Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Aproape 10.000 de înghețate, retrase din magazinele din Satu Mare. Conțin o substanță cancerigenă

Aproape 10.000 de bucăți de înghețată au fost retrase până acum din magazinele din Satu Mare, informează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Este vorba despre loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers care au depăşită cantitatea de oxid de etilenă, iar consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare sau cancerigene.

Continuă acțiunile de verificare și retragere, a unor sortimente de înghețată și chiftele în Supermarketuri și Magazine Alimentare din județul Satu – Mare. Alertele au fost declanșate datorită prezenței Oxidului de Etilenă, care a fost pus în evidență într-un aditiv folosit în procesul de producție al înghețatei și al chiftelelor. Până la această oră la nivelul județului au fost retrase de la comercializare, un număr de încă 9.176 bucăți înghețată, cu sortimentație diferită, a informat DSVSA Satu Mare.

Reamintim că săptămâna trecută alte peste 1.800 de îngheţate au fost retrase din supermarketurile şi din magazinele din judeţul Satu Mare.

Numeroase loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers au fost retrase de pe piața din România din cauza oxidului de etilenă la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE, a anunțat sâmbătă Autoritatatea Națională Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, a declarat sâmbătă, la Digi 24, că în aceste produse cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

 

2 comentarii

  1. hingeru Răspunde

    nu conteaza, vaccinul te apara si de asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.