Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

VIDEO. ALERTĂ ÎN SATU MARE. Ministrul Mediului: Inundaţiile se pot repeta!

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vizitat în această după amiază zonele inundate din județul Satu Mare, unde a declarat că inundațiile se pot repeta întrucât meteorologii anunță precipitații abundente.

“S-au pornit pompele pentru a evacua apele de unde se poate.  În aceste gospodării vor veni comisiile pentru a pregăti procesele verbale de constatare a pagubelor. Din păcate, în următoare perioadă ne mai aşteptăm la precipaţii abundente semnificative în această zonă. Este posibil ca situaţii similare să se repete, din păcate. Rolul nostru, al Ministerului mediului  şi al Guvernului este să centralizăm cât mai repede constatarea pagubelor, să vedem care este suma acestora şi să alocăm de la guvern un sprijin, să refacă drumurile rupte şi să venim şi în sprijinul cetăţenilor”, a declarat Tanczos Barna.

El a spus că niciodată în această zonă nu a fost o cantitate atât de mare de apă.

“În acest loc nu s-a mai evidenţiat niciodată un debit atât de mare, 70 de litri în timpul nopţii, este o minune că nu avem pierderi de vieţi omeneşti”, a mai spus ministrul.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 13 mai, ora 10:00 – 14 mai, ora 21:00

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…35 l/mp.

Reamintim că mai multe locuinţe din localitatea Răteşti au fost inundate în această dimineaţă. Ca urmare a precipitaţiilor abundente, apele s-au revărsat din râuri şi au intrat în mai multe locuinţe. Peste 100 de persoane au fost evacuate.

 

4 comentarii

  1. Decebal Răspunde

    Toate autoritățile locale …comunale … au neglijat ani la rând importanta șanțurilor din toate localitățile.
    Fiecare cum l-a tăiat capul și a umplut șanțurile in dreptul parcelelor pentru a avea o cale de acces.
    Peste tot sunt santuri colmatate și terenuri agricole pline de apa in sezonul ploios sau la ploi torențiale. ..
    Dar așteptăm cu nerăbdare zilele comunelor sa putem.juca pe manele ….

  2. Satu mare Răspunde

    Și cât de curios ii și husarul asta de inundatiile și Ratesti

  3. Gheorghe Răspunde

    Decebal,ai perfecta dreptate dar stii vorba aceea,,cainii latra carul merge”…cam asa-i si aici.Pe nimeni nu intereseaza intr-un mod serios ca sa faca ceva sa nu se mai repete astfel de calamitati….Exact asa cum spui,interes zero pentru bunul mers al urbei,doar cand e vorba de cheltuit bani pe chestii festive sau inutile sa vezi interes din partea alesilor gospodari.

  4. ioana Răspunde

    Exista la APELE ROMANE “specialisti” care o sa faca, o sa derega…Animalul politic e ok, e la locul lui si alte…animale politice vegheaza la prevenirea inundatiilor. As ride, dar e de plins cum au ajuns niste neica nimeni sa “vegheze”. Saraca tara pe ce miini a ajuns!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.