Ultima actualizare: ieri, 21:59

Naţionale

VIDEO. Reținere ca în filme! A aruncat drogurile în mulțime în timp ce era încătușat

Reținere ca în filme! A aruncat drogurile în mulțime în timp ce era încătușat. Un traficant de droguri, în vârstă de 19 ani din municipiul Baia Mare, a încercat să scape de drogurile pe care le avea asupra lui, în momentul în care polițiștii l-au încătușat. El a aruncat un pliculeț cu stupefiante către persoanele care asistau la reținere.Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus, în data de 22 iulie, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2021, inculpații au achiziționat, transportat, preparat, ambalat deținut și comercializat substanțe cu efecte psihoactive la prețul 10 lei/plic.

La data de 22.07.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Maramureș au efectuat un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Maramureș și Satu Mare, în urma cărora au fost ridicate 142 de pliculețe cu substanță albă, pulverulentă și substanță vegetală, de culoare verde, susceptibilă de a avea un efect psihoactiv, 1.835 de pliculețe din material plastic transparent, prevăzute cu ziplock, precum și suma de 52.556 de lei.
De asemenea, au mai fost ridicate trei grindere, o pipă și mai multe recipiente, o pungă din material plastic, neagră, care conținea cinci perechi de mănuși, 13 sticluțe și 15 pungi din hârtie (o pungă din hârtie care conținea o substanță vegetală de culoare verde) și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca, SCCO Satu Mare și SCCO Sălaj, al polițiștilor din cadrul IPJ Maramureș și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

La operațiune au participat jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

2 comentarii

  1. Lelutica Răspunde

    Moarte tiganilori infractori

  2. Satmarean Răspunde

    Mnye futel țâgan borât !!!! Să-i dau muie și la tăți din jurul lui !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.