Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Parlamentul European a votat, din nou, intrarea României în Schengen. Vama Petea, aproape de desfiinţare

Parlamentul European a adoptat joi Raportul anual privind funcţionarea spaţiului Schengen. Rezoluţia reiterează poziţia cunoscută a PE privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Pentru ca România şi Bulgaria să intre în spaţiul Schengen este nevoie de aprobarea Consiliului European, potrivit Mediafax.

Parlamentul European a adoptat, joi, cu 505 voturi pentru, rezoluţia sa referitoare la Raportul anual privind funcţionarea spaţiului Schengen.

„A sosit momentul ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la Schengen, a declarat comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, înainte de votul din plenul legislativului european.

Recent, Comisia Europeană a propus o strategie către un spaţiu Schengen mai puternic şi mai rezilient şi a solicitat Consiliului să ia o decizie cu privire la eliminarea controalelor pentru România, Bulgaria, Croaţia, şi integrarea lor în spaţiul Schengen.

„Luând în calcul numeroasele sale solicitări de aplicare integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria şi România, solicită insistent Consiliului să-şi onoreze angajamentul, să ia imediat decizia de a elimina controalele la frontierele interne terestre, maritime şi aeriene şi să permită acestor ţări să se alăture, cu drepturi depline, spaţiului de liberă circulaţie fără controale la frontierele interne; Parlamentul European este pregătit, atunci când este consultat de Consiliu în conformitate cu articolul 4 din Actul de aderare, să-şi exprime opinia cu privire la aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Croaţia; consideră că solidaritatea şi responsabilitatea sunt de datoria tuturor şi că viitorul spaţiului Schengen trebuie să fie fără fragmentare”, se arată în raportul prezentat Parlamentului European.

Parlamentul European declară că statele membre ar trebui să restabilească rapid libera circulaţie în spaţiul Schengen.

6 comentarii

  1. Lol Răspunde

    Ce titlu de kkt! Parlamentul European a mai votat asa și în trecut și Petea e bine mersi tot acolo

    • Lolissimo Răspunde

      …titlu nu e asa de cacat, precum cel ce il scrie .
      “aproape de desfiinţare” si apocalipsa e aproape(deja au trecut mii de ani).

  2. Szabika Magyar Răspunde

    Sa desfiinteze odata, e plin cu curve de militieni corupti, atat femei cat si barbati. Mari militieni de frontiera facuti peste noapte. Unu era croitoreasa la mondiala altu vanzatoare pe la altex sasmd.
    Si era sa uit, sa nu mai stam la coada

    • radical2 Răspunde

      Nu iti pune sperante. Politia de frontiera va exista in continuare. La fel de incompetenta ca si pana acum.

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Si la Bruxelles e ca la Bucuresti : parlamentul voteaza o lege dar executivul face tot ce poate pentru a nu o aplica.
    Comisia Europeana este guvernul Uniunii format din colegii lui Johannis si ai lui Citu, adica toti presedinti sau sefii de guverne.
    Acum sa-i vad pe cei doi reprezentanti ai Romaniei cum se vor bate pentru a-si lamuri colegii ca Romania si-a asigurat paza frontierelor platind aproape un miliard de euro catre o firma franco-germana pentru instalarea tehnicii de supraveghere, explicindu-le ca daca am fost buni cind le-am dat atita banet, logic ar fi sa fim buni si de intrat in Schengen !

  4. Portalsm Răspunde

    Vama Petea nu există. Poate punctul de trecere a frontierei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.