Ultima actualizare: azi, 08:47

Externe

Români prinși tâlhărind sinistrații din Germania: fier vechi, electrocasnice. Poliția, în alertă

Români prinși tâlhărind sinistrații din Germania: fier vechi, electrocasnice. Poliția, în alertă. În Germania, ţara cea mai afectată de inundaţii, hoţii şi-au făcut apariţia, mulţi dintre ei fiind români, informează autorităţile. Aceştia fură aparate electrice, dar şi fier vechi. Poliţia federală roagă cetăţenii să raporteze imediat toate persoanele şi vehiculele suspecte, informează Adevărul.

Primul caz de furt al unui român în Germania a fost semnalat vineri seară.  În Nette a fost văzută o dubă, încărcată cu mobila deteriorată de furtună. Duba a mers în direcţia Altena şi nu a mai putut fi găsită, potrivit Mediafax.

Sâmbătă dimineaţă, pe Rahmedestrasse a fost observată o altă dubă în care se afla un bărbat care a scotocit nişte mormane de gunoi şi, potrivit martorilor, ar încărcat în autoutilitară fier vechi. O patrulă de poliţie l-a verificat pe şoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund. Mai mult, sâmbătă la prânz, au fost furate o maşină de spălat şi diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette. Doi bărbaţi, de origine română, de 20 şi, respectiv, 34 de ani, din Recklinghausen, au fost denunţaţi.  De asemenea, martorii spun că au văzut un camion, sâmbătă după-amiază, în zona Markaner / Linscheidtstrasse. La prânz, camionul a fost remarcat şi de biroul de ordine publică de pe Brachtenbecker Weg. Ofiţerii de poliţie au acuzat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, de origine română, rezident în Bochum, de încălcarea mai multor prevederi legale, printre care codul rutier, Regulamentul comerţului şi Legea echipamentelor electrice. Un alt român, în vârstă de 23 de ani  a intrat cu o furgonetă pe Lüdenscheider Straße.  Acesta şi alţi câţiva şi-au însuşit mai mute deşeuri electrice şi metalice. Bărbatul,  de origine română, din Attendorn, a fost pus sub acuzare pentru fapte similare.

Poliţia federală roagă cetăţenii să raporteze imediat toate persoanele şi vehicule suspecte prin numărul de urgenţă 110.

15 comentarii

  1. Bucuresti Răspunde

    Rrumani nostri iar ne ajuta sa fim mandri.

  2. Vasile Dragos Răspunde

    Țigani frate nu romani …

    • radical2 Răspunde

      Sunt tot romani ..frate. Ca de aici au plecat. Si tot aici se vor intoarce.. cu bunurile:)))

  3. 1000 Răspunde

    Țigani romani 😅

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Asta e diaspora .
    Abia astept luna august sa vina in Piata Victoriei si sa ne spuna cu cine sa votam !
    …dintr-o data mi s-a facut rau, imi vine sa vomit !!!

    • obiectiv Răspunde

      Generalizand arati caracterul infect pe care-l ai.

      • Rozi néni Răspunde

        Infect este cel care face observatia sau cel care fura? Logica ta e praf.

    • Puturosi cu nick Tepes Răspunde

      Iti vine sa vomiti de la tona de puturosi ramasi in tara. Du-te si tu la munca serioasa in strainatate, nu mai freca buha in Ro ca-ti face rau la digestie.

      • Bucuresti Răspunde

        Puturos esti tu. Si in Ro sunt oameni harnici si bine platiti. Nu toata lumea vrea sa fie sluga in strainatate , mai bine domn acasa. Aici daca esti pus la treaba i-ti umbla gura , acolo mucles si sterg curu la altu.

  5. om de rand Răspunde

    Cand nemtii ii exploateaza pe muncitorii romani si nu le platesc cat li se promite sau nu le ofera conditii normale de viata , de ce nu spun nimic autoritatile germane si de ce presa romaneasca nu are curajul sa-i apere pe romani ? Nu sunt nicidecum pentru hotie , dar unde este echilibrul realitatii?

    • radical2 Răspunde

      Foarte bine puctat. Si ei fura destul, doar sub alta forma.

    • ... Răspunde

      Echilibrul este de partea celui puternic. El (in cazul nostru ea – adica Merkel) dicteaza si i se rupe undeva daca careva dintre noi se revolta. Cum spunea mie cineva despre democratie “Toti suntem egali dar ca uneori unii sunt mai egali”. Acelasi lucru e valabil si pentru americani sau de exemplu pentru olandezi care ne dau lectii de democratie dar sa nu incep sa povestesc ce si cum cu marii moralizatori de-ai lor de pe partea dreapta a esichierului politic.
      PS. Imi povestea cineva acum cativa ani ca s-a dus o luna sa culeaga castraveti la nemti. Oamenii lucrau si peste ei trecea no-stop aparatul care stropea castravetii si nu cu apa. Ma gandesc ca sunt valabile aceleasi legi si norme ca la noi.

  6. HBC Răspunde

    MUNDRIILE TARII …………………………CU ASTIA SA VA MANDRIT ….ROMANIA MARE CINE FURA ARE !!!!!!

  7. H&R Răspunde

    Cand sunt prinsi la ciordit , sunt rromi, tigano, sau ce vreti voi. Dar la recensamant sigur ca vor fi romani, ca nu cumva procentul romanilor sa scada.

  8. FARCAU Răspunde

    romanistan = neam de straita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.