Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Percheziții la Satu Mare. Un hacker minor (16 ani) s-a trezit cu mascații la ușă

Poliţiştii din Botoşani au efectuat percheziţii la locuinţa unui adolescent de 16 ani, din judeţul Satu Mare, bănuit de comiterea infracţiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, botoșaninews.ro.

Potrivit sursei citate, tânărul este suspectat că, în luna martie, ar fi contactat, prin intermediul aplicaţiei de mesagerie mobilă, o femeie de 62 de ani din municipiul Botoşani, iar sub pretextul că lucrează la o unitate bancară, a determinat-o pe aceasta să îi ofere datele cardului bancar şi să îi aprobe o tranzacţie pentru un site de cumpărături, creându-i acesteia un prejudiciu de peste 1.300 de lei.

În urma percheziţiei la locaţia vizată au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă constând în telefoane mobile, înscrisuri şi bunul achiziţionat de pe site-ul de cumpărături pentru care a aprobat tranzacţia persoana vătămată.

Sursa: botoșaninews.ro.

6 comentarii

  1. Sâcă Răspunde

    Se formează generația de …aur

  2. Unguru bulan Răspunde

    Sa contactezi telefonic o batrana si ii ceri datele cardului dua care sa faci cumparaturi de pe emag cu cardul batranei inseamna sa fi hacker? Wow

  3. calin Răspunde

    Asta e discriminare. Nu i se permite dreptul la formare profesionala 😀

  4. AziNu Răspunde

    “hacker” lol. O facut copilul un pic de phishing si deja o ajuns la rang de hacker. Lamer mai exact 😉

    • H&R Răspunde

      Nici macar phishing. Escrocherie curata. N-are tangenta cu hackerii, mai bine cu politicienii. Viitor presedinte de partid sau chiar a tarii. Si Ceau asa a inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.