Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Satu Mare trece în scenariul verde! Se aplică măsuri mai relaxate

Municipiul Satu Mare trece în scenariul verde. Începând de mâine, în reședința de județ se aplică noi măsuri, mai relaxate, privind domeniul HoReCa și cel al spectacolelor/culturii.

Prefectul Altfatter Tamás a convocat astăzi ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, în cadrul căreia s-a actualizat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale incidența cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. Astfel, se modifică Anexa la HOTĂRÂREA C.J.S.U. nr.15 din 26.03.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul Coronavirus.

Incidența în municipiul Satu Mare a coborât la 1,09 infectări la mia de locuitori, ceea ce face ca, alături de celelalte localități urbane din județ, măsurile de protecție care se aplică permit de exemplu funcționarea restaurantelor la o capacitate de ocupare de 50%, organizarea de spectacole, concerte la o capacitate de 50% a sălii și funcționarea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc la o capacitate de 50%.

”Respectarea măsurilor impuse, coroborat cu un ritm de vaccinare susținut dă rezultate. Mulțumesc sătmărenilor, am încredere că veți decide ce e mai bine pentru voi, pentru familie și pentru comunitate și în perioada următoare rezultatele vor fi și mai bune. Avem capacitate crescută de vaccinare, avem vaccinuri asigurate. Se poate, ne apropiem de normalitate!” – a declarat prefectul județului nostru, Altfatter Tamás.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.