Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Adrian Cozma: ,,De Paști, mergem la Înviere!’’. Restricțiile de circulație vor fi ridicate

Deputatul Adrian Cozma a anunțat că de Paștele ortodox sunt ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte și nu vor exista restricții suplimentare: ,,De Paști, mergem la Înviere!’’, a spus Adrian Cozma, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

,,De Paștele ortodox – 1/2 mai – sunt ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte. Nu vor fi restricții suplimentare, din contră, vom asigura condițiile ca toți credincioșii ortodocși, greco-catolici, neoprotestanți și de rit vechi să poată participa la slujbe fără vreo îngrădire, cu respectarea strictă a regulilor sanitare generale, adică  distanțare, mască, evitarea aglomerării.

Premierul României, Florin Cîțu s-a reîntâlnit miercuri, 21 aprilie, cu reprezentanții bisericilor și cultelor, pentru a stabili aceste detalii. Este a doua astfel întâlnire, după cea de Bunavestire, din 25 martie. Consultările benefice dintre Guvern și Culte s-au concretizat deja prin organizarea impecabilă a Paștelui catolic, precum și prin susținerea de către biserici și culte a campaniei de vaccinare.

Biserica Ortodoxă a și transmis parohiilor îndrumările privind desfășurarea slujbelor cu respectarea regulilor de protecție sanitară: dezinfectarea mâinilor la intrare, purtarea obligatorie a măștii, asigurarea unei suprafețe de min. 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane, în interior, și 1,5 m între persoane, în exterior. Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, iar credincioșii vor aștepta, în afara bisericii, pe locuri individuale special marcate, primirea Sfintei Lumini, păstrând distanța de 1,5 m între persoane.

Toate regulile sanitare sunt temporare și urmăresc strict combaterea răspândirii virusului, nu au drept scop vreo modificare a slujbelor și practicii religioase. Să avem cu toții un Paște Fericit!”

 

9 comentarii

  1. GemeZamfirescu Răspunde

    Dacă nu ai fi tot atât de mic și insignifiant in partid precum ești in realitate ,adică și in parlament trebuie sa te sui pe scăunel ca sa poți trece…pe sub ușă,mă gândeam ca ridicarea restritrictiei este data special pt tine.Fireste ca o sa te înghesui din nou la aeroport ,o sa-l calci din nou pe picior pe cel care sponsorizează aducerea luminii cu avionul ,o sa-i mai dai un ghiont la o tanti preoteasa și o sa iei lumina înaintea tuturor…la “strecurat” ești expert,e drept te ajuta și fizicul ,dar in ultima vreme se pare ca ești cam galben de gras,pocnesc boarfele pe tine.Abia aștept sa te văd in acțiune șobolanule!

  2. Vlad Tepes Răspunde

    In sfirsit vad un demnitar care nu a uitat ca noi sarbatorim Sfintele Pasti !!!
    Cei care au scris articolul, vad ca tot la “pascut” se gindesc !

  3. radical2 Răspunde

    Zici ca ar fi meritul lui :)))

  4. ;)))) Răspunde

    Adormitul de Iohanis a anuntat ca se ridica restricitiile nu Cozma,el doar a reptat spusele sefului ierarhic;))))……bufonul Cozma a anunat de parca el este Dumnezeul tuturor si nu exista altul mai barosan de cat el,esti un agarici de doi lei pierdut pe la Bucuresti!

  5. Ana Răspunde

    Ce probleme arzatoare avem, daca vom merge dimineata , ce se va intampla(

  6. Szalma Jack Răspunde

    Ăsta mereu vine în reluare,cu niște chestii pe care toată lumea le știa cu vreo doua săptămâni în urmă ! De parcă le-ar rezolva el,așa vine de țanțoș cu “noi informații” ! 🤣🙈🤪😁👍

  7. muncitor Răspunde

    ce creste capu’ la asta frate, deja are gusa, cred ca baga in el la popota din banii nostri din cat s-ar putea hrani o familie intreaga de muncitori, fomistul pvlii

  8. Gigi Răspunde

    Asta e mirciulica, te a scos raducu din echipa, ți a luat nr 10.da nu i bai, mergi la supur de primar ca Ilyes la vetis ca asta i soarta elefanților.. Totul are un început siun sfirsit. Pt tine politica sa cam terminat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.