Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

20% din medicii din Satu Mare refuză să se vaccineze

Aproximativ 20% din medicii din judeţul Satu Mare refuză să se vaccineze împotriva Covid-19. Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii o situaţie cu medicii din spitalele publice care s-au vaccinat. Potrivit statisticii, 80% din medici s-au vaccinat, de unde rezultă astfel faptul că 20% din medici refuză să se vaccineze.

Procentul asistenţilor care s-au vaccinat este şi mai mic.

Ministerul Sănătății anunță că 70% din medicii din spitalele publice din toat ţara sunt vaccinați împotriva COVID-19 (25.387 de medici din totalul de 36.312 încadrați), 69% (25.040 de medici) cu schemă completă. În total, 59.48% din personalul medical aflat în contact cu pacienții – medici, asistenți medicali, infirmieri, brancardieri – din unitățile sanitare cu paturi din sistemul public este vaccinat împotriva COVID-19, 58.08% cu schemă completă și 1.4% cu prima doză. 1.79% nu au declarat statusul vaccinal. Datele au fost colectate de către direcțiile de sănătate publică la nivel național la finalul lunii iulie a.c.

Cele mai mari procente de personal medical vaccinat cu schemă completă se regăsesc în județele Călărași (76.45%), Cluj (71.69%), Sibiu (69.55%), Ilfov (69.13%) și municipiul București (66.34%), în timp ce pe ultimele locuri se află județele Suceava (44.53%), Bacău (43.47%), Arad (39.88%), Neamț (36.58%).

În ceea ce privește medicii, cele mai mari procente de medici vaccinați cu schemă completă împotriva COVID-19 se regăsesc în județele Ilfov (86%), Călărași (85%) și municipiul București (83%), urmate de Vrancea, Covasna (82%), Alba, Ialomița și Satu Mare (80%).

În privința celorlalte categorii profesionale, datele arată că asistenții medicali sunt vaccinați împotriva COVID-19 în proporție de 57.65% (55.99% cu schemă completă), infirmierii în proporție de 53.59% (52.37% cu schemă completă), iar brancardierii în proporție de 49.21% (47.66% cu schemă completă).

Datele privind personalul din unitățile de dializă private și spitalele din sistemul privat sunt în curs de colectare și integrare.

 

29 comentarii

  1. AziNu Răspunde

    Astia cum au contact mai des cu covidul , ar cam trebui sa se vaccineze. Mai ales ca ei stiu ce isi administreaza, ca doar sunt medici… Sau poate aia 20% asteapta sa fie stimulati

  2. zz Răspunde

    Rușine. Pe ce bază se așteaptă ca populația să fie complet vaccinată dacă “profesioniștii” în cauză se abțin.

    • Xpert68 Răspunde

      Mai bine iar ameninta guvernul cu taierea salariilor cu 50% si poate atunci se vor vaccina toti medicii!!!!

  3. Carcotas Răspunde

    În orice branșă vei gasi 20% care n-au ce cauta acolo.

  4. unu Răspunde

    80% din medicii din județul Satu Mare s-au vaccinat!!! . Ăsta trebuia să fie titlul articolului… ziariști de 2 lei! din cei 20% rămași unii au anumite afecțiuni și nu se pot vaccina, iar alții au trecut prin boală în ultimele 6 luni și nu se recomandă vaccinarea. Așa că procentul celor care probabil refuză să se vaccineze este mult mai redus.

    • ... Răspunde

      Socoteala asta iese după numărul de cadre medicale per total, nu numai medici! Dar la asistente sau brancardieri care au contact direct cu bolnavul !!! procentul vaccinaților trece doar puțin de 50%!!! Așa că nu ține explicația ta. Medicii cam sunt vaccinați. Problema mea în continuare este ce va fi dacă chiar vine valul delta, pentru că nimeni nu îți garantează că vaccinul va funcționa. Să nu vii că sunt antivaxer pentru sunt vaccinat! Dar nimeni nu îți poate prezenta nici cea mai mică garanție, doar din astea teoretice. Așa că …..
      Sugerez la toți să se ocupe de altceva mai util. Weekend mai plăcut.

  5. H&R Răspunde

    Din alea 80% vaxxinated oare cati sunt doar in teorie vaxxinati? Adica pe hartie.

    • ... Răspunde

      @H&R, la câte socoteli au făcut și la câte rapoarte cred că nici ei nu mai știu că s-au încurcat în ele singuri. Dar nu au atâta curaj să recunoască.

      • ... Răspunde

        M-am îmbătat din nou cu insulina ca sa-mi treacă frustrarea si singurătatea, cine naiba sa vrea sa stea lângă unul ca mine…

        • ... Răspunde

          Stau destui. Ești retardat. Măcar fă un bine și găsește o poreclă de-a ta. Sau așa de “urât” ești că și ție ți-e rușine de tine? Atunci du-te în spatele cășii și bagă-te în buda uscată. Acolo nu te vede nimeni. Drept vorbind acum pe căldurile astea cam miroase dar asta nu e o problemă la tine de vreme ce toată ziua mănânci maro. Când se va termina toată tărășenia asta vei vedea că am avut dreptate. Asta dacă mai apuci.

  6. vaxx Răspunde

    Foarte bine fac,trebuia să fie mai mulți. Să se unească toți care nu vor vaccin, să îi dea afară iar apoi să vină Arafat și Mâțu să îngrijească pacienții. Valabil pt toate domeniile. Ia să vedem ce se întâmplă dacă toți nevaccinații nu ar mai munci 2 luni,privatul s-ar târî cumva,dar sistemul public ar fi în colaps.

  7. Florian Răspunde

    Eu cred ca statistica e porcos masluita, nu is vaccinati 80@% din medicii din jud. Satu Mare cum nu vorbesc eu congoleza, mint astia dd ingheata apele. la nivel national inca nu au ajuns la 5 milioane de intepati cu schema completa si numarul va scadea, cum?, le arata jab-ul no. 3, o gramada vor refuza si uite asa, intepatii cu schema completa vor scadea. Sa va bagati vaccxxin8l in kur toti papagalii care latrati cu unica solutie si salvare, va dau si doza mea, va dam si dozele noastre, dependentilor de ace!

  8. ... Răspunde

    Sa-i dai în kur mamicii tale, cred ca te-ai obisnuit deja, îi place

  9. ... Răspunde

    Pe astea două de mai sus nu le-am scris eu. Nu am ce face dacă unii nu au primit nici măcar educația minimă, aia de la ușa cortului. Se pare că fiecare poate scrie ce dorește aici. Dar ce ar fi dacă măcar și-ar asuma asta sub semnătura unei porecle proprii? Măcar atât? Mămica ta ar fi mândră de tine. Serios asta.

  10. AziNu Răspunde

    Stiati ca? Majoritatea oamenilor care au luat doar o doza, au renuntat la a doua pentru ca era sa moara de la prima. Am intrebat 10 romani nevaccinati si eu….

    • AziNu Răspunde

      am vrut sa zic semivaccinati*

      • AziNu Răspunde

        De fapt nu stiu ce-am vrut sa zic dar imi place sa ma bag in seama,

        • @AziNu Răspunde

          @AziNu. Înecatule! Te caută covidu’ acas’! Dacă sună la ușă să nu cumva să deschizi! S-ar putea să fie cu varianta epsilon-psi și încă nu este vaccin contra. Stai acas’ și stinge și netu’ să nu cumva să-ți intre în casă online covidu’ prin ceva cablu. Dacă se poate nici să nu respiri vreo 2 săptămâni! Dacă mai trăiești vorbim după! Rezistă! Dacă nu, asta este! Măcar ai încercat.

  11. Radical2 Răspunde

    Și numărul lor ar fi mult mai mare daca nu ar fi șantajați sau amenințați.Pusi pe liste negre. Multi s-au vaccinat de frica sau de nevoie fiind constrânși de asta. Asta e democrație? Te obliga sa intri in jocul marilor companii farmaceutice pentru un virus care putea fi eradicat deja prin alte mijloace. Mai ales că nu se răspândește chiar așa repede cum ciripește mass media că sa panicheze lumea.

    • @radical2 Răspunde

      Daca stii ca putea fi eradicat de ce nu spui cum? Sanatatea publica nu este o chestie de democratie ci de masuri ferme si adecvate. Nu imi inchipui ca daca ar muri sute de mii v-ati turna cenusa in cap ca ati sabotat eforturile anticovid.

      • H&R Răspunde

        Cum poate fi eradicat virusul? Cu apa si sapun. Atat.

      • Radical2 Răspunde

        Îți spun o metoda.cei drept mai brutală, dar scăpăm de virus. Nu circula nimeni pe strada timp de o lună sau 2 .granițele închise .aprovizionarea sa se facă odată pe săptămână. Persoanele vulnerabil sa fie ajutate de bugetari și asistenți sociali. Prea s-au complicat lucrurile doar ca sa nu afecteze economia foarte tare.

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Poți să tot inventezi acum tot ce dorești că degeaba! În anul 2020 la început până în martie inclusiv când se știa deja că e bai în China circulau avioane direct pe ruta Wuhan-Milano sau alte rute externe. Verificarea antipandemică era inexistentă apoi sporadică. Asta e unul din motivele multitudinii de cazuri la început la italieni în nord și nu altceva! Norocul nostru a fost că România nu are cursă directă cu China. WHO ce a păzit? Toți de la WHO ar trebui zburați pentru că au pus botul și pun botul în continuare la tot ce spun chinezii. Acum avem un alfabet întreg de variante covid.

        • H&R Răspunde

          @Radical2 de acord cu tine. Dar crezi ca vrea astia binele nostru? Iti scriu eu: NU!

          • ...

            @H&R, asta trebuia imediat atunci când a apărut în decembrie 2019 plus închisă granița cu China și tot tranzitul oprit pentru o lună sau două. Așa pur și simplu. Am spus asta și atunci. Acum putem să mergem în franț cu toate măsurile pentru că problema s-a multiplicat exponențial. Se mulțumește asta lui WHO!😱😤😭🤮💩 Așa că eu nici nu sunt atent la ce recomandări mai debitează. Și-au dovedit incompetența.

          • H&R

            @… Citeste cate ceva despre seful WHO, cine este, ce face, ce a facut, si vei da seama despre ce este vorba acum.

  12. Pataki Răspunde

    Asta-i articol platit de alfater? ca numa ala tot behaie in continuu cu vaccinatu pu lii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.