Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO. Turiști blocați în Munții Oașului, în noaptea de Înviere. Intervenție dificilă a salvamontiștilor

Intervenție dificilă a salvamontiștilor sătmăreni, în noaptea de Înviere, după ce doi turiști au rămas blocați în Munții Oașului. Intervenția a fost una dificilă din cauza vremii nefavorabile.

Ce spun salvamontiștii:

,,Intervenția de azi noapte a fost solicitată la 10.55 prin SNUAU 112, și a constat în recuperarea și aducerea în siguranță la baza muntelui a unor turiști rămași blocați în zona mlaștinilor oligotrofe, denumite generic, Tinoavele din Munții Oaș. Localizarea celor două persoane a fost făcută de STS România și transmisă către SPJ Salvamont, lucru care a ușurat enorm munca salvatorilor, care au intervenit în condiții dificile, pentru recuperarea persoanelor și a ATV-ului, în întunericul nopții sub o ploaie torențială care s-a transformat la final într-o furtună violentă.

Serviciul Public Județean Salvamont a contactat factorii silvici responsabili de supravegherea exploatării  forestiere și s-au primit  asigurările necesare pentru aducerea la starea inițială a zonei afectate, după finalizarea lucrărilor de exploatare. Datorită experienței pilotului ATV, traversarea tinovului s-a făcut gradual, în cazul abordării în viteză, putându-se ajunge la accidente grave, prin  aruncarea de pe ATV. Acțiunea a fost finalizată la ora 01.15 a zilei de duminică, 02.05.2021, cu toții fiind ajunși în siguranță la Refugiul Salvamont Luna Șes, chiar în momentul în care natura dezlănțuise prima furtună violentă a acestei primăveri.”

 

2 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Da ce betyeșig o cotat acolo în noapte de înviere?

  2. chupacabra Răspunde

    In Muntii Ignis, Muntii Oasului sunt in de la Sambra Oilor catre Halmeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.