Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO&VIDEO. Alimente pentru sinistrații de la Rătești din partea Centrelor medicale Sf. Anton!

Reprezentanții Centrelor medicale Sfântul Anton din municipiul Satu Mare au fost, astăzi, în vizită la sinistrații din comuna Răteși, acolo unde cu puțin timp în urmă au avut loc ploi cu debit maxim istoric. Medicul Cosmin Rațiu împreună cu soția sa, medicul Cosmina Rațiu – și alte persoane din cadrul Centrelor medicale Sfântul Anton – au fost prezenți, astăzi, la fața locului, venind în sprijinul sinistraților cu alimente neperisabile.

Ei au fost emoționați de ceea ce inundațiile au lăsat în urmă în comuna Rătești, și au promis că se vor întoarce în scurt timp pentru a îi ajuta din nou pe sinistrați.

„De fiecare dată când natura ne joacă feste trebuie să fim alături de semenii noștri. De data aceasta, Centrele medicale Sf. Anton au fost alături de o parte din comunitatea din Rătești, familii care au fost afectate de calamitate, de indunațiile care au avut loc în urmă cu câteva zile. Am reușit să intrăm în curțile a aproximativ 20 de familii, am adus alimente de bază – ulei, făină zahăr, macaroane – alimente pe care le pot folosi pe un termen mai lung. Sunt familii care sunt afectate, casele sunt afectate la structură. O parte din familii nici nu reușesc să își folosească locuințele, fiind mutate pe la rude. Vom încerca într-o perioadă destul de scurtă să revenim în această comunitate pentru că cetățenii trebuie să înțeleagă că sunt anumite societăți medicale și anumiți semeni care sunt alături de ei”, a spus medicul Cosmin Rațiu.

După inundații, în comuna Rătești au fost peste 100 de persoane evacuate în căminul cultural (o parte din acestea au mers la rude), 60 de gospodării au fost inundate, iar 700 de oi dispărute, potrivit ISU Satu Mare.

Un comentariu

  1. Gabriel Răspunde

    Să vă vadă Dumnezeu. Dar aveți păcate prea mari ca să se spele cu puținul pe care îl oferiți la schimb. Și cu laudă. Nu aveți rușine. Sunteți scârboși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.