Ultima actualizare: azi, 21:55
Locale

Satu Mare vrea să devină Capitala Tineretului din România, în 2023

Satu Mare vrea să devină capitala tineretului din România, în 2023. Pentru acest titlu au aplicat alte cinci orașe din țară: Craiova, Târgu-Jiu, Târgu Secuiesc și Vaslui, titrează G4Media.

„A şasea ediţie a programului Capitala Tineretului din România aduce un număr de şase oraşe aplicante pentru titlul de Capitala Tineretului din România, ediţia 2023. Craiova, Satu Mare, Târgu-Jiu, Târgu Neamţ, Târgu Secuiesc şi Vaslui sunt oraşele care vor să transforme propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concretă cu participarea activă a tinerilor. În continuare, un juriu independent, format din reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, ai sectorului public şi ai mediului privat, vor evalua, pe baza motivaţiei candidaturii, situaţiei curente a oraşului, coerenţei conceptului propus, respectării transparenţei decizionale, a drepturilor omului şi nediscriminarea pe bază de criterii de dizabilitate, gen, etnie, religie şi orientare sexuală, precum şi grija faţă de impactul asupra mediului, prin program şi prin activitatea generală a entităţilor implicate, calitatea şi coerenţa aspectelor de management, precum şi a implementării principiului de co-management între sectorul public şi sectorul de tineret local, calităţii mecanismelor de participare a tinerilor prevăzute pentru implementarea programului, clarităţii în analiza potenţialului de a atrage surse variate de resurse financiare pentru programul de tineret şi nivelului de alocare financiară previzionată pentru anii 2022 şi 2023 în contextul dobândirii titlului în relaţie cu conceptul de program propus oraşele care merg în runda 2”, informează un comunicat de presă al Consiliului Tineretului din România.

Pe baza evaluărilor vor fi anunţate un număr de minimum două, maximum trei oraşe pentru a dezvolta o candidatură extinsă în a doua rundă a competiţiei.

Iniţiatorii vor anunţa finaliştii competiţiei pentru Capitala Tineretului din România 2023 în data de 30 august 2021 şi vor publica Apelul pentru Runda II a competiţiei în aceeaşi zi, urmând ca, după al doilea proces de jurizare, pe 9 octombrie, să fie desemnată Capitala Tineretului din România, ediţia 2023, în cadrul Galei Tineretului din România.

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel naţional, ce funcţionează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului (European Youth Capital – www.europeanyouthcapital.org). Programul le permite organizaţiilor de şi pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă şi ajută autorităţile locale să-i identifice problemele şi să atragă investiţii publice şi private pentru rezolvarea acestora şi dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

11 comentarii

  1. bigbrother Răspunde

    Wow! Și pentru acest scop urmează să achiziționăm/legitimăm/transferăm niște tineri???

  2. radical2 Răspunde

    Care capitala ca nu exista tineret in orasul asta :)). E plin de pensionari. Toti pleaca in strainatate sau in orase mai mari pentru locuri de munca mai serioase. Aici asa zisii “antreprenori” isi bat joc de angajati indiferent de pregatirea lor. Asta e oras de capitala tineretului? E o gluma cred:)) . Nu vorbesc de bugetari ca acolo e cu totul alta carte. Nu sa facut nimic pentru tineri in acest sens. Unde sunt investitiile private serioase? De ani de zile sunt aceleasi firme putine care platesc mizerabil. Cum sa stai in asemenea oras, Dumnezeule. :)) E tragi-comic.

    • bigbrother Răspunde

      Și încă nu ai discutat nimic de ce distracție poate oferi orașul tineretului. Cluburile cu bătăi în weekend? Sau liniuțele făcute noaptea pe floaster?

  3. Denzel Răspunde

    Câștigăm detașat! La categoria ” Tineri fugiți din Satu Mare mâncând pământul! Apropo: Gaborâtu se lăuda cu o acțiune de aducere acasă a tinerilor. Ca să ne demonstreze că nu este un cimpanzeu trist, să ne prezinte o situație cu tinerii reintorși în Satmar, de când este el primar! Ce- am ajuns, Doamne!

    • brekingnius Răspunde

      Uite, el de exemplu după facultatea făcută dincolo a vinit acas’!

      • radical2 Răspunde

        Daca nu ar fi fost din partid , si prin urmare job la stat caldut primit. Nu se intorcea inapoi. Am zis, bugetarii sunt o alta carte. Acolo altfel se scriu povestile. El nefiind o exceptie de la regula.

        • brekingnius Răspunde

          … da, a dormitat o vreme pe la cimitirul de elefanți (Apaserv) apoi a ajuns deputat. Nu știu cum se lipește de unii funcțiile din astea pe degeaba și fără rost iar alții se chinuie toată viața? E prăpăd orașul ăsta, o catastrofă și noi visăm prostiare? Păi un centru cultural pentru tineret nu avem! Sau cu ocazia asta scoatem din sertar ceva machetă din carton și spunem că gata acum se va face? Măi copii! Eu am trecut de vârsta în care mai cred în Moș Crăciun sau Zâna Măseluță!

  4. zz Răspunde

    Nu este adevărat că nu există tineri în Satu Mare. Mulți dintre ei locuiesc aici, savurând zilnic gustări de canabis și shooturi de vodcă. Toți își doresc un salariu de CEO și, pe măsură ce se apropie o dificultate minoră în job-ul respectiv, renunță rapid, „schimbând locul de muncă favorizând perspective mai bune”. Apoi vegetează cu ajutorul părinților, bunicilor, pentru o perioadă mai lungă, adică până când nu mai sunt tineri.

    • bigbrother Răspunde

      Adică Satu Mare este orașul tinerilor născuți pensionați? E posibil.😲

      • H&R Răspunde

        Adica politisti?
        Stii bancul, sau nu? Fiecare dintre noi se naste politist, dar multi studiaza mai departe.

      • zz Răspunde

        Din păcate, acesta este cazul și nu este neapărat vina orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.