Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Coronavirus Satu Mare: 3 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.539 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.046.691 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 72 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.250 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 15.07.2021 (10:00) – 16.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 5 decese (3 bărbați și 2 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Giurgiu, Ialomița și Municipiul București. 3 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 2 decese s-au produs în luna noiembrie 2020 și 1 în decembrie 2020, în județele Brașov, Giurgiu și în Municipiul București.  Dintre cele 5 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani şi 3 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 3 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 257. Dintre acestea, 53 sunt internate la ATI.

26 comentarii

  1. Info Răspunde

    Numărul de cazuri de Covid din Statele Unite a crescut cu 70% în această săptămână față de cea trecută, iar numărul deceselor a crescut cu 26% în aceeași perioadă. Focarele au apărut în zonele cu rate scăzute ale vaccinării, conform directoarei Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor american, Rochelle Walensky.

    Media pe ultimele șapte zile este acum de peste 26.000 de cazuri, mai mult decât dublu față de luna iunie, când în săptămâna cu cele mai puține cazuri a fost raportată o medie de 11.000 de cazuri.

    „Pandemia de coronavirus devine o pandemie a nevaccinaților”, a spu Walensky, adăugând că 97% dintre cei spitalizați cu Covid în SUA sunt persoane nevaccinate.

    Ea a mai spus că un număr în creștere de comitate din SUA au un risc mare de transmitere a Covid-19, o răsturnare a situației epidemiologice din lunile recente, în care numărul de cazuri noi părea că scade rapid.

  2. Press Răspunde

    Răspândirea rapidă a tulpinii Delta în Spania a dus la o explozie a numărului de infecții cu coronavirus printre tinerii nevaccinați. În doar câteva săptămâni, această explozie a inversat trendul de scădere al epidemiei pe care spaniolii îl înregistrau de la sfârșitul lunii aprilie. Ca să încetinească acest al cincilea val, spaniolii se grăbesc să vaccineze și tinerii până în 30 de ani.
    Citeşte întreaga ştire: Spania este iar roșie pe harta COVID a Europei. Ce putem învăța din al cincilea val al pandemiei în Peninsula Iberică

  3. Baba Vanga Răspunde

    Voi doi de mai sus ori sunteți bolnavi la cap ori vă plătește cineva. Dacă după un an și jumătate asta este în continuare plăcerea voastră preferată și morbidă transmit pe această cale condoleanțe sincere familiilor voastre. Și încă un lucru. Covidul să fie cu voi în vecii vecilor! Amin! Cred că scriu în asentimentul multora care mai citesc această fițuică.

    • Altu Răspunde

      @Baba Vanga,👍👌

      • Baba Vanga Răspunde

        @Altu. În mod interesant nici unul nu găsește (de fapt nu vrea să găsească) știrea aia că în UK mai nou mor pe capete cei vaccinați. S-a făcut la ei și un studiu comparativ între cei vaccinați și cei nevaccinați. Mă gândesc că în cazul de față cei care au făcut studiul sunt antivaxeri și ei, nu??? Asta este “momentul artistic” în care unii își rau arama pe față și acceptă doar ce le convine. Era unul Djugashvili (Stalin pentru cei care stau prost cu istoria) care la un moment dat a zis că cine nu e cu el ăla e împotriva lui. Nu am pretenția ca cei doi de mai sus să priceapă asta pentru că ei sunt copy-paste și stau slab la capitolul gândire.
        În mod interesant nici #eu și nici Nostradamus nu au prezis această epidemie. Sau cel puțin nu sunt pomeniți. Slabă performanță!?!?😱

        • ... Răspunde

          Apropo, ce ziceţi de noul meu nick? Baba Vanga!

          • ...

            Văz că ai preocupări ‘telectuale pe căldura aista! Vezi să nu-ți explodeze singurul neuron din cauza suprasolicitării! În loc să te grijești de mine sau te vreun alt adversar de-al tău imaginar măcar ai putea să-ți cauți vreun nume al tău propriu. Sau tu nu ai așa ceva???? Te pui la adăpost după numele altuia și pescuiești în tulbureală? Mare telectual expirat ce ești!
            Să-ți scriu aici și ce nume folosești tu, asta atunci când te decizi să scrii sub acel nume?

          • Baba Vanga

            Dacă mai furi multă vreme nickuri de-astea nu prevăd nu știu ce viitor frumos pentru tine.

      • Cetitor Răspunde

        România, depășită la vaccinare de țări precum Cambodgia, Guyana, Oman, Maroc sau El Salvador
        Citeşte întreaga ştire: România, depășită la vaccinare de țări precum Cambodgia, Guyana, Oman, Maroc sau El SalvadorȚara noastră este în urma unor state precum Cambodgia (31,34%), Guyana (30,56%), Maroc (29,41%), Oman (28,14%), El Salvador (32,66%), Costa Rica (35,02%) sau Cuba (27,13%). În fața României se mai află atât state foarte mici, precum Fiji (39,42%) sau Tonga (27,12%), dar și țări mari, cu populație peste cea a României, precum China (43,21%), Brazilia (42,41%), Mexic (28,1%), Columbia (27,08%) sau Arabia Saudită (52,24%).
        Citeşte întreaga ştire: România, depășită la vaccinare de țări precum Cambodgia, Guyana, Oman, Maroc sau El Salvador

    • Golf Răspunde

      Un singur individ, probabil pe statul de plată al vreunei multinaționale, face propagandă pro vaxx.

      • gogu Răspunde

        Prea esti aburit de teorii ale conspiratiei , lumea vrea sa scape si aceasta se poate realiza numai prin vaccinare , la orice relaxare vine un val urmator.Deja multe tari incep sa inchida ,sunt tari unde nu mai iesi seara,deja trebuie masca si afara .Nu inteleg dece sunteti antivaccinare , parca sunteti batuti in cap si vreti iarasi in casa si iesire cu declaratii .Aveti ceva solutie care da rezultate inafara de vaccin ?????????

        @Baba Vanga : aceea ca vaccinatii mor pe capete este dezinformare pura ,pt aceasta poti ajunge in instanta pt raspandire de informatii false.

        “Pandemia de coronavirus devine o pandemie a nevaccinaților”, a spu Walensky, adăugând că 97% dintre cei spitalizați cu Covid în SUA sunt persoane nevaccinate”.

        • Baba Vanga Răspunde

          @gogu, nu este dezinformare. Și eu am rămas mască la știre. Sincer.
          https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24922530-anglia-mai-multi-oameni-vaccinati-mor-covid-decat-cei-nevaccinati-iata.htm
          Nu mă avertiza cu procese că nu tu trebuie să decizi asta. Sau ai uitat unde ești? Am citi o știre și am redat-o. Tu ai voie și eu nu???? Mă să fie!!!! Dar dacă citești articolul ajungi la concluzia că încă nu am ajuns la maximul penibilului. Sunt niște iesplicații fundamentate acolo că și curcile râd. Eu recomand la toată lumea să caută știri, să le citească, să le rumege și să lase pe fiecare să decidă ce și cum. Deocamdată încă nu s-a interzis “operația” de a gândi. Spun deocamdată. Dar nu mai este mult. iar când vom ajunge la treapta aia de involuție vei veni și vei spune că unii totuși au avut dreptate. Doar că nu o să mai ai ocazia să te exprimi nicăieri. Atât.

          • Gogu

            @ Baba Vanga : citeste tot articolul, titlul este lasat bombastic ca sa atraga cititori.

          • ....

            Te-a şocat titlul dar ştirea n-ai citit-o! Citeşte şi încearcă să înţelegi.

  4. @Info, @Press Răspunde

    Un sfat gratis pentru voi. Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia.

    • vasilescu Răspunde

      Prost este cine nu se vaccineaza !
      Faceti exact ca in filmul Contagieus : reporterul antivaccin a facut milioane de dolari denigrand vaccinul si promovand un extract natural ,ineficient .

    • IT Răspunde

      @ Altu si nenumaratele lui clone , nu te-ai plictisit ? inca ai prea mult timp .Vezi ca valul 4 te prinde !

      • @IT Răspunde

        Sper ca și pe tine. Ca să poți să ne informezi după aia din prima mână. La mulți covid și la multe valuri! Dacă vor fi 4 ție îți doresc măcar 8! Nu de răutate spun ci văd că îți place. Așa că la fiecare îi doresc ce îi trebuie. La alții îi doresc sănătate.
        PS. Nu am nici o treabă cu cel pe care îl pomenești. Ce nu observi e că din ce în ce mai mulți sunt sătuli de tărășenia asta. Vor veni sigur din toamnă-iarnă evenimente sociale neplăcute ce tu nu le poți anticipa din turnul tău de fildeș bugetar. Atunci sunt curios dacă vei mai deschide gura.

  5. bisnitaru Răspunde

    Vand ieftin masti , luati acum cat mai sunt ieftine !

  6. H&R Răspunde

    Dar Vrancea cu -1 dar cum peezda masii?

    • ... Răspunde

      @H&R. O fi murit careva. Sau au numărat din exces de zel de două ori pe vreunul. Mai știe omul? Eu nu mă mai bazez pe rapoartele oficiale. Cunosc pe mai mulți de la dsp deci cam știu ce pot perfoma.

      • H&R Răspunde

        DSP mai există? Taie frunze la câini sau numără banii de salariu? dsp – demenții swg pwla?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.