Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

PTF Petea, sufocat de mașini! Cel mai tranzitat punct de trecere de la granița cu Ungaria!

PTF Petea, sufocat de mașini! Este cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria, cu un trafic de peste 500.000 de persoane, în perioada 1 iunie – 20 august 2021.

Având în vedere că este sfârșit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, sens în care ITPF Sighetu Marmației a dispus toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent, anunță Poliția de Frontieră.

Încă de la începutul sezonului estival, conducerea ITPF Sighetu Marmației a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ prin punctele de trecere a frontierei.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă.

Statistică:

În perioada 01 iunie – 20 august 2021, au trecut frontiera aproximativ 1,5 milioane de persoane şi peste 450.000 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, în perioada mai sus menționată în acest an, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Petea din județul Satu Mare, de la frontiera cu Ungaria,  cu un trafic de peste 530.000 de persoane. Totodată, la frontiera cu Ucraina cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Siret din județul Suceava (424.000 de persoane).

Şi pentru perioada următoare, ITPF Sighetu Marmației a dispus toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în mod operativ.

Sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei.

Recomandări:

– Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

– Pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.

 

29 comentarii

  1. H&R Răspunde

    După 30 de ani asta e ceva normal pe la noi. Parcă ai zice că după ziua vine noaptea. Nimic nou sub soare. Ar trebui să aibă corturi la ei. Sau nu știe în ce țară au venit? Sau de unde au plecat? Măi să fie!

    • ... Răspunde

      @H&R. Mulți se prefac dintre ei că au uitat și limba maternă. M-am întâlnit cu astfel de cazuri dar cred că și tu.🤔😲😱😤🤯🥴
      Din experiența mea din familie știu că așa ceva nu se poate DECÂT DACĂ CHIAR ASTA VREI! Ce pretenții și fumuri în capul unora mai ales că după atâția ani tot nu au reținut acele câteva date când la vecini sunt sărbătorile legale și e cam aglomerație ia vămi. Câteodată îmi vine să le donez niște lecitină la brontozaurii ăia dar degeaba. Nu ai la ce. Mai marea problemă e că din cauza unora dintre ei toți suntem băgați în aceeași oală și asta nu-mi convine. Cred că spun asta în asentimentul multora.🤔🤯😲

      • H&R Răspunde

        De acord cu tine. Stiu si eu care nu mai vorbeste deloc(!) limba romana sau maghiara, din diaspora. Am mai scris ca vor fi mari probleme demografice in tara asta, si nu dau 5-10 ani.

        • Come se Dici Răspunde

          Si eu sunt de acord cu cei doi H&R. Mereți si va pișati, ca sunteți cam palizi. Poate o vomă va ajuta mai mult. Auzi ma pișăncosule? Ce parere ai? Mai stiu limba româna? De 30 de ani sunt plecat țara… MUISTULE!… na… ca n-am uitat….

          • Come se Dici

            Eu fac pipi la mamica in gura direct. Sunt din diaspora, sunt cretin, vorbesc singur. Aaaah sunt un mare muist. Grazie tutti. Imediat mai scriu ceva …

          • I-auzi tu come si dici! Nu se dici!!!! Se zice măi!

            Culegeri literare din eposul tău autobiografic “Țăran nespălat am fost dar prin muncă și perseverență bou și kretin am ajuns”. Poți să ai tu toți banii din lume că tot banii ăia te vor omorâ la o adică. Sau ceva mașină secondhand. Cum stai cu portretul de Mona Lisa din buda uscată? E gata sau mai trebuie finisat?

          • H&R

            “De 30 de ani sunt plecat țara…” = sunt plecat din tara
            “mereti” = mergeti
            De diacritice nu mai vorbesc.
            Sau nu asa se zice?

            Hai pa, ca te asteapta AUR la o conferinta.

          • 🤔🤔🤔

            Eu cred că tu de 30 de ani (cum afirmai) mergi să culegi ca și zilier ba castraveți, ba mere pe la unguri. Treci granița și gata te treziși în diasporă! Mai e puțin și îți faci partid cu colegii tăi de suferință într-ale diasporei, haștaghiștii de pe șanț haulesbaules. Dezbateți de zori în pauza de masă cum să puneți Dacoromania la cale. Măi nu mai fuma diverse chestii că nu vezi că te afectează? Ajungi și tu ca și Cîțu și vei fi reținut pentru consum de vegetale în exces!

  2. Norick a disznó Răspunde

    Capsunarii dracului, numai ne incurca, ba la vama, ba in oras cu circulatie.
    Mars inapoi acolo diaspora dracului

    • Nae Răspunde

      Stii cumva ce inseamna diaspora ?.

      • Ptr Nae Răspunde

        Da, stiu. Specia aia de om care abandoneaza tara lui. Face bani in strainatate din cersit, furat, prostitutie.. etc.
        Noi stam aici in RO foarte bine, nu avem nevoie de ei dar totusi ei vin si ne incurca o luna din cei 12 luni.
        Mars inapoi

      • Romanistan citizen Răspunde

        @Nae, “diaspora” este un cuvânt ce v-a învățat Băsescu. Înainte habar nu aveați ce înseamnă. Acum vă credeți ‘telectuali că știți un cuvânt în plus?
        Și mai e un cuvânt tot învățat prin el: Western Union. Oare asta ce înseamnă?
        Nu ar fi nici o problemă cu ei dacă s-ar purta măcar ceva asemănător cu stilul în care sunt obligați să se comporte în ouest, oeste, ovest, westen sau west. Alege limba dorită de aici.
        Dar cum trec de Petea la mulți erupe frustrarea mocnită de 11 luni. Iar asta nu este din cauza celor care au rămas acasă.

  3. Crack Răspunde

    Aceleasi comentarii de oameni frustrati mereu ,cand in articol scrie despre cei ce tranziteaza vamile.
    Dar problema reala este cu cei de la frontiera, nu e prima oara cand se intampla asta…sunt deja ani buni,si este acelasi kkt .
    Deci ei trebuie sa rezolve cumva stiind ca se tranziteaza asa puternic.

  4. Frustratu' Răspunde

    Au fost ani cand diaspora a bagat in tara 4 miliarde de euro! 4 MILIARDE DE EURO! Ce intelegeti voi din asta inteligentilor? An de an aduc valuta in tara. Intrebati-l pe Isarescu daca este bine sau daca este rau?

    • H&R Răspunde

      Diaspora a adus covidul in tara din greu. Multumim. Bani am putea avea si mai multi fara diaspora. Daca ar veni acasa. Daca nu le place sa stea acolo pe funduletul lor.

      • urbanism Răspunde

        Ce uită este că acei bani oricâți ar fi fost au alimentat consumul. Nu au făcut pui. S-au transformat în plasme și alte aparaturi electronice toate aduse din import deci nici măcar nu au susținut indirect producția internă de orice, nimeni, dar absolut nimeni nu a investit să zicem în piața muncii de exemplu.
        Vin acasă și își fac palate în care nu stă nimeni 11 luni. În unele zone din Oaș s-a ajuns acolo că prețul pe mp construit se bate cu cele de la Monte Carlo sau alte zone rezidențiale de lux! Dar în capătul ogrăzii încă e acolo veceul uscat și anexa cu bucătărie de vară și niște animale. E o Daciadă a palatelor cu turnulețe și la poartă cu lei de kitsch. Dacă careva se simte vizat sau se supără mă doare exact la 2 m lateral în orice direcție! Dacă imităm vestul atunci hai să facem cu cap și până la capăt!

  5. Frustratu' Răspunde

    Si nu mai generalizati, mai grav este ca denigrati. Un pic de decenta va rog. Pe langa uscaturi exista si padure. Mai bine zis invers. Padure fara uscaturi nu exista. Majoritatea romanilor lucreaza cinstit. Da ma rog, postacii de serviciu nu prea au discernamant. Ce ziceti voi de un proces pentru denigrare? Aveti bani?

    • România Răspunde

      Doar atât că în momentul începerii pandemiei foarte repede am aflat câți lucrează la negru-cenușiu. Adică nu prea cinstit! Cei care repede au fugit acasă. Vreo 1,5 milioane. Ăia nici acolo nu cotizează și gândește-te că la pensionare vor veni absolut toți acasă de dorul țării cică. Ne-au încurcat ca țară bine de tot! Și sunt sigur că au cărat în ei destul virus, înainte de a veni acasă stăteam ca țară destul de bine.

  6. Nicusor Răspunde

    Am venit aici doar pentru comentarii :)))))))). Am adus scaune :))))). Oricum taranii astia care stau la cozi si polueaza la vama , sa stie ca exista si trenuri. Mai demult nu aveam atatea masini, eram fericiti si mergeam cu trenul 😉

  7. H&R Răspunde

    Pana la urma de ce nu pleaca cu curse aeriene? La bani de nimic se poate zbura pana la Roma din SM. Sa stea la rand. Si pe vremea lui Ceasca era coada… dupa lapte, paine etc… ai zilnic, nu odata pe an.

    • Driver Răspunde

      Pai tre sa-si etaleze masinile bengoase prin oras, daca vine cu avionul 15 euro, s-a dus impresia artistica.

      • alegător sictirit Răspunde

        Cu avionul nu pot căra atâtea bagaje. Aia e problema mare. Că la noi românul în continuare așa se deplasează că are frica în el poate la destinație nu va găsi pâine sau ce știu eu ce. Așa că de frica de foame și pentru impresia artistică se vine cu mașini, fac vreo 2 zile drumul, de preferat cu mașini bengoase închiriate ca să poată claxona la Csengersima și să înjure pe cine apucă. “Că la noi la UK nu e așa! Acolo pe Tamisa curge lapte și miere iar la Downing Street 10 gardul e din cârnați! Ce ziceți? Că la Downing Street 10 nu este gard? Ce știți voi! Eu sunt iespert de UK! Că dacă mă supărați și mă tot contraziceți poate nu mai vin acasă!”🤔😱😤😭🥴🤫🤫😮

  8. H&R Răspunde

    ai->și*
    Scuze.. graba

  9. zz Răspunde

    Este clar ca suntem martorii unui dezastru sicio-economic pe nivel national in fiecare an. Ganditi va numai la copii care cresc fara parinti samd. Un comentator mai sus a avut dreptate ca banii “investiti” acasa nu sunt destinati economiei tarii. In UK al doilea diaspora privind marimea o are Romania. Peste un milion, care platesc taxele in UK, insemnand totodata si o lipsa enorma pe piata fortei de munca din tara! Si asta este numai diaspora din UK.

  10. Lucifer Morningstar Răspunde

    Lucifer Morningstar, Steaua dimineții. Cel mai puternic înger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.