Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

VIDEO. Satu Mare prinde culoare. Prima galerie de artă stradală în aer liber

Săptămâna aceasta, arta este pusă în prim-plan prin noi modalități de revitalizare a unor locațiii din orașul nostru. În acest sens, Festivalul RESTART, organizat de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G. M. Zamfirescu, în parteneriat cu Asociația SamStudia și Asociația Art Factory, are drept scop transformarea unor ziduri din spațiul public în hotspot-uri de artă urbană, contribuind la prima galerie de artă stradală în aer liber din Satu Mare.

După trei zile pline de activități, inclusiv ateliere de creație pentru copii și workshop-uri, picturile murale încep să prindă contur. ATOMA, Popescu, Visual-Light Crew și PARA sunt artiștii care fac posibilă această frumoasă schimbare în culori a zidurilor din următoarele locații: pe zidurile școlilor gimnaziale Ion Creangă, Bălcescu-Petőfi, Mircea Eliade și la transformatorul electric din Piața Titulescu.

Copiii și tinerii din oraș au fost implicați în procesul de creație: la școlile gimnaziale Ion Creangă și Bălcesu-Petőfi, prin implicarea profesorilor și a comunității, s-au organizat workshopuri de desen, iar skateparkul din cartierul Micro 15 este recolorat în urma acestor activități. Tinerii voluntari de la SamStudia au dat dovadă de implicare, fiind alături de artiști în procesul lor creativ până la capăt.

Cum se derulează proiectul, ce spun artiștii? Vă invităm să accesați următoarele link-uri pentru a vedea progresul artei urbane din ultimele zile:

Ziua 1:

Ziua 2:

Ziua 3:

 

Duminică, 15 August, se dă startul turului cu bicicletele pentru a viziona picturile finalizate. Se va porni de la ora 17  de la Parcul UFO de pe strada Ion Vidu, iar creațiile impresionante care au apărut în cele 5 zile vor putea fi vizualizate în condiții de maximă siguranță, respectând normele de distanțare socială. Participanții vor putea schimba idei, păreri cu artiștii care au realizat picturile murale.

Această galerie din spațiul public care este disponibilă pe tot parcursul anului va fi completată de a doua etapă a artei urbane, care are loc în septembrie și care se focusează pe zona centrală din Satu Mare: Turnul Pompierilor și terasa Moose Bar. Împreună dăm culoare orașului!

Sursa: G.M. Zamfirescu

2 comentarii

  1. Ășâțî Răspunde

    Foarte frumos!
    Felicitări organizatorilor și tuturor celor care participă la această acțiune!
    E o idee excepțională!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.