Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Intervenție inedită. Pui de pasăre căzut din cuib, salvat de pompierii sătmăreni

Astăzi, la ora 15:06, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență” Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru salvarea unui pui de pasăre căzut din cuib, pe strada Mara, din municipiul Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat șase subofițeri cu o autospecială de stingere dotată cu o scara culisantă.

După ce a fost evaluat de către un medic veterinar, puiul de pasăre a fost urcat în cuibul său de către pompierii militari.

Sursa: ISU Satu Mare

16 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Puiul de pasăre nu degeaba a căzut. Așa funcționează natura, din păcate. Mai bine era dacă era dus la un adăpost sau la cineva ornitolog care știe să hrănească un pui. Dar nu prea sunt și e greu. De multe ori puiul refuză chiar și hrana. Așa probabil va avea același sfârșit. Trebuia anunțat ceva specialist.

    • @ecologist Răspunde

      esti prost

      • ecologist Răspunde

        Ba tu esti bou. Am facut si eu asa, ba am si dus acasa ca iar a cazut din cuib si mi-a murit acasa. Degeaba i-am dat mancare speciala cumparata de la specialisti.
        A intrebat cineva pe dl. Fazekas Lorand ce sa faca in cazul de fata???? Daca sunteti ziaristi ia mergeti careva si azi si verificati daca nu cumva iar e afara din cuib!

  2. Eu Răspunde

    Propun ca la sfarsit de vara sa se verifice toate cuiburile din judet! Daca cumva vreun pui nu a iesit din ou sa intervina pompierii si sa stim o situatie exacta cu privire la treaba asta!!! Eventual sa se cheme si un echipaj smurd cu un incubator iar parintii pasari sa fie amendati de politia animalelor pentru neglijenta!!!

  3. Eu Răspunde

    Unii vor sa fie ca in tarile dezvoltate, cu 100 de ani inaintea noastra…dar la noi inca alocatia unui copil e o mizerie si salariile la fel!! Hai sa ne bagam in seama cu pasarici si draci pe bat…mizeria pe Somes e mai multa ca apa…acolo nu se face nimic, nicio interventie inedita..

  4. c-block Răspunde

    Între timp județele/prefecturile fac evaluarea capacității și pregătire în caz de război. Nu ați fost la ședință sau vă e frică să prezentați asta cititorilor? Nu vi se pare un pic mai important decât puiul ăsta amețit?

  5. Gheorghe Răspunde

    ,,Eu”,bune punctat.Am ajuns sa pierdem vremea cu nimicuri și lucrurile importante pentru oameni le tratăm cu indiferenta și lehamite.Important puiul,oare de ce foită o fi? vrabie,cioara,pitulice,guguștiuc?..
    Unii habar nu au ca însuși părinții lor ii elimina pentru ca sunt bolnavi și trebuie sa scape de ei,o fac aruncandu-i din cuib.Sau poate ca puiul era la lecția de ,,învățare a zborului”, îndeletnicire importanta pentru păsări iar puiul era la ultima încercare nereușită.Se numește selecție naturala și funcționează în regnul animal,la om încă nu a fost aplicata dar urmează cat de curând.Voi v-ati găsit de munca și va mai și afișati.Si la mine în curte mai apare câte un pui din ăsta,sau ceva rozătoare,noroc ca are grija Griviei de ei si-i salvează că s-o învățat de mic.Ce sa fac ?Sa chem smurdul sa facă o intervenție de acest fel.Tot felul de căcaturi au unii în,,fișa postului”pentru bani mulți.

    • ecologist Răspunde

      @Gheorghe. Corect!
      Ne place ori ba asta este natura. Și cum am mai spus ar trebui acești “salvatori” să treacă azi-mâine pe acolo ca să vadă dacă nu este iarăși pe jos undeva. Este foarte posibil. Asta dacă nu a trecut în patrulare ceva mâță astă noapte. Mari falși sunt unii pe aici!

  6. Lucifer Răspunde

    Da, desigur bietul pui. Dar de copiii flămânzi, oameni fără adăpost ca vai de capul lor și alte lucruri vitale nu prea ne ocupăm. Înțeleg că puiul e mult mai important.

    • Romanistan citizen Răspunde

      A se citi și știrea cu baba care a stat un deceniu la adăpostul de noapte și a strâns ceva dram de bani ca să aibă un acoperiș deasupra capului. Prin forțe proprii. Apoi dacă ești instituționalizat și statul nici atunci nu te descoperă???? Ce să faci dacă nu s-a ivit ceva binefăcător autoproclamat ca să-i cumpere o casă??? Pe post de reclamă mă gândesc!?A se vedea și știrea cu familia rămasă fără casă după un incendiu la care unii s-au apucat să le refacă casa pro bono apoi brusc un patron în mezeluri le-a cumpărat o alta fără să-i întreb măcar!

      • Gheorghe Răspunde

        Citizen,omu cu salamu încearcă sa se redreseze în fața divinității(asa crede el ca se pune bine cu Șefu Mare)pentru toate bolile(și morțile) pe care le provoacă alimentele?!! (UPN,un produs nedefinit)produse de colectivul lui. Sunt sigur ca după atâta putregai de bani ce face și ăsta se gândește ca dacă ajuta pe cineva(bineînțeles nu în ascuns,ci asa să știe toți)va rezolva problema,,după ce dă colțul”O sa aibă mari surprize,surprize!!!

        • Romanistan citizen Răspunde

          Măcar de nu ar fi numai de fațadă! Cine e cum se consideră el ăla nu vorbește în halul ăla fără de hal. Stăpân peste sclavii lui dar în mod interesant nimeni nu sesizează oficial. Dar dacă și-a permis ce și-a permis față de organele de control și tot nu a pățit nimica!!! Curat bantustan suntem! Ăștia sunt stâlpii comunității!😱🤮

  7. Gheorghe Răspunde

    ,,Năstase patru case” adica,,mătușa tamara”este marele mahăr peste toată cocina lui de afacere.Am auzit ca are un comportament grobian cu cei care robotesc pe moșia lui.Frate decât sa muncesc la un biped din ăsta mai bine merg și pun gresie și faianță la străini pentru alți bani.Multi dintre sătmăreni s-au obișnuit sa fie robi la patroni din lipsa de curaj.

    • Romanistan citizen Răspunde

      Eu atât știu că în 99 era în groapă ca apoi să-și crească brusc capacitatea de procesare foarte mult. La recepțiile la investiții era full de pesediști. Ba o inaugurare a și fost amânată că cineva important nu a putut ateriza din cauza ceții. Atunci s-a schimbat și numele. Dar să fie singurul loc de muncă și tot nu m-aș duce acolo.

      • EL Răspunde

        Păreți niște frustrați, care au primit ceva picioare in fund de pe moșia lui… n-ați măturat bine, e treaba voastră, dar nici gresia și faianța nu se pun singure…

        • Romanistan citizen Răspunde

          Daaa, daaaa, cum să nu! Sunt inginer și multe aș putea povesti dar mai bine mă abțin. De fapt urlă din cineva frustrarea de camionagiu. E nasol când alții decid peste capul tău dar semnătura rămâne tot a ta. Adică tot tu răspunzi la o adică. Te riști să mergi să lucrezi pe plantație la el o săptămână măcar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.