Ultima actualizare: ieri, 20:44

Naţionale

FOTO. Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății. A depus jurământul

Ioana Mihăilă a depus miercuri seară jurământul pentru funcția de ministru al sănătății. Președintele Klaus Iohannis le-a transmis membrilor Guvernului prezenți la ceremonie să „o sprijine pe noua colegă”.

„Doamnă ministru, Preluați astăzi un minister foarte complicat, Ministerul Sănătății, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes! Vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală și cred că este un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă tuturor speranțe că lucrurile, de acum înainte, vor merge și mai bine. Și, în acest sens, doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și, în acest caz special, să o sprijiniți pe noua colegă, doamna ministru Mihăilă, fiindcă va avea enorm de multe probleme de rezolvat. Iar coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să terminăm, cu rezultate notabil de bune, această etapă nefericită, pandemică. Sper foarte mult ca, printr-o campanie de vaccinare de succes, să reușim până în vară să ieșim din pandemie”, a declarat președintele Iohannis.

Cine este Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog și un cunoscut antreprenor în domeniul medical din județul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câțiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din județ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituțiile de specialitate.

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

7 comentarii

  1. Adi Răspunde

    Vai de capul ei , asta habar nu are de ce e la ea în cabinet nu să conducă sănătatea românească în pandemie .O altă marionetă a lui Cioloș si plus care au ordin clar să distrugă România.
    Doamna doctor deși medic privat lucrează doar cu contracte cu statul .Tipic plus și a venit să se bată cu sistemul corupt PSD și cu mafia, doar propagandă ieftină. Vai de noi cetățenii de rând. Plus este la putere cu Cioloș de 18 luni și ce a fost bun au distrus .

  2. Mido Răspunde

    Am scăpat de dracu’ am dat de mă-sa! Altă neterminată, alienată, marca neo marxistă!

  3. Szalma Jack Răspunde

    Coaliția asta de tot kktul a nimerit din lac in puț !!Ce mi-e Voiculescu ce mi-e Mihăilă,același rântaș același aluat !! Adică mai pe ințeles,aceleași LOAZE hastagisto-habarniste ! Poate fi mândru Băsescu de urmașii pe care i-a instruit și care se dovedesc chiar mai incapabili decât și-ar fi dorit ! 🤣🙈🤪😁👍

  4. haha Răspunde

    ce vorbiti prostii? este medic specialist de profesie si vorbeste trei limbi, pesedistii vostri analfabeti nici macar romana materna nu stie sa vorbeasca =)))

    • x-ulescu Răspunde

      deci ne minteste in 3 limbi !!!

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        În daco-geto-latină. Îs trei limbi, nu??? Cum se spune nici asta nu va face mulți pureci în zonă. Sistemul are prea multe probleme, unele cronice iar supraalimentarea orgoliilor inclusiv financiar nu face bine. Unele retribuții au fost umflate cu pompa fără să se țină cont de performanțe. Vezi cazul cel mai recent al medicamentelor oncologice. Este ceva inadmisibil pentru o țară care se vrea democratică și europeană. Va veni și factura pentru asta.

  5. tabu Răspunde

    In limba daco ramano pecenga cumana turca slavona. Sa ne lasam odata de Bucuresti dragi Ardeleni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.