Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Un diplomat al Papei Francisc, prezent la Satu Mare!

Un diplomat al Papei Francisc se află, astăzi, în municipiul Satu Mare. Este vorba despre monseniorul Miguel Maury Buendia, nunțiu apostolic a României și Republicii Moldova, ce a fost invitat să participe la binecuvântarea Catedralei Romano-Catolice din municipiul Satu Mare. 

Miguel Maury Buendia este un arhiepiscop catolic, doctor în drept canonic și diplomat al Sfântului Scaun, și a fost numit și consacrat în 2008 ca arhiepiscop titular de Italica. Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia a fost decorat în anul 2020 de președintele României Klaus Iohannis cu ordinul național ”Serviciul credincios” în grad de ”Mare Cruce”. Gestul președintelui recunoaște contribuția prelatului catolic la relațiile dintre România și Sfântul Scaun, dar și la susținerea dialogului dintre confesiuni.

În această dimineață, sâmbătă, 21 august, a avut loc Binecuvântarea Catedralei Romano-Catolice din municipiul Satu Mare. Evenimentul a avut loc ca urmare a reabilitării impozantului lăcaș de cult din centrul Sătmarului.

Sfânta Liturghie a avut loc de la ora 10.00, iar la eveniment au fost prezenți, printre alții, vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, viceprim-ministrul  României, Kelemen Hunor, Ministrul  Dezvoltării, Cseke Attila, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.