Ultima actualizare: azi, 16:22
Locale

FOTO. Mii de cetățeni din județul Satu Mare vor beneficia de apă potabilă de calitate

Mii de cetățeni din alte șapte localități ale județului vor beneficia de apă potabilă de foarte bună calitate, prin extinderea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare. Astăzi, la sediul APASERV, a fost semnat al unsprezecelea contract de lucrări în cadrul Proiectului Regional aferent județului Satu Mare.

Noile lucrări prevăd construirea conductelor de aducțiune între localitățile Mărtinești-Medieșu Aurit, respectiv între localitățile Satu Mare-Decebal, pe o lungime totală de 18,4 km, construirea unei gospodării noi de apă în localitatea Medieșu Aurit, extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitățile Medieșu Aurit, Băbășești, Romănești, Decebal și Doba, pe o lungime de aproximativ 38,1 km cu 1486 branșamente, respectiv extinderea rețelei de canalizare în localitățile Medieșu Aurit, Românești, Decebal, Doba, Petea și Apateu, pe o lungime de aproximativ 50 de km cu 1996 racorduri. Totodată, se vor construi 21 de stații de pompare pentru ape uzate cu aproape 16,8 km de conductă sub presiune aferentă stațiilor de pompare. Toate lucrările care se vor realiza prin acest contract vor fi racordate la sistemul de apă și canalizare din municipiul Satu Mare.

,,Fiind lucrări necesare și foarte urgente pentru populație, beneficiarul final al acestei investiții, va trebui să vă mobilizați și să terminați lucrările la timp, dacă se poate chiar și înainte de termen. Sunt lucrări mult așteptate de UAT-uri, iar rugămintea mea este să comunicați cu primarii, astfel încât să nu apară perturbări în ceea ce privește alte investiții publice care se derulează simultan în aceste zone”, a transmis președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, constructorului.

3 comentarii

 1. a Răspunde

  Raman sceptic. Nu cred ca apa din Satu Mare e baubila. Prea mult clor, uneori. Cand a izbucnit COVID apa a avut alt miros, alt gust. Cam 2 saptamani. Sunt curios cine face analiza apei si cat de ok sunt rezultatele. Evident la iesirea din uzina de apa, pana la Bula consumatorul.
  * 1 mc cub de de apa e mai scup de vreo 5 ori fara de gazul care vine din Siberia. De 10 ori daca punem si canalul.

  • B Răspunde

   Incearca apa de robinet la Timisoara, scos proaspat din Bega dintre broaste si gunoaie. Apa de la noi e cea mai buna din tara.

 2. a Răspunde

  * am caine maidanez in curte. Refuza sa bea apa de la retea. Prefera apa “rosie” de la putul din gradina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.