Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Intervenții ale pompierilor în județ. Apa a intrat în mai multe case și curți

Calvarul nu s-a încheiat. Inundațiile au lovit și astăzi în județul Satu Mare, apa intrând în casele și curțile oamenilor. Pompierii sătmăreni au intervenit în localitatea Ghirișa pentru evacuarea apei, dar și în alte zone din județ

Un echipaj cu o autospecială de primă intervenție și comandă dotată cu o motopompa remorcabilă a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o casă de locuit, din localitatea Ghirișa.

,,Se merge în sprijin în localitatea Ghirișa cu o autospecială de primă intervenție și comandă dotată cu motopompă remorcabilă. Un ofițer și doi subofițeri se deplasează la locul intervenției”, a transmis ISU Satu Mare.

,,Se face o recunoaștere în teren, în localitatea Giungi”, au mai spus pompierii.

Inundații în Ghirișa:

A fost evitată inundarea unei zone locuite din localitatea Supuru de Jos

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare au lucrat, inclusiv pe durata nopții și cu ajutorul celor două motopompe de mare capacitate, au reușit să evite inundarea unei zone locuite din localitatea Supuru de Jos.

Debit maxim istoric în localitatea Rătești

În noaptea de miercuri spre joi, din cauza precipitațiilor abundente, pe cursurile de apă Maria și Cerna, respectiv afluenții Crasnei, precum și pe pârâul Nanda, afluentul Cernei, s-au format viituri de intensitate mare.

„Inundațiile rapide au fost provocate prin efectul combinat dintre scurgerile de pe versanți și revărsarea cursurilor de apă peste digurile de apărare care protejau localitățile Rătești, respectiv Hurezu Mare”, a transmis Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Ministrul Mediului: Inundaţiile se pot repeta!

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vizitat ieri zonele inundate din județul Satu Mare, unde a declarat că inundațiile se pot repeta întrucât meteorologii anunță precipitații abundente.

“S-au pornit pompele pentru a evacua apele de unde se poate.  În aceste gospodării vor veni comisiile pentru a pregăti procesele verbale de constatare a pagubelor. Din păcate, în următoare perioadă ne mai aşteptăm la precipaţii abundente semnificative în această zonă. Este posibil ca situaţii similare să se repete, din păcate. Rolul nostru, al Ministerului mediului  şi al Guvernului este să centralizăm cât mai repede constatarea pagubelor, să vedem care este suma acestora şi să alocăm de la guvern un sprijin, să refacă drumurile rupte şi să venim şi în sprijinul cetăţenilor”, a declarat Tanczos Barna.


CITEȘTE ȘI:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.