Ultima actualizare: azi, 13:19

Locale

Sătmărean implicat într-un accident în lanț. Vinovat: un șofer cu alcoolemie 0,63 mg/l

Un șofer din Satu Mare a fost implicat într-un accident în lanț provocat de un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Evenimentul rutier s-a produs ieri după-masă, pe Drumul Național 7, în județul Alba. În urma impactului, o persoană a fost rănită.

Ce spune Poliția:

La data de 25 martie 2021, în jurul orei 14.35, pe DN 7, la km 333, un bărbat de 42 de ani, din comuna Pianu, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat manevra de depășire a unei coloane de autoturisme și intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Satu Mare.

În urma coliziunii, primul autoturism a fost proiectat într-o autoutilitară, condusă de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, care se afla oprită în coloană. În urma accidentului rutier, o femeie de 42 de ani, pasageră în primul autovehicul, a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de a 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul primului autoturism, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru ceilalți doi conducători auto, rezultatul testării a fost negativ.

Față de bărbatul care a provocat accidentul, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: IPJ Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.