in China . Noi am asteptat TRENUL cu masina pe sine !

      • Rio Răspunde

        Vad ca esti mare specialist , tot dai asta cu vitamina D , atunci cum se face ca in tarile cu soare in prostie , vazi latino -americane etc , unde lumea nu are carente de vitamina D
        moare lumea grup ???,

        • Cetateanul Răspunde

          Tu sti macar cum se calculeaza necesarul de vitamina D3 ? In functie de mai multi factori, precum varsta, greutatea (daca esti supraponderal sau obez ai nevoie de X ori mai multa) . D3 este o vitamina liposolubila, adica daca ai grasime engross o sa-ti trebuiasca un aport cu mult mai mare, la fel daca ai o varsta …
          La fel culoarea pielii, daca esti alb ai un avantaj natural … sunt multe … nu e vorba numai de a avea sau nu soare …
          S-a stabilit de catre mai multi medici o legatura directa intre nivelul de D3 si severitatea bolii . Factorii care conduc la un nivel scazut de D3 sunt mai multi, nu e vorba doar de stricta expunere la soare .

    • Cetateanul Răspunde

      Eu mai citesc cate un almanache si exista solutii verificate, clinic VALIDATE iar sistemul mafiot politico-medical sta si se face ca ploua !
      CORUPTIA UCIDE !!!

  7. Cetateanul Răspunde

    Pai testam OBLIGATORIU pentru ca altfel nu dau “cifrele” . In mod normal orice doctor care conditioneaza un act medical ar trebui EXCLUS din sistem a doua zi . Bine ati venit in dictatura POLITICO-MEDICALA !
    De ce sa nu te testam OBLIGATORIU pentru ORICE inainte de a efectua o procedura medicala ?
    Trebuie tratata ca orice alta boala si cu asta basta !

    • @Cetăţeanul Răspunde

      Cetăţene ai dreptate, medicii trebuie să primească cu inima deschisă virusul de la pacient. Că, fiind medici. ei sunte plini de vit. D3 şi Zinc.

      • Cetateanul Răspunde

        Pai din moment CE ESTE DEMONSTRAT faptul ca cei cu carente fac FORMELE GRAVE nu trebuie sa fi nici macar medic pentru a face legatura ! Tu uita-te la “stirile oficiale”, te anunta ei cand o sa fie “sigur” sa iesi din casa !

      • Cetateanul Răspunde

        Daca esti medic si nu sti sa te protejezi pe tine cum o sa-i faci bine pe altii ?

        • Sâcă Răspunde

          Nu este documentat ….Științific

          • Cetateanul

            Exista foarte multe DOVEZI DIRECTE, adica intotdeuna cei cu lipsa de vitamina D3 sunt gasiti in procente foarte mari la ATI (circa 80%), eu spun ca e destul de stiintific, plus ca toti cei care au in mod normal un nivel redus de vitamina D3, spre exemplu oamenii cu obezitate, cei care locuiesc in anumite zone geografice, oamenii in varsta … toti sunt cu mult mai afectati si toti au un nivel redus de vitamina D3, STIINTIFIC DOCUMENTAT DE ZECI DE ANI DEJA !

          • Cetateanul

            Nu exista studiu platit din cei care fac zeci de miliarde din “tratamente de protocol”, asta este altceva …

        • ... Răspunde

          Este de râsul curcilor și chiar penibil rău că majoritatea bolnavilor sunt din sistemul medical și de asitență socială. Adică cei care au ceva habar de igienă, prevenție sau alte lucruri cu care românul de rând duce un război surd (apa caldă și săpunul). Ce așteptări să mai ai de la cadrele medicale când jumătate refuză să se vaccineze, se îmbolnăvesc pe capete și încearcă pe cțât posibil să amâne consultațiile cu pacienții. Asta este una din motivele că mulțui ajung prea târziu la medic. Păi dragilor! cA SĂ POȚI FI INTERNAT LA SPITAL NU TREBUIE SĂ TE CONSULTE CEVA CADRU MEDICAL??? În treb și eu așa. Că m-am săturat sincer că orice s-ar întâmpla tot noi suntem de vină iar dacă prin absurd ceva se îndreaptă e meritul guvernului.😱🤮

      • ... Răspunde

        Medicii de muuult de tot trebuiau să fie toți vaccinați. Pentru că intră în contact cu bolnavul și ușor se poate transmite la alți mulți potențiali bolnavi. În schimb la noi jumate din cadre stau nevaccinate și se uită la vaccin. Omul simplu fără pregătire medicală ce înțelege de aici? Că vaccinul nu ar fi chiar atât de sigur, nu? Sau ziceți să facem ce zice popa nu ce face popa? Foarte interesantă optică!

  8. Pop Răspunde

    Doamne câtă PROSTIE s-au adunat pe situl asta,nu am mai văzut,s-au adunat toți experții cu maxim 12 clase +- diploma de bac.
    Singurii care aude castigat is amatorii de PORTALSM,care cu clickbait creste in vizualizări și instiga. Cred că cei de la PORTAL au fost corigenții facultăților de jurnalism,daca au facultate.
    NU AM VAZUT PE SITUL ASTA O ANCHETA decenta din partea lor niciodată la cat de corupt ii Orasu asta. Sunt doar niste lași,profitori și instigatori

    • Cetateanul Răspunde

      Mda, prostie … unii indivizi folosesc medicina si informatica doar ca niste unelte pentru a aduna averi faraonice, a dezinforma si de ce nu, a reduce populatia … vedeti “vedetele” cu ce se ocupa … cati bani am fi avut la buget in plus, am fi construit cel putin cate un spital nou in fiecare judet daca nu am fi cumparat “softuri licentiate” si medicamente la preturi de 10 ori mai mari .
      Se minte si se fura ca in codru . Iar cine poate demonstra este prost .
      Banala vitamina D3 plus un pulsoximetru folosite zilnic REDUC MORTALITATEA ! Oricine ajunge DIN TIMP LA MEDIC ARE SANSE MAI MARI DE A SCAPA FARA URMARI !

    • ... Răspunde

      @Pop. Îți doresc să ai vreodată atâta școală cât mine. Ai de tras îți spun de pe acum.
      Dacă ai avea școală ai știi că sunt cel puțin două categorii opuse care nu sunt de acord cu multe lucruri. Da, cei cu puțină educație. Aici sunt mulți care vor să se dea în stambă de dragul artei și ceilalți care judecă și au studii superioare făcute pe bune nu la seral sau la Spiru Haret ca polițiștii.
      O zi bună să ai!
      În ce privește știrile și calitatea ziarului sunt de acord cu tine. Execrabil!

      • HeHe Răspunde

        adica ai fost repetent ? de cate ori ! 🙂

      • Sâcă Răspunde

        @ … Câte clase ai bre ….câte puncte….?..După câte aberații ies din gură-ți de când apari pe aici ,fără analiză ȘTIINȚIFICĂ, cei drept, nu ai multe in plus..

    • @Pop Răspunde

      Nu instigă nimeni. Aici îşi fac veacul tot felul de frustraţi care n-au cu ce să-şi umple timpul. Nici presa scrisă n-a făcut vreodată anchete jurnalistice cu excepţia lui V.M., anchete care se stingeau brusc ca şi cum n.ar fi fost. Ghici de ce?

      • Cetateanul Răspunde

        Stimate domn, daca va convin milionul de oameni fara ocupatie, milioanele de familii aruncate in necunoscut pentru un virus amarat … stiu … nici eu nu sunt muritor de foame … dar daca se va strica treaba oamenii precum dumneavoastra (cu conturile doldora) vor avea de suferit BIG TIME . Regret ca nu puteti sa anticipati cu 30 de mutari inainte !
        Pur si simplu UCIDEM OAMENI ! O spun inclusiv doctori de calibru din tara asta, asociatii ale pacientilor, dumneavoastra la ce film va uitati ?

  9. Sâcă Răspunde

    La … Dănilă Prepeleac….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.