Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO. O elevă (13 ani) din Satu Mare are nevoie urgentă de ajutorul nostru! Apel către donatori

O elevă în vârstă de 13 ani, din județul Satu Mare, are nevoie urgentă de ajutorul nostru. Rebeka a fost diagnosticată cu o boală cruntă și are nevoie de transfuzii sanguine, care pot fi făcute doar la Cluj. Apelul umanitar a fost lansat de către primarul comunei Căuaș, pe pagina sa de Facebook.

,,Azi, o mămică, doamna Melinda, mama a 4 copii, din localitatea Ady Endre, mi-a cerut ajutorul. Fetița ei cea mare, de doar 13 ani, se luptă cu o boală cruntă. Am atașat documentele medicale cu acceptul mămicii.  O cunoaștem bine pe Rebeka, este elevă în clasa a VII-a la Școala Generală din Căuaș, este o fetiță foarte deșteaptă, cuminte și silitoare. A obținut chiar și bursă de merit având cele mai bune rezultate la învățătură în cadrul școlii. Rebeka în această perioadă are mare nevoie de ajutor, are nevoie de ajutorul nostru, în  primul rând, de ajutorul membrilor comunității în care trăiește. În numele meu personal vă rog să încercăm să o ajutăm, cu donare de sânge, indiferent de grupa sanguină. La momentul de față informațiile primite de noi spun că se poate dona sânge doar la un centru de transfuzie din Cluj-Napoca”, a scris primarul comunei Căuaș, Roka Marius, pe pagina sa de Faceboook.

4 comentarii

  1. c-block Răspunde

    E de toată jena sistemul nostru sanitar! Iar un copil în situația asta și iar se apelează la așa ceva! Ministra sănătății sau proasta aia de Țurcană (intenționat am scris greșit) ce păzește?
    Recent am citit că Ministerul Muncii nu a mai cerut bani la rectificarea bugetară că are excedent!!!??? Dar atunci de ce nu mărește pensiile și alocațiile care sunt prevăzute de 2 ani??? Și acum nu are bani pentru așa ceva???? Vedeți că mai vin campanii electorale și o să aveți surprize data viitoare! Vă bateți joc de pături întregi ale societății, voi cavaleri și domnițe ale luptei de gen! Eu nu uit ce ați făcut, aia e sigur!

    • Golf Răspunde

      Autoritățile, mass media și transnaționalele (de fapt toate sunt una, one big corporation) îți vrea răul. Te vor bolnav, docil, conformist și prost.

      Când vei ști toate aceste lucruri, toate întrebările tale își vor găsi răspunsul.

      Poți să vezi foarte clar cum mass media corporatistă împreună cu industria alimentară produce clienți pe bandă rulantă pentru industria pharma care nu întâmplător este cea mai profitabilă industrie din lume.

      În această societate fascistă (democrată doar la suprafață, nu contează cine votează, contează cine numără voturile, dovezile mai evidente decât cele de la sectorul 1 și alegerile din SUA mai rar găsești) starea implicită este boala. Dacă vrei să fi sănătos atunci trebuie să depui eforturi considerabile, motivație, resurse, cunoaștere, înțelepciune…

      Dacă faci și mănânci ce îți spune mass media, autoritățile nu ai nici o șansă la un trai sănătos.

      • c-block Răspunde

        @Golf, știu și eu din experiență proprie. Pe mkne mă revoltă că e vorba de un copil care suferă de boala Hodgkin (e un cancer limfatic), dar care atenție este perfec tratabil! Totuși este vorba de un copil!!! Mari qurve sunt cu toții, știu bine. În Brazilia practic îi obligă pe toți muncitorii de pe plantațiile de bananieri să trăiască în mijlocul câmpului (distanțele sunt enorme) și se stropește cu avionul peste capul lor! Soluția chimică folosită provoacă boli neurologice care sunt ireversibile, sunt mulți copii care se nasc din start cu malformații! Cine produce produsele fitosanitare? BAYERN! Apoi tot Bayern produce ceva medicamente pentru ameliorarea stării copiilor. Dar starea este ireversibilă! De mici sunt practic aproape legume! Să nu cumva să crezi că le dă cât trebuie! Numai așa cu țârâita! Și bineînțeles prin ceva ONG-uri de-ale lor ca să mai facă și ei ceva chestii din astea de ochii lumii ajutoare umanitare.
        Ce uită cu desăvârșire este că ei sunt cei care întrețin o structură care nu este în stare să producă soluții viabile, banii și profitul dictează iar dacă ei la rândul lor ajung în clubul select al bolnavilor și ei vor servi aceleași produse. Pentru că altele nu există!
        Dar repet, este revoltător cum se comportă deja de ani buni statul nostru față de cetățeanul de rând și favorizează anumite pături sau categorii sociale (de exemplu fidelizarea bugetarilor acum în pandemie prin tot felul de sporuri).

        • Golf Răspunde

          Psihologii au demonstrat că aceste corporații se comportă asemenea psihopaților. Aici nu există empatie, omenie, bun simț. Nu există emoții. Oamenii sunt doar niște cifre pentru acești psihopați. Cu cât fac mai mult rău, produc mai multă tristețe, cu atât se simt mai bine, extaziați, acești monștri care le conduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.