Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Echipă a Colegiului Eminescu din Satu Mare a reprezentat România la o competiție în Costa Rica

Aplicația Life Saver a reprezentat România la ExpoCiencias Nacional Costa Rica (MILSET), o competiție internațională organizată de MILSET America Latină și care s-a desfășurat online în perioada 21 – 23 aprilie 2021. Echipa de proiect, din care a făcut parte și echipa Multitouchcnme a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, a participat la această competiție cu ”Life Saver”, o aplicație ce poate salva vieți.

Echipa de proiect:

  • Andrei Pișcoran – Software (XA);
  • Darian Șandru – Documentare; PR (XA);
  • Georgian Marița- Computer Art (XA);
  • Echipa Multitouchcnme – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare;
  • Atelier Transdisciplinar – Centrul Județean de Excelență Satu Mare;
  • Cordonator: Perspectivă transdisciplinară: dr. Georgeta Cozma.

Medaliat cu Bronz la Concursul Național de Știință și Inginerie pentru Elevi RoSEF 2020 – online, proiectul a fost selectat de experți europeni, în două filtre, să reprezinte România la ExpoCiencias Nacional Costa Rica. Evenimentul a reunit experți, studenți, elevi de pe toate continentele, interesați de dezvoltarea și prezentarea de proiecte în domeniile științific, tehnologic și uman.

Pe lângă prezentarea și jurizarea proiectelor, competiția a inclus workshop-uri cu experți NASA, cu specialiști STEM / STEAM și alte activități  de sensibilizare științifică și tehnologică a tinerilor la nivel național și internațional, dar și un schimb cultural, prin prezentarea filmelor de promovare culturală a țărilor.

Despre proiect

Statisticile  vorbesc despre rătăciri și accidentele montane, despre eroii care se implică în acțiunile de urgență. Salvamontiștii, paramedicii, asistenții medicali, jandarmii montani, câinii antrenați pentru misiuni montane constituie un cluster specializat pentru salvări montane. Dificultatea apare când potențiala victimă este mai greu de localizat, fiecare secundă făcând diferența între viață și moarte.

Scopul proiectului:

  • Furnizarea unei soluții inovative pentru salvări montane și protejare a mediului și a biodiversității.

Propunem soluții care ar putea sprijini activitatea echipelor Salvamont în vederea reducerii numărului de victime accidentate, ori să intervină în caz de calamităţi în zonele montane:

  • Aplicația LIFE SAVER ( Dashboard și Mobilă ) – asociată  cu o Inteligență Artificială, un chatbot, care constituie eco-inovația și oferă servicii de mediu. Aplicația este funcțională în acest moment.
  • A doua soluție propune un  sistem de supraveghere inteligentă formată din CIP-uri dotate cu AI și Drone.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.