Ultima actualizare: azi, 17:19

Locale

Europol, după cazul de la Satu Mare: Din păcate, nu s-a luat măsură preventivă

Reprezentanții sindicatului Europol din Romania se arată indignați de faptul că procurorii nu au luat o masură preventivă în cazul bărbatului care a atacat polițiștii din Satu Mare la intervenția de azi noapte. Redăm postarea Europol:

A scos pistolul pentru a descuraja atacul agresorului. Ieri noapte, în Satu Mare, un apel la 112 sesiza o agresiune asupra unui taximetrist care transporta doi bărbați aflați într-o stare vădită de ebrietate. La scurt timp, o patrulă formată dintr-un polițist și un local (asta pentru că nu mai există forțe proprii pentru a acoperi strada) a ajuns la fața locului unde i-a interceptat pe cei doi bărbați care au provocat conflictul. Cu toate că inițial agresorii au cooperat, la un moment dat, unul dintre bărbați a devenit violent și l-a lovit pe local. Imediat, polițistul a intervenit încercând să-l imobilizeze, însă agresivitatea bărbatului a fost și mai intensă, motiv pentru care a fost nevoit să scoată arma din dotare pentru a-l descuraja și neutraliza. Inclusiv prietenul agresorului a fost surprins de violența și comportamentul manifestat, după cum se poate auzi în înregistrarea video. De foarte multe ori, ceea ce pare a fi un conflict banal, fără riscuri pentru polițiști, se poate transforma foarte repede într-o situație în care viața colegilor este pusă în pericol. Important este că intervenția s-a finalizat fără vătămări serioase. Din păcate, față de agresor, cu toate că i s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, nu s-a luat nicio măsură preventivă.

Mai multe detalii despre acest incident găsiți pe PortalSM.

20 comentarii

  1. Satmarean 1 Răspunde

    Daca ultrajul era asupra unui magistrat sa vezi ce repede se lua masuri , dar ce conteaza pt ei restul.

  2. Sine Cora Răspunde

    Pe procurori cred ca ii doare exact la spitzul pantofului ca politistii sunt ultragiati ,ba poate chiar se bucura ! Dar ca sa fiu totusi obiectiv,eu cred ca politistii,mai ales cei de la siguranta publica, ar cam trebui sa stie niste tehnici de imobilizare.Iar eliminarea criteriilor de selectie a politistilor privind inaltimea,greutatea,varsta si procentajul de 10% fete vs baieti este cea mai mare prostie ! Adica cel putin in Satu Mare am vazut sumedenie de fete politiste care majoritatea dintre ele nu cred ca trec de 45-50 de kg ! La siguranta publica n-ar avea ce cauta politisti sub 1,8 metri ,bine antrenati si cunostinte in domeniul autoapararii si imobilizarii !Parerea mea !

  3. AziNu Răspunde

    Din filmarea aia de cacao nu ne dam seama ce s-o intamplat. Poate o venit politia la om ca nu avea masca. O zis ca il duce la sectie, cand i-o pus catusele i-o sucit mana bine ca sa-i arate cine-i sefu, moment in care ala o devenit agitat. Poate politistul l-o strans de maini ca sa aiba motiv sa il bata pe cetatean sau chiar sa il impuste. Nu tin cu omu ala, da nu ati fost voi acolo sa vedeti ce s-a intamplat. Daca va prinde intr-o zii politia ca respirati aer si o sa va tranteasca la pamant , dupa care deveniti “recalcitranti”, o sa scoata pistolu la voi si o sa de ala stiri ce vor ei! Vedeti in filmare ca omul e dus la masina inainte sa scoata “militaiul” pistolul. In momentul in care au ajuns la masina garcea a inceput sa il molesteze pe om. Stia ca nu se vede si i-a sucit piele la 360 grade sau oasele. Sa auzim si parerea oamenilor nu doar a autoritatilor! Astia zic ce vor! Am vazut cum au procedat si cu batranii . Le suceau mana pana nu mai puteau de durede. Habar nu aveti ce maniaci lucreaza in militie . Pufani deastia bagati ca pe banda rulanta. Multi din ei daca nu se faceau militisti, erau ca DINCA!

    • cazma Răspunde

      Și dacă la bruscat merge liniștit la secție apoi la IML scoate certificatul medical, da în judecată polițistul dar el se credea ninja

    • Golf Răspunde

      @Azinu, mare dreptate ai. Au ieșit la iveală săptămânile trecute torturile pe care le fac diareile astea în uniformă.

      Să vezi ce înjurături am luat în celălalt articol pentru că mi-am permis să am un alt punct de vedere.

  4. Una Răspunde

    Foarte trist. Acel individ trebuia reținut și apoi emis mandatul de arestare preventivă. Nu e posibil așa ceva !!! . În ce țară trăim ??? Infractorii își fac de cap și nu se iau măsuri ???.

  5. 007 Răspunde

    Ei, că n-o fost pruncu lui Benchiș acolo, că-l împacheta și conducea la sediu una două, dar localiștii ăștia mai mult încurcă și sunt niște momâi în drum !

  6. Altu Răspunde

    Și când milițienii nu își fac treaba de ce nu reacționează Europolul? Că pretenții la salarii sunt destule. Ei sunt viteji doar cu cei anti mască,criminalii ,violatorii,interlopii,etc. zburdă ca mieii pe câmpii. Și apoi se miră caschetarii că lumea nu îi respectă.

    • 007 Răspunde

      Poi văd că nici tu nu îi respecți, mai mult ca sigur că ești un client de al oamenilor legii și un contravenient înflăcărat !

      • Altu Răspunde

        @007,ai dreptate sunt un “terorist” în accepțiunea lui Câți. Îi voi respecta când vor fi în slujba cetățeanului,nu a statului. Când nu vor fi dușmanii cetățenilor îi voi respecta.

        • Mihai Răspunde

          Păi tocmai in slujba cetățeanului era polițistul, respectiv taximetristul a sunat la 112 sesizand ca un client se manifesta agresit, acel client care se credeam mai presus de oricine! E inadmisibil asa ceva , procurorii sa nu i-a nici o masura impotriva agresorului! Avem pretentii de la politisti sa fie maeștrii ai artelor marțiale, dar procedeele de autoapărare nu se pot aplica in orice situatie…sa fim seriosi si polițistul tot om este, fiind singur sub efectul adrenalinei a reacționat in consecinta, bravo lui, dar sunt curios oare noi oamenii ăștia civilizați asa cum pretindem că suntem ce am fi făcut în locul polițistului? E usor sa comentam ..avem așteptări de la jandarmi si politisti…dar ei isi fac doar datoria …problema este de sus …de la cei care ne guvernează si fac legile atat de permisive, dar suntem prea ,,deștepți,, sa ne dam seama de asta …e mai usor sa ii acuzăm pe polițiști…

  7. Satmarean Răspunde

    Auzi băi Altu, de ce oare cine își vede de treabă si e serios nu are treabă numeni cu el, numai cu unii ?. Înseamnă că tu meriiți băi fraiere, ori nu esti cu scaun la cap !

  8. Altu Răspunde

    @satmarean: ” Auzi băi Altu,de ce oare,cu cine își vede de treabă și e serios,nu are are treabă nimeni, numai cu unii?” , așa, să înțeleagă și ăia fără scaun la cap, că am citit de câteva ori până am înțeles ce ai vrut să zici. Apoi ,dacă te face lumea milițian te superi,dar așa ” meriiți”. Vai de capul tău de analfabet. Dăncilă îți dă clasă.

  9. Altu Răspunde

    @Antoine, serios,nu fi Dăncilă. Am pus în ghilimele textul corectat. Bănuiesc că așa dorea să sune, așa are sens. Dacă am înțeles greșit îl rog să mă corecteze.

  10. Xpert68 Răspunde

    Golănia și violența este tolerată și încurajată de procurori și judecătorii!! Cine a fost de servici la parchet în weekend nu a vrut bătaie de cap!!! Pe procuror nu la interesat gravitatea faptei ci doar timpul pierdut cu această ocazie!!! Incasează o căciulă de bani procurorii, ar trebui să pună mai mult osul la muncă pentru banii aia!!!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Xpert68. Nu te lua de “eroii speciali”. Ei “veghează” asupra noastră. La propriu dar și la figurat. Fără ei ce ai face? 😱🤔😲😪🤫

  11. Andreea Răspunde

    Tat ce sa scris a fost ca la început sau înțeles iar mai apoi tânărul a fost agresiv, oare de ce? Nu se întreabă nimeni? Probabil ca acel domn de la locale la înjurat de mama….. O mama cu tumoare în ultima faza cu morfina din ora în ora cu zile numărate…. Oare de ce ei au voie sa înjure sa lovească sa vorbească de sus…. ei au dreptul, poarta uniforma și tot ei sunt cei care au dreptate,asa merge la noi. Este mare și tare în fata unui om băut și disperat cu tatăl decedat și mama pe patul de moarte!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.