Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Sute de credincioși la Mănăstirea Țeghea din județul Satu Mare, de Sfânta Maria

Sute de credincioși au fost prezenți astăzi, duminică, 15 august, la Mănăstirea Țeghea din județul Satu Mare, la slujba de Liturghie oficiată de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea.

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, sărbătoare religioasă marcată în fiecare an la 15 august, reprezintă unul dintre cele mai mari evenimente ale creștinătății. Sute de sătmăreni și nu numai au fost prezenți astăzi  la Mănăstirea Țeghea din Craidorolț, unde au luat parte la Sfânta Liturghie.

3 comentarii

  1. Billgeitz Răspunde

    În mod absolut dubios nici un oficial nu a lătrat împotriva acestor pelerinaje, nici aici, nici la Nicula și nici în altă parte. Probabil s-a negociat pentru această dată un moratoriu de o zi. Mai știi???

  2. Nimeni Răspunde

    @Billgeitz.Politica si religia din vremuri stravechi merg mana-n mana. Cum religia considera ca prima cauza a bolilor, pacatul personal sau pacatul altora, pelerinii se considera protejati de Dumnezeu din moment ce merg in intampinarea lui. Nu cred ca vreun politician isi va risca cariera punandu-se intr-o alta postura.

  3. Nimeni Răspunde

    @Billgeitz. Spre exemplu: Oamenii credeau cǎ ciumă era o pedeapsǎ divinǎ , cǎ provenea din aer sau apǎ, neavând nici cea mai vagǎ idee cǎ ar proveni de la șobolani.Epidemia a fost rǎspânditǎ de puricii de pe șobolani care s-au înmulțit în conditile favorabile datoritǎ orașelor aglomerate, strǎzilor pline de gunoaie și excremente și lipsei de igienǎ. Treptat, bacteria care inițial se transmitea de la animal la om a dezvoltat mutații genetice transmițându-se de la om la om pe calea aerului, extinzându-se rapid și ucigând în timp scurt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.