Ultima actualizare: azi, 16:08

 

Naţionale

Raed Arafat: „Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a transmis faptul că nu se pune problema relaxări din cauza protestelor din ultimele zile. 

“Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat”, a explicat Raed Arafat. Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, că de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema. E foarte greu să explici la oameni de fapt comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația”, a declarat Arafat.

Vaccinarea va scurta durata pandemiei, spune el.

“Vaccinarea va scurta durata pandemiei, că dacă nu era vaccinarea, cu siguranță pandemia asta ar fi durat mult mai mult decât am putea acum să sperăm să dureze cu vaccinarea, dacă vaccinăm un număr suficient de oameni. Așa că chiar dacă iese lumea, înțelegem, li se explică, acolo unde se poate ajuta se ajută, dar în același timp nici nu poți risca să rămâi fără nicio măsură, pentru că în momentul în care o să vedem că se umple terapia intensivă, se umple unitatea de primi urgențe, după care bolnavul nu o să mai aibă unde să intre în spital și s-a întâmplat în unele țări treaba asta, inclusiv europene la un anumit moment, cu siguranță foarte multă lume care acuma nu vorbește o să aibă întrebarea pe buze: dar voi ce-ați făcut până acuma și de ce n-ați luat măsuri?”, a subliniat șeful DSU.Adică noi nu putem să vedem numai o voce care acuma vine și îți spune: să nu luați măsuri, că nu mai vrem măsuri, că noi nu mai vrem, nu mai vrem mască, nu mai vrem nimic, și să neglijăm faptul că e foarte multă lume care știe care e situația, care așteaptă să se vaccineze, care dorește să iasă din această situație, dar făcând-o, să zicem, conform recomandărilor sanitare și care o să vină sa ne întrebe: de ce nu ați făcut nimic să preveniți situația la care am ajuns? Deci aici este balanța la care trebuie să ajungem și să luăm în considerare părerea experților.Este greu. (…) De 100 de ani nu cred că a fost vreo situație în care să ai atâta durată de timp în care să aplici niște reguli neplăcute și oamenii clar că reacționează într-un fel după ce au o presiune maximă asupra lor un an – deja am depășit un an aproape, și asta e de înțeles iarăși. Dar totuși apelăm la înțelegerea oamenilor, pentru că avem lumină la capătul tunelului și asta e vaccinarea. Și ei trebuie să înțeleagă că prin vaccinare, de fapt cumpărăm înapoi libertățile noastre, care au fost afectate”, a explicat Raed Arafat.

7 comentarii

 1. Stjopan Răspunde

  VREM SA IEFTINITI PRETUL LA AMESTECATA SI BRONZ!

  • @Stjopan Răspunde

   Du-te și tu la demonstrație și țipă-ți durerea!😱🤮

   • Stjopan Răspunde

    Am vrut sa merg cu busul, dar m-au prins controlorii fara bilet si m-au dat jos la pod. Asta este…

 2. Dr. în retragere Arafat Răspunde

  Titlul pozei: “Măi băieți! Cu deștu ăsta era să-mi scot ochii!”.

  • Hack Răspunde

   Posibil, dar mai degraba ne arata degetul care si-l baga in gaoz.

   • Dr. în retragere Arafat Răspunde

    Da măi! Ce greșeală am făcut! Se vede că de mult nu am avut treabă cu ciuhabi. Uitasei că ăștia nu folosesc kurpapir. Mea culpa!🤔😜

 3. Dani Răspunde

  Chiar asa este cum au scandat “protestatarii”,nici nu-i baga in seama ,desi au iesit vro 10-15 protestatarii din cei mai inversunati ! Se vedea pe ei ca sunt toti unul si unul Patroni de la Horeca ! Cat de prost trebuie sa fii ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.