Ultima actualizare: azi, 14:40

Publicitate

Trucuri simple pentru a restaura o canapea veche

Credeți că aveți nevoie de o canapea nouă? Investițiile în designul interiorului sunt mereu o idee bună, dar cu toate acestea, calea către un design atractiv al unei canapele, poate să nu fie atât de costisitoare pe cât credeți.

Iată câteva trucuri.

O canapea de calitate bună rezistă într-o locuință aproximativ 5 ani. Dacă aveți în familie copii și animale de companie, așteptați-vă la o durată de viață mai scurtă. Primul lucru care se uzează sunt suprafețele de ședere și suporturile, după aproximativ 3 ani se pierde din calitate. Toate aceste imperfecțiuni, cât de straniu nu ar suna, nu sunt un motiv pentru a vă debarasa imediat de canapele preferate.

Ar trebui să luați în calcul că procurarea unei canapele noi, poate să vă coaste mult mai scump. Cum să restaurați frumusețea și stilul unei canapele vechi cu un buget minim?

Cuvertura de pat – o soluție simplă

Un motiv de intimidare este să aveți o canapea jerpelită. Dacă aceasta are o husă detașabilă, singurul lucru de care trebuie să aveți grijă este să o curățați regulat conform indicațiilor de pe etichetă. Pentru a preveni asemenea neplăceri, ar trebui să le îngrijiți lunar. Pentru husele detașabile folosiți un detergent de rufe calitativ, pentru a revigora culorile. Astfel, uzurile nu vor fi atât de vizibile. Dacă tapițeria este într-o stare deplorabilă, aveți un motiv în plus de a achiziționa o cuvertură de pat.

Aceasta va aduce un aspect total nou canapelei și va rezista mai mult timp. Un alt avantaj al cuverturii este de a acoperi o canapea mai veche, după ce aceasta a fost restaurată, umplând cu material textil locurile cu urme adâncite de la șezut. Nimeni nu va fi la curent cu acest lucru, iar statul pe canapea va fi din nou confortabil.

Canapeaua este în regulă, dar nu vă plac culorile? Pe lângă cuvertura de pat menționată mai sus, un accesoriu perfect sunt pernele. Nu vă fie teamă să experimentați și să alegeți nuanțe aprinse sau forme mai accentuate. Pe lângă opțiunile de perne obișnuite, pe piață sunt perne decorative și imprimate. Acestea pot fi sub formă de fructe, legume sau alte forme geometrice. Puteți opta pentru a vă imprima propriile fotografii pe fețele de pernă. Veți avea ca rezultat o canapea renovată cu idei originale și plină de energie.

Sursa de imagine: All About Space / Shutterstock.com

Uneori un detaliu mic aduce schimbări semnificative

Datorită unor mici modificări, puteți avea canapeaua pe care v-ați dorit-o de mai mult timp. Sunt unele modele de canapele care vă permit să înlocuiți picioarele sau spătarele.

Făcând aceste schimbări de accesorii, veți modifica complet design-ul canapelei. Variantele de picioare cu suprafață cromată sau cele din lemn sunt cele mai recomandate.

Picioare separate pentru mobilier se găsesc de mai multe nuanțe și forme  diferite. Dacă aveți o canapea mai puțin atractivă, o puteți transforma ușor într-un model expresiv și elegant. Totul este doar o chestiune de timp.

Atmosfera camerei este importantă

Poate că înainte de a renova canapeaua, trebuie să schibați atmosfera din cameră?! Investiți într-o nouă măsuță de cafea, ar putea fi cea mai bună alegere. Dar ce urmează? Decorați camera cu plante vii și accesorii interioare atrăgătoare. O lampă nouă, la fel, poate fi un obiect de decor foarte captivant. Și ce veți zice de reamenajarea completă a pieselor de mobilier în living? Schimbați poziția canapelei, acest lucru vă va oferi o imagine dintr-un unghi diferit. Rezultatul final împreună cu modificările realizate, vă vor surprinde plăcut.

Sursa de imagine: Gaf_Lila / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.