Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Coronavirus Satu Mare: 3 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.405 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.046.537 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 79 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.242 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 13.07.2021 (10:00) – 14.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 9 decese (4 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Ilfov, Iași și Municipiul București. 6 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 1 dintre acestea s-a produs în luna august 2020, 2 în noiembrie 2020, 1 în decembrie 2020, 1 în martie 2021 și 1 în aprilie 2021, în județul Argeş. Dintre cele 9 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 2 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 292. Dintre acestea, 51 sunt internate la ATI.

17 comentarii

  1. Info Răspunde

    Linistea dinaintea furtunii se va termina , Romania se apropie de rata de reproductie 1 ,depasirea acesteia duce la accelerare a infectarilor cu noul Delta.Olanda a avut doar 2 saptamani de relaxare si intr-o saptamana infectarile au crescut cu 500% !
    Toate tarile iau masuri ,incep sa bage restrictii .

  2. Press Răspunde

    Olanda a ridicat iniţial aproape toate restricţiile asociate coronavirusului, începând din 26 iunie, şi a permis, de asemenea, evenimentele pe scară largă, participanţii fiind însă obligaţi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea virusului sau dovada vaccinării.

    În urma unei creşteri explozive a numărului cazurilor de infectare, s-a renunţat din nou la unele măsuri de relaxare.

    Cel mai recent, au fost consemnate 8.000 de cazuri de infectare într-un interval de 24 de ore. Incidenţa pe şapte zile este de peste 300 de infecţii la 100.000 de locuitori. Potrivit autorităţilor sanitare olandeze, în special adolescenţii şi adulţii tineri sunt responsabili de creşterea considerabilă a numărului de infecţii. Focarele de infecţie au fost în principal festivalurile, discotecile şi restaurantele.

  3. Satmarean din Sidney Răspunde

    Autoritățile din Sydney, cel mai mare oraș din Australia, au decis prelungirea carantinei care a intrat în vigoare la sfârşitul lui iunie cu cel puţin două săptămâni pentru cele cinci milioane de rezidenţi, toul ca urmare a riscului revenirii epidemiei de COVID-19. Prin urmare, oamenii pot ieşi, în continuare, din locuinţe doar pentru a-şi cumpăra bunuri esenţiale, a beneficia de îngrijiri medicale, a face exerciţii fizice sau a merge la locul de muncă, dacă este nevoie. Școlile sunt închise, iar locuitorii sunt încurajaţi să rămână la domiciliu.
    În prezent, însă, campania de vaccinare se derulează într-un ritm extrem de lent, fapt demonstrat chiar de cifre. Vorbim despre doar 10% din populaţie care a fost imunizată în contextul în care numeroase ţări dezvoltate au început deja să se gândească la lumea postpandemie.

  4. bigbrother Răspunde

    Ăștia trei de mai sus. Nu vreți să mergeți la toaletă și să vă trageți în jos cu tot cu apa menajeră și cu toată mizeria ce produceți???

  5. americanu Răspunde

    A devenit aproape o normalitate să vorbim despre câte vieți a luat Covid-19, de la izbucnirea pandemiei și până în prezent. Mai puțin se vorbește, din păcate, despre câte vieți a slvat vaccinul împotriva noului coronavirus, lansat la finalul lui 2020, într-un efort aproape supraomenesc de a găsi o soluție rapidă, sigură și eficientă la criza sanitară, dublată de cea economică și chiar socială. Cercetătorii de la Universitatea Yale au realizat, însă, un studiu potrivit căruia, vaccinul anti-Covid a salvat 279.000 de vieţi şi a prevenit 1,25 de milioane de spitalizări, în Statele Unite.
    Vaccinurile au avut o rată de succes impresionantă în a reduce transmiterea virusului şi a salva mii de vieţi doar în Statele Unite\”\”, a declarat Alison Galvani, autoarea principală a studiului, profesoară de epidemiologie şi directoare a Centrului pentru Modelare şi Analiză a Bolilor Infecţioase de la Facultatea de Sănătate Publică a Universităţii Yale.

    Specialistul atrage, în schimb atenția, asupra faptului că varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 ar putea modifica datele problemei, și asta dacă numărul persoanelor vaccinate nu va creşte.
    “Până când o mai mare majoritate de americani se va vaccina, mulţi alţi oameni ar putea muri din cauza virusului. Pericolul nu a trecut. Nu este momentul acum să lăsăm garda jos”, a avertizat expertul.

    • bigbrother Răspunde

      E valabil și ție ce am scris mai sus. Toți mâncați maro și mă gândesc contracost. Vedeți să asta lasă urme și tot se va afla. Mari viteji anonimi!😱😤🤮

    • comentator Răspunde

      Nu a devenit o normalitate și nici nu trebuie să fie așa. Că tu sau altul accepți asta este absolut altceva.

  6. Lulu Răspunde

    @bigbrother,
    Brothere, ai rămas in comuna primitiva, atat mental cât si comportamental… sper ca nu ai frați care sa îți semene, amărâtule‼️‼️‼️

    • covid 19 Răspunde

      bigbrother=…=abc=Romanistan citiezen=Deer Hunter=(nu mi le amintesc dar recunosc personajul din trei cuvinte). Nu-l contraziceţi are destule de dus.

      • bigbrother Răspunde

        @covid19. Când te-a văzut psihiatrul tău sau măcar terapeutul ultima oară???

        • covid 19 Răspunde

          Hai mă, ce dracu, te-ai supărat? Eu te înţeleg că nu poţi posta toată ziua sub acelaşi nume. Oameni suntem!

      • Dr Răspunde

        Din pacate coronavirusul afecteaza grav creierul, face distrugeri masive, si asa cum Altu si celelalte nick uri ale sale a recunoscut ca a fost infectat, nutrebuie sa luam in considerare comentariile lui.
        As recomanda consiliere cu un medic de specialitate. Nu pe cel de acuma, care e zero

        • Dr Răspunde

          Devreme ce afecteaza creerul eu pot sta linistit de cand cu interventia asupra mea cu trepanatia.

  7. Avut Răspunde

    Bine ca nu ești tu anonim..

  8. It Răspunde

    Vad in server ca nu te lasi pagubas, multe nick uri, ai raspuns la toate, fa te politician, ca altfel poti fi sanctionat pt raspandire de idei false.

    • bigbrother Răspunde

      Din ce văd eu aici cineva a trebuit musai să dea replica la oricare dintre comentariile de aici care nu i-au convenit și pe care artificial mi le-a atribuit că altfel probabil nu putea dormi liniștit în coșciugul confortabil. Eu nu fac presupuneri și nu scriu sau gândesc pentru alții. În schimb văd că unii au dezvoltat o veritabilă obsesie față de anumite nickuri. Asta se cheamă paranoia. În fazele incipiente se poate trata.
      Iar în ce privește pe @It, vrei să dezvolți ce idei false răspândesc? Ce te-a deranjat de sari pe mine? Pe mine mă deranjează comentariile postate de unii la început de zici că sunt antreprenori din domeniul pompelor funebre sau măcar fac parte din Adams family. Câtă morbiditate poate încăpea în unii? Ți se pare normal? Cât ai avut la română sau la o lucrare de înțelegere a unui text?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.