Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

FOTO/VIDEO. Noile Dacia Sandero și Logan au primit 2 stele la testele de siguranță

Noile Dacia Sandero și Logan au primit două stele la testele de siguranță, titrează automarket.ro. Mașinile românești au fost evaluate la 4 stele din punct de vedere structural, însă sistemul automat de frânare în situații de urgență a viciat rezultatul final.

Organizația independentă Euro NCAP a organizat cea de-a doua sesiune de teste de siguranță din 2021. Una în care belgienii au testat inclusiv noile Dacia Sandero și Logan, cele două modele fiind “recompensate” doar cu 2 stele.

De vină pentru acest rezultat, susțin reprezentanții Euro NCAP, este sistemul de frânare automată de urgență care nu este capabil să detecteze pietoni sau bicicliști și nici nu dispune de un sistem pentru menținerea benzii de rulare.

Așa cum au promis, belgienii au publicat acum rezultatele detaliate pentru fiecare categorie în parte, dar și clipuri video din timpul testelor.

Așadar, noua Dacia Sandero a primit 70% pentru protecția adulților, 72% pentru protecția copiilor, cu 41% a fost notată protecția oferită utilizatorilor vulnerabili ai șoselelor, iar sistemele de siguranță au primit 42%.

20 comentarii

  1. Golf Răspunde

    Sicrie pe roți…

  2. AziNu Răspunde

    Le-au picat actiunile inainte sa faca primul impact la testele de siguranta :)))

  3. Vlad Tepes Răspunde

    …da si cind auzi “specialistii” care au facut aceste Dacii ca un Audi sau BMW de trei ani vechime adus din Germania sint “rable” , parca-ti vine sa scoti brisca…!!!!

  4. Cetateanul Răspunde

    70% protectie adulti, ce vreti la pretul cerut ? Daca nu stai pe telefon in timp ce conduci si nu asculti muzica ca nebunul eu zic ca este o masina destul de sigura . Cati nu au murit in masini de zece ori mai scumpe !
    Masina este condusa de catre sofer, parca asta era un test de siguranta, daca nu ai sofer capabil poti sa ai 100 de sisteme de siguranta ca tot aia e !

    • Radical Răspunde

      Corect . S-au speriat occidentalii ca se vand prea multe Dacii

      • Cetateanul Răspunde

        Ce rost isi au asa-zisele sisteme auxiliare de siguranta .? Te mai poti numi sofer daca nu poti sa observi un pieton/biciclist sau nu esti capabil sa ti masina pe drum ?

  5. Dacus Răspunde

    Sunt facute asa ,mai slab , ca cei cu bani sa cumpere renault ,necunoscatorii si cei cu bani putini ,conserve.

    • Cetateanul Răspunde

      Depinde cati km faci si mai ales pe unde … pentru un om care se invarte la un 20 de km in jurul orasului, unde rar ai nevoie sau poti sa rulezi cu mai mult de 80-90 kmh este super ok . Daca strabati tara in lung si in lat, circuli la viteze mari poate ca e mai potrivita o masina ceva mai sigura .
      Sincer si eu m-am gandit sa cumpar o masina mai “sigura” dar pur si simplu deocamdata nu avem nevoie de mai mult .

      • Driver Răspunde

        Testele sunt facute la 50km/h ,deci sa te spargi ca lumea ai ocazia in oras ,defapt acolo se si intampla din cauza neatentiei ,neacordare prioritate,STOP …..

        • Cetateanul Răspunde

          De obicei intru intr-o intersectie ca si cum as fi pe culoarea rosie a semaforului, nu ai de unde sa sti ca altul este atent sau nu . Doar e vorba de viata ta si a familiei tale, nu e greu sa te asiguri . Poti sa ai 99% protectie testata la 50kmh vorba ta daca vine unul cu o masina de doua tone la 80 kmh si te loveste in lateral .
          Siguranta activa este data INTOTDEUNA de sofer .

          • obiectiv

            Soferul sa fie tot timpul sub tratament cu vit.C+D3+Zn.

          • gogu

            Nu toata lumea e supererou ca si tine : nu da virusul nici nebunii peste tine cu masina !

          • obiectiv

            si ivermectina , ca nu faci raie ,purici ,viermi intestinali ,deci nu te scarpini pe la spate ,fapt ce distrage atentia de la condus – plus conform legilor nu ai voie sa iei mana de pe volan !

      • hAuleuMaica Răspunde

        Și eu m-am gândit să-mi cumpăr o mașină mai “sigură” dar momentan nu am dovezi științifice ,care sânt mai rezistente și care sânt conserve, fiind necunoscător și fără bani, mai stau la biți Tohan..

        • Cetateanul Răspunde

          Mda, recunosc, nu risipesc banii . Au fost care m-au luat peste picior, s-au bagat in datorii si i parintii le-au ramas fara locuinte pentru ca apartamentul si Dacia le puteau. Cumpar doar ce am nevoie . Nu sunt bogat ca altii, cu masini “sigure” in timp ce conduc asurziti de manele, vorbesc la telefon si se uita la videoclipuri despre vaccinare pe internet !
          Piesa aia dintre scaun si volan face o masina cu adevarat sigura sau cu adevarat periculoasa .
          Dupa cum am spus, daca as circula des prin tara, la viteze mari, da, probabil ca as cumpara ceva gen VW Sharan .

  6. shumaheru Răspunde

    cam acelasi risc este sa mori de carcalac- -19…

  7. D. Răspunde

    Duster și Sandero, sunt scumpe rău, cu banii de pe un Daster se cumpără masină străină foarte bună

    • Driver Răspunde

      cu 300 000 km dati inapoi la 82 000 !
      Cei nou ,e nou ,problema este politica de a face daciile mai slabe in avantajul renault,cu toate ca tehnologia este disponibila ,renault are rezultate mult mai bune .Cel mai simplu este folosirea de tabla oteloasa ,cum se practica mai nou la toti producatorii ,in loc de tabla simpla fier.Nu implica scule deosebite ,diferenta de cheltuiala e minima .

      • Driver Răspunde

        Advanced high-strength steels (AHSS) are now used for nearly every new vehicle design. AHSS make up as much as 60% of today’s vehicles body structures making lighter, optimised vehicle designs that enhance safety and improve fuel efficiency.

  8. Cetateanul Răspunde

    Bai obiectivule ! Vezi ca deja dovezile stiintifice sunt atat de relevante incat nici macar presa obiectiva nu le mai poate ignora . Ia fa matale bine si citeste DCNEWS .
    Fiecare face cat il duce capul si de unde este nici Dumnezeu nu cere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.