Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Bonuri de masă pentru cei care se vor vaccina anti-COVID și loterii pentru cei care deja au făcut-o

Coaliţia de guvernare a agreat soluţia acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. De asemenea, se caută posibilitățile tehnice pentru organizarea unor loterii la care să fie înscriși cei care deja s-au vaccinat.

Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

„În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă.

Sursa: Digi24

26 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Adica să înțeleg, că vaccinul e doar un joc de noroc? Ori ai noroc, ori ba? Poate. Vedem peste 2-3 anișori.

  2. User Răspunde

    Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele unite au transmis ca cei care sunt vaccinati si primesc covid nu e obligatoriu sa fie inregistrati ca au covid. SUPER! Incredibil cata marlanie

    • auleu Răspunde

      SUA a ajuns la aproape 11 mii decese post vaccinare . Nu e mult comparativ cu populatia SUA dar totusi. Vaccinul asta o adus mai multe decese decat toate vaccinurile laolalta folosite in ultimii 20 de ani. Medicii recunosc ca nu au cum sa verifice compozitia vaccinului si se lasa la mana politicienilor. Bomba stiti care e? Unele vaccinuri chiar reactioneaza la magnet! Altele nu! Asta o relatat medicii dupa ce o incercat sa sparga miturile alea de pe tiktok si fb! Nici ei nu pot sa isi explice de ce unele vaccinuri reactioneaza la magnet , altele nu .Asteapta raspunsuri de la cei ce fac vaccinurile! Sa vad care sunteti medic si puteti sa verificati compozitia vaccinului? Unu macar, haideti… folositi-va de toate echipamentele ce le aveti in spitale sau cabinete, folositi orice, dar uitati-va la compozitie. Clar, nu aveti cum sa stiti compozitia nici voi. Cred ca e premiera mondiala .

      • Dr Răspunde

        De unde iei informatiile astea pseudostintifice ???????
        Magneti , atractii … tu precis crezi ca are cipuri in el …

        • auleu Răspunde

          @Dr problema ta e ca nu nu iti culegi informatile de nici unde! Tu doar asculti ce iti dicteaza guvernul. Informatiile despre faptul ca unele vaccinuri reactioneaza la magnet le am din GURA MEDICILOR ! Chiar asa de prost ma crezi ca nu stiu pana unde o evoluat nanotehnologia sau cipurile? Eu nu sunt adeptul pamantului plat si nici 5G. Si cu siguranta stiu mai multe informatii despre Covid decat tine. Pentru ca creierul tau refuza sa primeasca informatii , chiar daca acestea sunt adevarate. Cauta sa vezi ce zice Dr. Ryan Cole, dar tine minte 2 lucruri Dr-le: Ca tot ce zice el nu e infirmat de nici un medic ( doar de politicieni) si in al doi-lea rand ti-am zis inainte ca mintea ta refuza sa primeasca unele informatii , deci s-ar putea sa treci repede cu vederea peste 😉

          • electronic man

            Stiu exact cum sta evolutia cipurilor ,nici pe departe cum crezi tu , iar a bateriilor mult mai prost .Cipurile au nevoie de baterie pentru alimentare , nu se pot micsora in asa hal .Iar orice cip ca sa foloseasca la ceva ,cum crezi tu , trebuie legat in creier in locuri bine definite si multe .
            Tu esti pe taramul Science -Fiction a la Facebuci.

          • auleu

            @electronic man Esti prosti de bubui! Evolutia cipurilor sta cum ai zis si tu. A bateriilor la fel. Tocmai asta spuneam ca nu cred in povestile cu cipuri , nene!

        • USR PLUS (căcat) Răspunde

          Toate animalele la vaccinare sa fac dr bani

      • vet Răspunde

        Unele proteine pot fi atrase de magnet , printre altele pasarile au in organism asa ceva ,le ajuta sa simta punctele cardinale pentru orientare cand migreaza .

        mai invata despre asta :
        https://www.forbes.com/sites/startswithabang/2021/06/23/the-unfiltered-truth-behind-human-magnetism-vaccines-and-covid-19/

        • auleu Răspunde

          Idea e ca reactioneaza la magnet. Iar daca tu Dr Vet esti un asistent pe la DSVSA , nu inseamna ca esti mai bun decat medicii care sustin ca ei HABAR NU AU ce e in vaccin si asteapta raspunsuri de la OMS si Fauci sa le explice de ce unele vaccinuri reactioneaza la magnet. Acuma vezi tu, asistentule de vet, eu doar zic ce am auzit de la medici ! Da? Deci nu sunt eu in masura sa spun ce contine vaccinul atata timp cat NICI UN MEDIC nu poate sa verifice ! Si la fel, un asistent de veterinar nu stie mai multe decat un medic. Sa nu uitam ca tu ai fost ala care ai latrat ca nevaccinatii transmit covid, pana (probabil) ai aflat adevarul. Daca nu cumva ti-i s-o activat din nou creierul si te-a protejat de informatii reale

          • Prostu

            Tu asta care te vaiti , esti mai rau ca mine , scrie clar ca unele proteine sunt atrase de magneti , iar vaccinul imita proteina spike pt a face organismul sa-l recunoasca , ce e asa de greu ?

          • USR PLUS (căcat)

            Coastă mai mult cadourile de cat vaccinul… Oare care îi șmecheria? De unde atâta interes pentru a ajuta populația așa dintr-o dată… Lăsând deoparte cipuri și nu cipuri

  3. auleu Răspunde

    Cand au aparut vaccinurile toata lumea a vrut sa stie ce contin??? Raspunsul a fost pe masura: libertata LOL

    • auleu Răspunde

      Corectat: libertate. Atat trebuie sa stim noi

      • auleu Răspunde

        Bacteriolog, asa scrie acolo! Dar nici un medic nu poate sa iti confirme asta pentru ca nu au cum sa verifice

        • Dr Haus Răspunde

          @ aoleu :
          daca esti asa fals informat nu te vaita ca o muiere proasta.Tie nici un raspuns nu este bun .Mai bine vezi ce contine virusul : o secventa genetica din virusul HIV Sida . de aceea cei trecuti prin boala nu ar trebui sa stea linistiti si sa traga de par pe pro vaccinisti ,mai bine ar merge sa-si faca seturi de analize , in mai multe tari incep sa moara subit oameni trecuti prin covid.

          • @Dr Haus

            Nu uita că în vest unde stau mai bine la capitolul democrație nu ca noi și au acces la mai multe date se știe că spitalele sunt pline cu bolnavi complet vaccinați. Cam 35% din ei sunt vaccinați și totuși fac forme severe că ajung la internare. Nu e cam prea mult? Vorbesc de țări unde imunizarea de turmă trebuia să fie gata realizată. Deci nu e chiar așa. Faptul că are secvență din virusul HIV numai demonstrează că s-a intervenit artificial asupra virusului. Eu știam asta, tu în schimb acum recunoști asta prima dată. În paranteză și virusul HIV e fabricat dar se neagă de 40 de ani cu vehemență. Eu numai nu înțeleg de ce se joacă unii de a Dumnezeu?

          • Dr Maus raus

            @Dr Haus. În acest moment virusul nu mai seamănă mai deloc cu ceea ce a fost la început, așa că am mari îndoieli că poate combate boala. Așa cum și virusul gripal an de an revine și cine se vaccinează an după an trebuie să repete. Dar asta nu e din cauza antivaxerilor răi ci din cauza faptului că și virusul evoluează.
            O întrebare pentru mătăluță că tare de dai rotund și expert! Știi care este diferența dintre un virus și o bacterie? Este una majoră.

  4. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Eu sunt vaccinat cu ambele doze, dar ma ingrozesc cand vad ceea ce este in Israel, tara unde cca 70% din populatie e vaccinata. Se pare ca tarile unde restrictiile au fost cele mai dure au acum cele mai grave probleme cu aces virus. Ma uit la litoralul romanesc de cca 1 luna si deduc ca la noi s-a facut acea imunizare de turma, altfel toti aveam de suferit. Ascunderea de virus se pare ca nu este o solutie, vezi Israel cu masuri dure de carantinare si vaccinare record. Seara faina!

    • ... Răspunde

      Și eu m-am vaccinat pentru că am ajuns acolo ca să nu mai pot face treaba mea! Ca pe vremuri! Nu te angajează dacă nu ești membru pecere! Noroc că am buletinul încă valabi! Că parcă văd că de mă duc la reînnoire mă voi trezi că fac parte din nu știu ce gen!?!?
      Dar fii sigur nu mă vaccinam dacă după o prealabilă verificare nu aflam că am deja anticorpi pentru că am trecut prin covid. După câteva luni (max. 5) imunitatea obținută prin vaccin se cam evaporă. Astea date de la englezoi, au făcut studiu în acest sens. Întrebarea mea este ce vom face cu cei vaccinați la început? Nu de alta dar vine toamna și ei mulți se cred protejați și nici nu se mai feresc așa de contacte! Dacă mor iar va fi vina antivaxerilor?
      PS. 30% dintre cadrele medicale din țară nici la momentul ăsta nu sunt vaccinați și nici nu s-au imunizat natural. Probabil erau atât de ocupați de covid că au uitat de vaccin cu desăvârșire?🥴😲

    • Golf Răspunde

      Stai așa, este ridicol cât tupeu au criminalii.

      OMS a schimbat definiția imunizării de turmă.

      Ce este imunitatea de turmă?

      Răspunsul 1: „Imunitatea de turmă este protecția indirectă împotriva unei boli infecțioase care se petrece atunci când o populație devine imună fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boală. Aceasta înseamnă că și persoanele care nu au fost infectate sau cele la care o infecție nu a declanșat un răspuns imun sunt protejate deoarece persoanele din proximitatea lor acționează ca tampon între ele și persoanele infectate.” (sursa: site-ul OMS, iunie 2020)

      Răspunsul 2: „Imunitatea de turmă – cunoscută și ca „imunitatea populației” – este un concept specific vaccinării, conform căruia o populație poate fi protejată de un anumit virus dacă este atins un prag de vaccinare”(sursa:site-ul OMS,noiembrie 2020)

      Iată dovada care arată modul în care OMS, prin modificări grosolane ale definiției, a suflat vânt în pânzele unui business baban al companiilor farmaceutice. Sugerând și întărind prin adăugiri grosolane că imunitatea de turmă nu poate fi obținută decât prin vaccinare, OMS a deschis calea către vaccinarea obligatorie a tuturor grupelor de vârstă. De ce? Pentru că „așa ar fi științific”. Este de-a dreptul straniu modul în care schimbarea câtorva cuvinte pe un site dubios devine brusc literă de lege. „Așa e științific” – repetă imbecilii ca niște roboți proști. Mai țineți minte? La începutul pandemiei „științific” era că masca trebuie purtată doar de către cei bolnavi. Pe parcurs, „știința” s-a schimbat și masca a devenit obligatorie chiar și-n cadrul restrâns al familiei.

  5. Science Răspunde

    Pentru marele fan al lui Luc Montagnier -senil care a sarit de pe fix .

    Nu este prima dată când, în ciuda prestigiului adus de distincția primită, laureatul Premiului Nobel 2008 este contrazis de alți savanți. Trebuie reamintit că după ce a fost recompensat pentru cercetările sale de la începutul anilor 1980, s-a demarcat în anii 2010 prin teze din ce în ce mai inconoclaste, astăzi în totală contradicție cu restul comunității științifice.

    Savantul susține de exemplu controversata teză a „memoriei apei” a lui Jacques Benveniste, promovează originea microbiană a autismului, a propus vindecarea Papei de boala Parkinson cu ajutorul sucului de papaya și a pornit o cruciadă împotriva vaccinurilor. O luare de poziție care a condus în 2017, la o petiție împotriva sa semnată de peste o sută de medici care l-au acuzat de „afirmații periculoase”. Mai mulți experți chestionați de Le Monde pe tema Covid-19 au refuzat de altfel să comenteze public „niște prostii” care nu sunt demne de interes.

    „Se poate face o listă lungă a laureaților de Premii Nobel în domeniul științelor care au luat-o razna, fie pe partea ideologică (ca fizicienii deveniți naziști, Lenard, Stark), fie pe partea falsei științe (Watson și afirmațiile sale rasiste în 2007, Montagnier)”, reamintește Alexandre Moatti, specialist în istoria științei din Paris și autor al volumului Alterscience: postures, dogmes, idéologies (Odile Jacob, 2013).

    Acesta arată că expertiza HIV a lui Luc Montagnier a constituit o ”prismă deformatoare”. „Spiritul științific încearcă să cuprindă un număr de date, uneori contradictorii, mai ales în cazul Covid-19, să emită raționamente bazate pe fapte, cu o anumită discreție; adepții alter-științei vor aduce totul către subiectul lor de predilecție, dorind astfel să se pună în valoare”.

  6. Pamant Răspunde

    Si de acuma incolo vom juca la ..loteria vaccinului.. nu la Loteria Romana…6/49 s-au vaccinat…ce vor castiga?…penibil…

  7. H&R Răspunde

    Mai bine sa fie Loz in plic a la covid. “Ai castigat inca o doza de vaccin” ce tare ar fi. Cand iti iese deja a 5-a oara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.