Ultima actualizare: azi, 13:37

Naţionale

STS a făcut public un apel la 112 al unei fetițe de 9 ani din România

STS a făcut public un apel la 112 al unei fetițe de 9 ani din România. O fetiță în vârstă de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale publică dialogul cu copila.

– 112, ce urgență aveți?
– Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
– Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
– În stația de autobuz, vizavi de (…).
– Cum te cheamă?
– R.C.E. și am 9 ani.
– Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
– Bine, mulțumesc mult.

Fetița din Bistrița-Năsăud a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva.

Fetița a deschis portofelul ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112 a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.

„Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor”, transmite STS.

Sursa: Digi24

2 comentarii

  1. Satmarean 1 Răspunde

    Oare cati ar mai face la fel ca ea. Putini,in mod sigur. Felicitari fetitei si familiei care au educat- o.

  2. Nae Răspunde

    Bravo fetiței !.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.