Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Tânăr căzut în balastiera Apa. Prietenii au încercat să îl salveze, fără rezultat

Astăzi, în jurul orei 19:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru căutarea unei persoane, posibil decedată, în balastiera Apa.

Băiatul, în vârsta de 22 de ani, din Seini, se alfa cu hidrobicicleta când a căzut în apa sub privirile prietenilor, care au încercat să îl salveze, dar fără rezultat.

La fața locului s-au deplasat 2 echipaje ale Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de primă intervenție și comandă dotată cu barcă pneumatică și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim ajutor.

De mai bine de 2 ore pompierii militari caută trupul băiatului.

În sprijin, au fost solicitați de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj 4 scafandrii militari care mâine dimineață, vor suplimenta forțele pentru căutarea băiatului.

Sursa: ISU Satu Mare

6 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Lacul a luat naștere prin exploatarea balastului cu draga absorbantă și nu cu draglina. Adâncimea apei este undeva la 40-50 de metri (ju doar câțiva metri) și variază mult din loc în loc. Dealtfel din această cauză este și foarte rece apa, Astfel pot apărea vârtejuri. Cândva scafandrii au coborât în apă pentru întreținerea părții absorbante a dragei. Când Nordagreg exploata balastiera. Au zis că după ce au văzut ce monștrii de peștii înoată prin apă nu mai coboară niciodată, le este frică. Dar cel care exploatează așa-zisul ștrand nu are salvamari? Este obligatorie și la un kkt de ștrand cu apă până la genunchi! Sau iarăși mortul va fi de vină?

    • AziNu Răspunde

      Aia cu scafandrii si monstrii e poveste de balastiera si baraje. Peste tot unde exista lac de acumulare cu baraj, aceasi poveste: Au coborat o data scafandrii si au jurat ca nu mai coboara. bla bla bla! Ai sonar? Du-te si vezi adancimea apei . Si ce “animale” de pesti sunt acolo . Daca mai scriai 2 randuri, dadeai de inteles ca monstrii din adancuri l-au tras in jos …

      • ecologist Răspunde

        @AziNu. Tu știi mai bine se pare. Nu sunt povești. De aia a abandonat firma punctul de lucru pentru că nu găsea personal defel pentru întreținere și reparații. Și adâncimea atâta e. Cum am spus nu s-a exploatat cu draglina care merge max. la 5 m ci cu draga absorbantă care are o conductă de cel puțin 50 m lungime. Balast este și mai jos și sunt vreo 4 izvoare subterane care alimentează lacul. Dar tu știi sigur și asta mai bine decât mine. Tu știi pe de rost ce și cum pe acolo. Eu sigur habar nu am. Ce noroc pe capul nostru! Peștii de aia cresc așa mari că nu îi poate pescui nimeni și nici din lac nu pot ieși. Iar hrană li se oferă zilnic nu-i așa? Resturi de hrană, deversări de ape uzate în lac și altele.
        Îți recomand să vorbești despre ceva la care ai și habar. Sau ai ceva interese prin zonă și te-ai simțit lezat prin comentariul meu în interesele tale mărunte financiare? Lacul ăla e pericol public, nu ar trebui lăsat să se folosească la scăldat deloc. Oricum nici prin declarația pe proprie răspundere nu poți acoperi cerințele minim ca să funcționezi măcar aproximativ în regulă acolo. Dar tu știi și asta mai bine.

      • ecologist Răspunde

        @AziNu. Încă un lucru. Nu monștrii ăia l-au tras în jos ci prostia și alcoolul.

      • ecologist Răspunde

        @AziNu. Tot revin dar acum sigur e ultima oară. Probabil ești copil pe lângă mine deci nu știi ce de pește era în lacul Călinești când încă pe timpul împușcatului și a sinistrei s-a golit lacul pentru curățenie și mentenanță. Probabil și alea sunt povești pescărești. Tu știi muuult mai bine. Faptul că nu vezi nu înseamnă că nu există.

  2. Lelutica Răspunde

    Si de ce firma care inchiriaza hidrobiciclete nu asigura obligatoriu si veste de salvare persoanelor ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.